Nέα της αγοράς

Philips: Μειώνει τον στόχο πωλήσεων – Βουτιά πάνω από 15% για τη μετοχή

Philips: Μειώνει τον στόχο πωλήσεων – Βουτιά πάνω από 15% για τη μετοχή

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Η Philips περίμενε ότι η Κίνα θα σταθεροποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά αντίθετα είδε επιδείνωση

Σε ελεύθερη πτώση -περισσότερο από 15%- βρίσκεται σήμερα Δευτέρα η μετοχή της Philips, μετά την ανακοίνωση του ολλανδικού κολοσσού ιατρικών συσκευών ότι μειώνει τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους λόγω της χαμηλής ζήτησης από την Κίνα.

Η συγκρίσιμη αύξηση των πωλήσεων αναμένεται τώρα να κυμανθεί μεταξύ 0,5% και 1,5% για ολόκληρο το έτος 2024, ανέφερε η εταιρεία. Αυτό είναι χαμηλότερο από το προηγουμένως αναμενόμενο εύρος αύξησης των πωλήσεων από 3% έως 5%.

«Το [τρίτο] τρίμηνο, η ζήτηση από νοσοκομεία και καταναλωτές στην Κίνα επιδεινώθηκε περαιτέρω, ενώ συνεχίζουμε να βλέπουμε σταθερή ανάπτυξη σε άλλες περιοχές. Προσαρμόσαμε τις προοπτικές πωλήσεών μας για ολόκληρο το έτος ώστε να αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη επίδραση από την Κίνα», ανέφερε ο CEO της Philips, Ρόι Τζέκομπς, σε ανακοίνωση.

Η συγκρίσιμη αύξηση των πωλήσεων παρέμεινε σταθερή το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η Philips στην ανακοίνωση των κερδών της τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 2,1%.

Η εταιρεία περίμενε ότι η Κίνα θα σταθεροποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά αντίθετα είδε επιδείνωση, ωστόσο, η Κίνα εξακολουθεί να είναι βασική αγορά για τη Philips, είπε ο Τζέικομπς.

Παραμένει ελκυστική η Κίνα για την Philips

«Πιστεύουμε ότι η Κίνα παραμένει ουσιαστικά μια ελκυστική αναπτυσσόμενη αγορά για εμάς. Επομένως, δεν είναι θέμα αν επιστρέψει, αλλά πότε θα επιστρέψει», είπε.

Μιλώντας στο CNBC, ο Jakobs απέδωσε τα ζητήματα στην Κίνα στην επιβράδυνση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και στην επακόλουθη χαλάρωση των πωλήσεων, καθώς και στον αντίκτυπο των μέτρων κατά της διαφθοράς στην υγειονομική περίθαλψη, τα οποία, όπως είπε, διατηρούν την αγορά σε «χαμηλό σημείο .»

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της διαμορφώθηκαν σε 22 εκατ. ευρώ το τρίμηνο έναντι 333 εκατ. την περσινή περίοδο, καθώς τα υψηλότερα κέρδη αντισταθμίστηκαν από εκροές κεφαλαίων κίνησης.

Τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν στα 181 εκατ. ευρώ, έναντι 88 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις γενικές προσδοκίες για 173 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αποδίδει το άλμα στην κερδοφορία στην πρόοδο στις προτεραιότητες εκτέλεσης, στα μέτρα παραγωγικότητας και στα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους λόγω των προϊόντων της που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία επιδιώκει να γυρίσει σελίδα μετά από μια μαζική ανάκληση συσκευών αναπνευστικών βοηθημάτων και επακόλουθη δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ, αφού έφτασε σε ένα συντομότερο από το αναμενόμενο διακανονισμό 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments