Nέα της αγοράς

Ιαπωνία: Με πτώση του Nikkei και του γεν αναμένεται να ανοίξουν σήμερα οι αγορές

Ιαπωνία: Με πτώση του Nikkei και του γεν αναμένεται να ανοίξουν σήμερα οι αγορές

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ιαπωνία: Με πτώση του Nikkei και του γεν αναμένεται να ανοίξουν σήμερα οι αγορές

Με πτώση των ιαπωνικών μετοχών και της ισοτιμίας του γεν αναμένεται να ανοίξουν αύριο οι αγορές, παράλληλα με την αύξηση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ιαπωνικών κρατικών ομολόγων

Με πτώση των ιαπωνικών μετοχών και της ισοτιμίας του γεν αναμένεται να ανοίξουν αύριο οι αγορές, παράλληλα με την αύξηση των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ιαπωνικών κρατικών ομολόγων, μετά τη δημοσίευση των πρώτων exit poll που δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Σιγκερού Ισίμπα χάνει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία στις εκλογές που έγιναν σήμερα Κυριακή.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα που κυβερνά την Ιαπωνία από το 2009  και ο μικρότερος εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό Κομέιτο ενδέχεται να υποχρεωθούν να αποδεχτούν να μοιραστούν την εξουσία με άλλα κόμματα για να σχηματίσουν κυβέρνηση, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Η προοπτική να χάσει την πλειοψηφία του το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα που μαστίζεται από τα σκάνδαλα έχει αρχίσει όμως να θέτει σε επιφυλακή τις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ιαπωνίας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές.

“Η πολιτική αβεβαιότητα από το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το επενδυτικό κλίμα, ασκώντας πίεση στις αγορές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα”, δήλωσε ο Σάμιουελ Χόανγκ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου για τα ιαπωνικά funds στην Eastspring Investments στη Σιγκαπούρη.

Κι αυτό γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ευνοούν τη μείωση των επιτοκίων.  Οι αγορές θα μπορούσαν επίσης να τιμολογήσουν την αύξηση των δημοσίων δαπανών.

“Αν θέλουν να δείξουν καλή ομαδική εργασία, πρέπει να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες”, δήλωσε ο Σόκι Ομόρι, επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης στη Mizuho Securities. “Η δημοσιονομική πολιτική θα έρθει πρώτη – εκεί θα είναι η εστίαση και νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μεγάλη”.

Η πολιτική αβεβαιότητα οδήγησε σε πτώση του Nikkei κατά 2,7% την περασμένη εβδομάδα και οι πωλήσεις ιαπωνικών μετοχών είναι πιθανό να συνεχιστούν προς το παρόν. Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ιαπωνικών κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν λόγω των ανησυχιών για αύξηση του δημοσίου ελλίμματος.

Το γεν, ήδη πιεσμένο από την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο επίπεδο των 152 ανά δολάριο για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

Με πληροφορίες από Reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments