Πολιτική

Μπελέρης: Έχω αποφασίσει να διεκδικήσω όλα αυτά που στερούνται οι Έλληνες της Αλβανίας

Μπελέρης: Έχω αποφασίσει να διεκδικήσω όλα αυτά που στερούνται οι Έλληνες της Αλβανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μπελέρης: Έχω αποφασίσει να διεκδικήσω όλα αυτά που στερούνται οι Έλληνες της Αλβανίας

Για την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα μίλησε τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντης Μπελέρης.

Για την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα μίλησε τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντης Μπελέρης.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα τον συναντούσα υπό αυτές τις συνθήκες, εγώ, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αυτός, το αλβανικό κράτος. Την Τρίτη, στο πλαίσιο της επιτροπής διασύνδεσης Αλβανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αλβανική βουλή θα συναντηθώ με τον κ. Ράμα μαζί με τους άλλους συναδέλφους», είπε μιλώντας στο Open.

«Έχω αποφασίσει να διεκδικήσω όλα αυτά που στερούνται οι Έλληνες της Αλβανίας»

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τον είχα ξανασυναντήσει και πριν την περιπέτειά μου με τη φυλακή, αυτός έχει τη δουλειά του και εγώ έχω τη δική μου», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα του μιλήσει, είπε ότι δεν έχει να του πει κάτι. «Έχω αποφασίσει να διεκδικήσω όλα αυτά που στερούνται οι Έλληνες της Αλβανίας, και να θέσω ξεκάθαρα τα θέματα Κράτους Δίκαιου […] ενώ έχουμε 34 χρόνια που έχει πέσει το κομμουνιστικό καθεστώς».

«Ο κ. Ράμα δεν ήθελε με τίποτα να αναλάβω τη διοίκηση του δήμου Χειμάρρας και με πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις, ελέγχοντας τη δικαιοσύνη, κατάφερε να μην το πετύχω».

«O Έλληνας πρωθυπουργός με την κίνησή του έδειξε ότι με τον ελληνισμό δεν μπορείς να παίζεις»

Ο κ. Ράμα είναι κυρίαρχος στη χώρα του αλλά υπάρχει μια άλλη χώρα που είναι πιο ισχυρή που είναι η Ελλάδα και είναι πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, και η οποία, με την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να με χρήσει υποψήφιο και σίγουρα με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, έδειξε ότι με τον ελληνισμό δεν μπορεί να παίζει κανείς», σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τρία βασικά δικαιώματα τα οποία αν δεν γίνουν δεκτά, δεν θα πρέπει η Αλβανία να μπει στην ΕΕ.

Ο κ. Μπελέρης είπε τέλος ότι σήμερα βρίσκεται στην ιδιαίτερή του πατρίδα, στη Χειμάρρα για τους εορτασμούς. «Πράγματι σήμερα γιορτάζει το έθνος είναι μεγάλη ευτυχία για μένα να τη γιορτάζω ελεύθερος και δίπλα από αγαπημένους μου ανθρώπους», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments