Ελλάδα

Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας απέκτησε η Μάνδρα, επτά χρόνια μετά τη φονική καταστροφή

Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας απέκτησε η Μάνδρα, επτά χρόνια μετά τη φονική καταστροφή

Πηγή Φωτογραφίας: Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα και με αφορμή τη δίκη, κλήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να απαντήσει ο νέος δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος.

Οι πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα το 2017 με καταστροφικά αποτελέσματα και τον θάνατο 25 ανθρώπων, ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο αυτό το διάστημα, καθώς εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και αποδόθηκαν ευθύνες για τη ραγδαία εισροή των υδάτων σε τμήματα της πόλης, λόγω πλημμελούς αντιμετώπισης προβλημάτων με αυθαίρετες κατασκευές στις κοίτες ρεμάτων.

Αναπόφευκτα, επανέρχονται και πάλι τα ερωτήματα περί αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, περί ασφάλειας από έντονα φαινόμενα και περί σωστής διαχείρισης των ρεμάτων, πολύ περισσότερο όταν στο ενδιάμεσο προέκυψαν και οι μεγάλες πυρκαγιές στα βουνά γύρω από τη Μάνδρα, οι οποίες αποψίλωσαν τεράστιες δασικές εκτάσεις.

Σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα και με αφορμή τη δίκη, κλήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να απαντήσει ο νέος δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος.

«Η περιοχή μας είναι ταλαιπωρημένη. Το 2017 και το 2018 είχαμε τις μεγάλες πλημμύρες και με απώλεια ζωής και το 2021 τη μεγάλη πυρκαγιά, αλλά και το 2023 τη φωτιά στα Δερβενοχώρια, που έφτασε μέχρι την άκρη της πόλης. Αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας το πρόβλημα και τους κινδύνους για την περιοχή και ας ξεκινήσουμε λοιπόν, πριν φτάσουμε στην Πολιτεία και στην Περιφέρεια, από το τι κάνουμε εμείς ως δήμος», μας λέει αρχικά ο κ. Δρίκος και συνεχίζει:

«Όταν στην αρχή της χρονιάς ανέλαβα διοίκηση, από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να ρωτήσω τις εδώ αρμόδιες υπηρεσίες για το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που ακολουθούμε. Και με μεγάλη έκπληξη άκουσα να μου λένε πως δεν υπάρχει τέτοιο Σχέδιο στον δήμο. Τι γίνεται; Τι κάνουμε; Πώς λειτουργούμε σε μια κρίσιμη κατάσταση, σ’ ένα έκτακτο περιστατικό; Πού πάνε οι δυνάμεις; Πού κινείται ο κόσμος; Τίποτα! Ως ευθύνη του δήμου δεν είχε γίνει τίποτα!

Το βάλαμε λοιπόν προτεραιότητα και μέσα στο εξάμηνο απέκτησε ο δήμος Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, όχι μόνο για τις φωτιές και τις πλημμύρες, αλλά και για τα χιόνια, καθώς τον χειμώνα έχουμε και τέτοια ζητήματα στα Βίλια και αλλού, και για σεισμούς, αλλά και για βιομηχανικό ατύχημα. Υπάρχει δηλαδή σχεδιασμός και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις. Οπότε, αρχίζουμε ως δήμος να αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις που μας αντιστοιχούν. Τοποθετήσαμε και έξυπνα συστήματα για τα δάση, όπως επιτήρηση με drones και προλάβαμε φωτιές ειδικά αυτό το καλοκαίρι».

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας περνάει την αναφορά του στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης και μιλάει για την αντιπλημμυρική θωράκιση. Λέει συγκεκριμένα: «Από εκεί και πέρα, η ευθύνη μας είναι μικρή ως προς τα ρέματα για παράδειγμα, καθώς η διαχείρισή τους και ο καθαρισμός είναι ευθύνη της Περιφέρειας, ωστόσο εμείς θέλουμε να συνδράμουμε και σε αυτόν τον τομέα.

Το 2017 ήταν η μεγάλη πλημμύρα με πολύ δυνατή βροχή, που σύμφωνα με τις μετρήσεις έφτασε τα 280 χιλιοστά. Τότε, η Περιφέρεια ξεκίνησε τα έργα για να θωρακίσει την περιοχή από ανάλογα φαινόμενα.

Προσωπικά, δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το ότι έχουν γίνει αυτά τα έργα για τη θωράκιση της περιοχής σύμφωνα με τα τότε δεδομένα, όμως αναπόφευκτα γεννάται ένα άλλο ερώτημα, γιατί ζούμε σε περίοδο κλιματικής αλλαγής και τα φαινόμενα γίνονται όλο και πιο έντονα. Προκύπτει το ερώτημα, αν η Μάνδρα είναι θωρακισμένη απέναντι σε πιο δυνατές καταστάσεις από αυτές του 2017; Θεωρώ πως μπορεί και να μην είναι για μια βροχή πάνω από 400 χιλιοστά ας πούμε, όπως ήταν εκείνη η βροχή στον Βόλο. Δεν είναι σπάνια πλέον τέτοια δυνατά φαινόμενα στην εποχή που ζούμε. Εμείς λοιπόν αντέχουμε σε τόσο μεγαλύτερα επίπεδα βροχής; Αν όχι, τότε να προβούμε άμεσα ως Πολιτεία και ως Περιφέρεια σε επιπλέον έργα θωράκισης, για να αντέξει η περιοχή».

Και ο κ. Δρίκος καταλήγει: «Έχουν καεί τεράστιες δασικές εκτάσεις στην περιοχή και έχει χαθεί η απορροφητικότητα σε μεγάλο βαθμό. Αυτή λοιπόν είναι η αγωνία μας και η δική μου και των δημοτών. Αν αντέχουμε σε πιο δυνατά φαινόμενα. Και ως δήμος την έχουμε μεταφέρει εγγράφως στην Πολιτεία, στην Περιφέρεια, στο Δασαρχείο και όπου αλλού».

Ύψιστη προτεραιότητα για Περιφέρεια Αττικής

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Μητροπολιτική Αττική» έχει αναφέρει επανειλημμένα ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και δασικές εκτάσεις που προκαλεσαν οι πυρκαγιές του ’21 και του ’23 στα Γεράνεια όρη, στα Βίλια, στη Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή που είχε πληγεί καίρια, ελάχιστα χρόνια νωρίτερα από τη φονική καταιγίδα στο όρος Πατέρα και τις πλημμύρες που ακολούθησαν.

Για τα πολυεπίπεδα μέτρα και έργα που έχουν ληφθεί και προγραμματιστεί προκειμένου να προστατευτούν αποτελεσματικά οι ζωές και η περιουσίες όσο για το φυσικό περιβάλλον, μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς και ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νίκος Πασάς.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρελάς παρέθεσε αναλυτικό πίνακα με τα κοστολόγια και τα χρονοδιαγράμματα των έργων και των μελετών που εκτελέστηκαν ή είναι υπο εκτέλεση και σε ποιο στάδιο βρίσκονται, είτε αυτά αφορούν ρέματα, όμβρια, φράγματα κλπ

Από την από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ν. Πασάς, μας υπογραμμίζει: «Το θέμα των καθαρισμών και της θωράκισης εν γένει της Δυτικής Αττικής που αφορά στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών και εκτέλεσης των ανάλογων τεχνικών έργων.

Προς την κατεύθυνση αυτή εκτελούνται έργα και μελέτες από τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικης (Π.Ε.Δ.Α.), από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και από τη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικής Προστασίας».

Ενδεικτικά, συνοψίζει ο ίδιος, σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται οι μελέτες φραγμάτων ανάσχεσης πλημμύρας και συγκράτησης φερτών λεκανών απορροής των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά των Βιλίων το 2021 και από την πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη το 2021, όπως και η μελέτη επικαιροποίησης της εκτροπής του ρέματος Αγίας Παρασκευής και ο έλεγχος επάρκειας του υλοποιημένου έργου της εκτροπής του ρέματος Μαυρατζά στο ρέμα Παράπηγα.

Περαιτέρω, σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνταξη μελετών για τα ρέματα Κινέτας και οι μελέτες οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Γιώργη στη Νέα Περάμο, και των ρεμάτων Νερακίου και Λουτρόπυργου, των λοιπών ρεμάτων της Νέας Περάμου και του ρέματος Καμάρας του Δήμου Μεγαρέων.

Επιπλέον, εκτελείται η συντήρηση και ο καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητος Π.Ε.Δ.Α., βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιπλημμυρική προστασία της ανατολικής λεκάνης της Δ.Ε. ‘Ανω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, καθώς και η αποχέτευση ομβρίων υδάτων της Δ.Ε. Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Πασσάς μας ενημερωνει, ότι σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης βρίσκονται ο καθαρισμός των ρεμάτων αρμοδιότητος ΠΕΔΑ, όπως και η συνδρομή στην αστυνόμευση των εν λόγω ρεμάτων.

Όλες οι δράσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής

Τα έργα και οι μελέτες-υπηρεσίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής που παρέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς

ΕΡΓΑ

  • «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Α. – Φ19» που βρίσκεται σε εξέλιξη,με ημερομηνία περαίωσης 18-01-2026.
  • «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ Δ.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ» που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ημερομηνία περαίωσης 31-12-2024.
  • «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ» με ημερομηνία περαίωσης 03-09-2025.

ΜΕΛΕΤΕΣ

  • «ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΚΙΝΕΤΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»που βρίσκεται σε εξέλιξη (εκκρεμεί η ολοκλήρωση τηςδιαδικασίας έκδοσης πράξης επικύρωσης του καθορισμού των οριογραμμών των υδατορεμάτων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για να συνεχιστεί η μελέτη στα επόμενα στάδια ),
  • «ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑ ΓΙΩΡΓΗ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ», που βρίσκεται σε εξέλιξη (εκκρεμεί η έκδοση περιβαλλοντικών όρων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για να συνεχιστεί η μελέτη στα επόμενα στάδια ),
  • «MΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΝΕΡΑΚΙΟΥ & ΛΟΥΤΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ», που βρίσκεται σε εξέλιξη (εκκρεμεί η έκδοση περιβαλλοντικών όρων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για να συνεχιστεί η μελέτη στα επόμενα στάδια )
  • «ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Χ. ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΤΑΜΟ (ΒΙΒΕΧΡΩΜ) ΕΩΣ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ- ΚΟΡΙΝΘΟΥ»προϋπολογισμού 29.999,76Euro (πλέον ΦΠΑ 24%). Διαδικασία σε εξέλιξη με την εφαρμογή του άρθρου 118 του Ν.4412/2016 περί διαδικασιών απ’ ευθείας ανάθεσης.
  • «ΜΕΛΕΤΗ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΕΡΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΒΙΛΙΩΝ 2021.» προϋπολογισμού 1.852.235,27 Euro που βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης με περαίωση 8 μήνες
  • «ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ» που βρίσκεται σε εξέλιξη
  • «ΜΕΛΕΤΗ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΕΡΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ 2021» προϋπολογισμού 942.392,63Euro, σε διαδικασία δημοπράτησης (Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών 8/10/2024, έγκριση πρακτικού Ι)
  • «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΑΤΖΑ ΣΕ ΡΕΜΑ ΠΑΡΑΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ»προϋπολογισμού 756.568,58 Euro που βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης (Προς αποστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο.).

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕΔΑ (2020-2022)»προϋπολογισμού 8.000.000Euro που βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης, με περαίωση 24 μήνες.
  • «ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (23-25)»προϋπολογισμού 238.080,00Euro που βρίσκεται σε διαδικασία σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης με περαίωση 24 μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

23.02.2025 | 01:10

Στα 10 δισ. θα ανέλθει ο πληθυσμός του πλανήτη στα τέλη του αιώνα καθώς η αύξησή του είναι μη αναστρέψιμη

23.02.2025 | 00:52

Ο Μασκ λέει ότι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα πρέπει να δώσουν αναφορά για την εργασία τους ή να παραιτηθούν

23.02.2025 | 00:45

Μαρινάκης: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

23.02.2025 | 00:34

Εντατικά προχωρά ο Όμιλος ΑΒΑΞ τις εργασίες κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

23.02.2025 | 00:10

Ζελένσκι προς Μητσοτάκη: Εκτιμούμε βαθύτατα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού

22.02.2025 | 23:45

Κτηματολογικά γραφεία: Αδειάζει η κλεψύδρα για 44 προσλήψεις

22.02.2025 | 23:33

Τέμπη: Ηχητικό 2 χρόνια μετά αποτυπώνει τη φρίκη που βίωσαν τα θύματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας

22.02.2025 | 23:15

Μελίνα Νικολαΐδη και Δημήτρης Φιντιρίκος ερωτευμένοι στο Λονδίνο - Η νέα τους ανάρτηση [pic]

22.02.2025 | 23:15

Μελίνα Νικολαΐδη και Δημήτρης Φιντιρίκος ερωτευμένοι στο Λονδίνο - Η νέα τους ανάρτηση [pic]

22.02.2025 | 18:15

Μάνος Ιωάννου: Δεν είμαι μονογαμικός, δεν έχει περάσει καν από το μυαλό μου να κάνω οικογένεια

22.02.2025 | 18:01

Βογιατζάκη: Έχω ''επικοινωνία'' με τη μητέρα μου,που έχει ''φύγει'',ζητάω να μου στέλνει σημάδια και το κάνει

22.02.2025 | 14:25

Βλάσσης Χολέβας για τις πλαστικές: Τα κορίτσια μην έχουν αυτή την αγωνία να γίνει η μία ίδια με την άλλη

22.02.2025 | 14:02

Σία Κοσιώνη: "Δεν ήμουν το τίποτα και ξαφνικά γνώρισα τον Μπακογιάννη και έγινα κάτι"

22.02.2025 | 10:23

Βασίλης Καλογήρου: Σοκαρισμένη και η Αγγελική Νικολούλη! Εκανε το σταυρό της με όσα κατέθεσε μάρτυρας-κλειδί

21.02.2025 | 23:19

Super Κική: «Έχω φτάσει να βγάζω 60.000 ευρώ τον μήνα από τα social media – Πήρα ελικόπτερο για να πάω στη Χίο»

21.02.2025 | 18:00

Μαρία Σολωμού και Mente Fuerte δεν είναι πια μαζί – Πώς το αποκάλυψε η ηθοποιός

21.02.2025 | 21:39

"Καμπανάκι" από τον νέο στρατιωτικό επικεφαλής του ΝΑΤΟ: "Η Ουκρανία δεν θα είναι ο μόνος στόχος του Πούτιν"

21.02.2025 | 19:47

Μακρόν «Βοναπάρτης» θεωρεί «υπαρξιακή απειλή» τη Ρωσία

21.02.2025 | 19:35

Τραμπ: Η Ρωσία κρατά τα χαρτιά για το τέλος του πολέμου

21.02.2025 | 19:24

Βανς: Πώς θα τερματίσουμε τον πόλεμο αν δεν μιλήσουμε τη Ρωσία;

21.02.2025 | 19:16

Κατάρ: 10 δισ. δολάρια στην Ινδία - Eμπορικές σχέσεις πέρα από την ενέργεια

21.02.2025 | 17:46

Το 38% των Τούρκων βλέπουν αρνητικά το ΝΑΤΟ

21.02.2025 | 12:08

Ο Trump δεν θέλει να χαρακτηριστεί η Ρωσία «επιτιθέμενη» στη δήλωση της G7

21.02.2025 | 11:40

Η «έμπνευση» Starmer – Macron για 30.000 στρατιώτες στην Ουκρανία – Θα ζητήσουν την έγκριση Trump

MUST READ

Ελλάδα

Γλυφάδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Μανώλη Δράικου - Ο αδερφός του μιλάει για απαγωγή

Απαντήσεις αναζητά η οικογένεια του αγνοούμενου από τη Γλυφάδα

22.02.2025 | 16:27

Ελλάδα

Θρίλερ στη Βούλα: Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα έξω από νεκροταφείο

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε σε απόκρημνη σπηλιά κοντά στο κοιμητήριο

22.02.2025 | 14:41

Ελλάδα

Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για το κύμα ψύχους Coral – Πού θα χιονίζει μέχρι και τη Δευτέρα

Παράλληλα, θα σημειώνονται κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

22.02.2025 | 14:35

Ελλάδα

Τι μπορούν να δείξουν τα σκαθάρια για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: «Έχουν σημασία»

Νέες καταθέσεις σήμερα από το εργασιακό, φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του 39χρονου

22.02.2025 | 12:50

Ελλάδα

Το τελικό πόρισμα για τα Τέμπη

Γιατί δεν δίνει οριστικές απαντήσεις για τις εκρήξεις μετά τη σύγκρουση των τρένων

22.02.2025 | 11:50

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Nέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κ. Τασούλας με 160 ψήφους

12.02.2025 | 11:24

Αποχώρησε από την ψηφοφορία για ΠτΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πολιτική

Τα νέα βίντεο αλλάζουν τα πολιτικά δεδομένα για τα Τέμπη

12.02.2025 | 06:58

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να κινηθεί προσεκτικά μπροστά στα νέα δεδομένα, που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη δική της επιχειρηματολογία

Πολιτική

Ποια ερωτήματα θέτει η αντιπολίτευση για τα Τέμπη

12.02.2025 | 13:08

Σοβαρά ζητήματα για τα βίντεο εγείρει η αντιπολίτευση

Πολιτική

Επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για τα Τέμπη:«Είναι ικανοί για όλα μπροστά στον φόβο να χάσουν την εξουσία»

13.02.2025 | 21:39

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την απόφασή του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης όταν ολοκληρωθούν τα πορίσματα για τη τραγωδία των Τεμπών

Πολιτική

Μαρινάκης για ανασχηματισμό: Δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού

13.02.2025 | 14:06

«Δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά: Στον αέρα η προσέγγιση μετά την εκλογή ΠτΔ

13.02.2025 | 12:12

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ

Κλειστά σχολεία έως 28/2 σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη - Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου - Ύφεση παρουσιάζει η σεισμική ακολουθία στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Κλειστά σχολεία έως 28/2 σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη – Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα

Οι ιστολογικές «κλειδί» στο θάνατο Β. Καλογήρου – Δημογλίδου: Δύσκολο να μεταφέρθηκε στο σημείο

«Μέχρι στιγμής οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του 39χρονου δεν μας έχουν δώσει κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα είτε στην εγκληματική ενέργεια, είτε ακόμη και στην αυτοχειρία» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου

Οι ιστολογικές «κλειδί» στο θάνατο Β. Καλογήρου – Δημογλίδου: Δύσκολο να μεταφέρθηκε στο σημείο

Υπ. Μετανάστευσης: Ψευδή και παραπλανητικά τα περί επιστροφής «εγκληματιών» μεταναστών

Τα περί επιστροφής «εγκληματιών» μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα, που αναφέρονται σε δημοσίευμα διαψεύδει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υπ. Μετανάστευσης: Ψευδή και παραπλανητικά τα περί επιστροφής «εγκληματιών» μεταναστών

Γλυφάδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Μανώλη Δράικου - Ο αδερφός του μιλάει για απαγωγή

Απαντήσεις αναζητά η οικογένεια του αγνοούμενου από τη Γλυφάδα

Γλυφάδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση του Μανώλη Δράικου – Ο αδερφός του μιλάει για απαγωγή

Καθοριστικό το επόμενο 15θημερο για τα Τέμπη

Τα κομβικά γεγονότα που αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες και συμπίπτουν με την επέτειο δύο χρόνων από το τραγικό δυστύχημα

Καθοριστικό το επόμενο 15θημερο για τα Τέμπη

Βορίδης: Μοναδικός στόχος της αντιπολίτευσης είναι να πέσει ο Μητσοτάκης

Ο υπουργός Επικρατείας ανέλυσε την κατηγορία της συγκάλυψης, όπως τη διατυπώνουν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης

Βορίδης: Μοναδικός στόχος της αντιπολίτευσης είναι να πέσει ο Μητσοτάκης

Στέλιος Πέτσας: Ο τοξικός λόγος απειλεί τη δημοκρατία μας [vid,pics]

Ο αυταρχισμός και ο ολοκληρωτισμός θρέφονται από τις γενικότητες και ακρότητες που καλλιεργεί η αντιπολίτευση

Στέλιος Πέτσας: Ο τοξικός λόγος απειλεί τη δημοκρατία μας [vid,pics]

Η απάντηση της κυβέρνησης στα σχέδια εκτροπής

Το Μαξίμου ανησυχεί για πιθανές προβοκάτσιες, ενώ κυβερνητικά στελέχη αναφέρονται σε παράκεντρα. Δημιουργείται αναστάτωση με τους «αντάρτες» πραγματογνώμονες

Η απάντηση της κυβέρνησης στα σχέδια εκτροπής