Οικονομία

«Βυθίζονται» οι τιμές πετρελαίου: Τεράστια πτώση 4,50% -Στα 72,50 δολάρια το βαρέλι

«Βυθίζονται» οι τιμές πετρελαίου: Τεράστια πτώση 4,50% -Στα 72,50 δολάρια το βαρέλι

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//«Βυθίζονται» οι τιμές πετρελαίου: Τεράστια πτώση 4,50% -Στα 72,50 δολάρια το βαρέλι

Το αργό μπρεντ διαπραγματεύεται στα 72,62 δολάρια το βαρέλι με πτώση 4,51%, ενώ το αμερικανικό αργό στα 68,33 δολάρια με πτώση 4,81%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν περισσότερο από 3 δολάρια το βαρέλι τη Δευτέρα, αφού το αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν το Σαββατοκύριακο παρέκαμψαν τις πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης και δεν διέκοψαν τον ενεργειακό εφοδιασμό, χαλαρώνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Τόσο τα συμβόλαια του μπρεντ όσο και τα αμερικανικά συμβόλαια του West Texas Intermediate έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την 1η Οκτωβρίου. Το αργό μπρεντ διαπραγματεύεται στα 72,62 δολάρια το βαρέλι με πτώση 4,51%, ενώ το αμερικανικό αργό στα 68,33 δολάρια με πτώση 4,81%.

Το περιορισμένο χτύπημα του Ισραήλ

Οι δείκτες αναφοράς κέρδισαν 4% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι αγορές αποτιμούσαν την αβεβαιότητα σχετικά με την έκταση της αντίδρασης του Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση την 1η Οκτωβρίου και τις αμερικανικές εκλογές τον επόμενο μήνα.

Δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τρία κύματα επιθέσεων πριν από την αυγή του Σαββάτου εναντίον πυραυλικών εργοστασίων και άλλων εγκαταστάσεων κοντά στην Τεχεράνη και στο δυτικό Ιράν, στην κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ των αντιπάλων της Μέσης Ανατολής.

Το ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου που είχε δημιουργηθεί στις τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της επίθεσης αντιποίνων του Ισραήλ υποχώρησε, σημειώνει το CNBC.

Ο πιο περιορισμένος χαρακτήρας των χτυπημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής των πετρελαϊκών υποδομών, έχει αυξήσει τις ελπίδες για μια οδό αποκλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, ειδικά αν καταστεί σαφές ότι το Ιράν δεν θα προβεί σε αντίποινα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Saul Kavonic, αναλυτής ενέργειας στην MST Marquee.

Ο αναλυτής Tim Evans της Evans Energy δήλωσε σε σημείωμά του: «Πιστεύουμε ότι αυτό αφήνει την αγορά τουλάχιστον κάπως υποτιμημένη, με κάποιο κίνδυνο οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ να αναβάλουν την προγραμματισμένη αύξηση των στόχων παραγωγής πέραν του Δεκεμβρίου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments