Πολιτική

Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: Η πατρίδα μας είναι ισχυρή με Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες

Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: Η πατρίδα μας είναι ισχυρή με Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες

Πηγή Φωτογραφίας: [372948] ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο Περιστέρι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο Περιστέρι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκηςσε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια μέρα τιμής και αναστοχασμού.

«Η πατρίδα μας σήμερα είναι ισχυρή με Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και να μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μια ημέρα τιμής και αναστοχασμού»

«Είναι μια ημέρα τιμής και αναστοχασμού. Θυμόμαστε όλους εκείνους που πριν από 84 χρόνια θυσίασαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Στη Θεσσαλονίκη γίνεται η παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων που δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η πατρίδα μας είναι ισχυρή με ένοπλες δυνάμεις οι οποίες είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και να μας κάνουν όλες και όλους να είμαστε ασφαλείς.

Σε όλες τις άλλες πόλεις παρελαύνουν οι μαθητές μας από το δημοτικό έως το λύκειο και είναι η επόμενη γενιά αυτή είναι η ισχύς η δύναμη της χώρας και χρέος μας είναι να εξασφαλίσουμε σε αυτά τα παιδιά να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών τους αλλά να θυμούνται πάντα ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που χρειάζεται διαρκή φροντίδα χρειάζεται πρωτίστως συμμετοχή πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο γιατί μόνο έτσι μπορούμε να συνυπάρχουμε παρά τις διαφορές μας να προοδεύουμε και να προχωρούμε μπροστά. Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης χρόνια πολλά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: “Όταν οι Εβρίτες που φυλούν Θερμοπύλες αισθάνονται ασφαλείς, είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι ασφαλείς”

Ειδική αναφορά στον Έβρο έκανε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στο καθιερωμένο Κυριακάτικο μηνυμά του.

Συγκεκτιμένα ανέφερε: «Θα σταθώ σε μια από τις παραμεθόριες περιοχές, τον Έβρο, για να σας ενημερώσω για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης «Έβρος Μετά», συνολικού ύψους άνω των 2,83 δισ. ευρώ. Εκτός από τα μεγάλα έργα υποδομής, έχουμε ήδη περάσει στην υλοποίηση των 19 μέτρων πολιτικής που ανακοινώσαμε στην Ορεστιάδα στις αρχές Οκτωβρίου. Τι έχει προχωρήσει έκτοτε;

Ψηφίστηκε η αυξημένη μοριοδότηση για την εντοπιότητα των δημοσίων υπαλλήλων που επιλέγουν να εργαστούν σε ακριτικές περιοχές όπως οι δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου, με υποχρέωση 15ετούς παραμονής.

Τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί η 3ετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για το μέτρο κινήτρων εγκατάστασης στους οικισμούς των τριών δήμων του κεντρικού και βόρειου Έβρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments