Άδωνις Γεωργιάδης: Μεγάλο χρηματικό μπόνους για όσους επιλέξουν να γίνουν παθολόγοι [pics,vid]
Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Άδωνις Γεωργιάδης: Μεγάλο χρηματικό μπόνους για όσους επιλέξουν να γίνουν παθολόγοι [pics,vid]
«Το ΕΣΥ όχι μόνο δεν καταρρέει, αλλά στέκεται όρθιο», διαβεβαίωσε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Πιο συγκεκριμένα, εγκαινιάζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου «Υγεία πάνω απ’ όλα», ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι ένα από τα κορυφαία συνέδρια και γεγονότα για τα θέματα της υγείας. Όλοι οι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε για την υγεία. Υπέγραψα πρόσφατα για να προσλάβουμε φροντιστές, έτσι ώστε να έχουμε ανθρώπους να κατευθύνουν τους ασθενείς καλύτερα στα νοσοκομεία και να γλυτώνουν χρόνο και ταλαιπωρία. Το ΕΣΥ όχι μόνο δεν καταρρέει, στέκει όρθιο, με τα προβλήματά του. Προβλήματα υπάρχουν σε όλα τα δημόσια συστήματα υγείας του κόσμου».
«Μείζον είναι το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται εντατικά με την προκήρυξη θέσεων και ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι πράγματι ενδιαφέρεται για την υγεία, έχοντας αυξήσει τις δαπάνες για τις προσλήψεις», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Μεγάλο είναι αναμφίβολα το έλλειμμα παθολόγων. Δεν υπάρχει νοσοκομείο και δεν λειτουργεί το ΕΣΥ χωρίς παθολόγο. Όπως θα ανακοινώσουμε σήμερα στη Βουλή, δίνουμε ένα μεγάλο χρηματικό μπόνους σε όσους θελήσουν να ακολουθήσουν την ειδικότητα της παθολογίας. Η Ελλάδα έχει μεγάλο έλλειμμα παθολόγων. Δυστυχώς, έχει επικρατήσει η λανθασμένη αντίληψη, σύμφωνα με την οποία οι παθολόγοι δεν είναι και τόσο σημαντικοί για τη λειτουργία των νοσοκομείων. Όμως, δεν νοείται νοσοκομείο ή τμήμα επειγόντων περιστατικών χωρίς παθολόγους».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης «τα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων «Σπύρος Δοξιάδης» πηγαίνουν πολύ καλά και για τον καρκίνο του μαστού και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζει το πρόγραμμα για τη στεφανιαία νόσο. Η συνδρομή του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν σημαντική και θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον πρύτανη του ΕΚΠΑ. Εφόσον φανεί από τις εξετάσεις ότι κάποιος είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τον κατευθύνουμε να κάνει στις πανεπιστημιακές κλινικές όλης της Ελλάδας και στα νοσοκομεία μας τις αναγκαίες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί αν έχει ή δεν έχει στεφανιαία νόσο. Και αν οι εξετάσεις δείξουν πρόβλημα, θα γίνεται δωρεάν στεφανιογραφία και αν η στεφανιογραφία βγει θετική, θα υπάρξει επέμβαση. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε η πρώτη χώρα του κόσμου, που θα κάνει τόσο ολοκληρωμένο σύστημα προληπτικών εξετάσεων για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα. Αυτό το πρόγραμμα θα έχει και σοβαρές οικονομικές επιδράσεις στο σύστημα. Το να αντιμετωπίσεις αυτές τις ασθένειες από την αρχή και όχι αφόρου εκδηλωθούν αποτελεί μακροπρόθεσμα και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων. Κάποιος που γίνεται καλά από την αρχή κοστίζει πολύ λιγότερο», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας