Αμαλιάδα: Εξελίξεις σοκ με τον θάνατο του μωρού της Κατερίνας – “Δείχνουν” ασφυξία και όχι παθολογική αιτία
Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αμαλιάδα: Εξελίξεις σοκ με τον θάνατο του μωρού της Κατερίνας - "Δείχνουν" ασφυξία και όχι παθολογική αιτία
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως σε σχέση με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου και της Αμαλιάδας και ειδικότερα για το μωρό της Κατερίνας. Σύμφωνα με έκθεση, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει το Live News, ο θάνατος του βρέφους επήλθε από ασφυξία.
Στο πόρισμα 13 σελίδων ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας αναλύει διεξοδικά τόσο τα ευρήματα από τις ιστοπαθολογικές του παιδιού όσο και από τη μοναδική φωτογραφία που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεση του.
Για τον τεχνικό σύμβουλο πάντως το βρέφος στην επίμαχη φωτογραφία είναι νεκρό παραθέτοντας μια σειρά ευρημάτων.
«Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητό παρατηρείται μαρμαροειδή χροιά στο πρόσωπο του βρέφους. Η περιοχή του τραχήλου αναγνωρίζεται ερυθρή, εύρημα συμβατό με διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος και θάνατο. Επιπλέον, το βρέφος έχει το στόμα ανοιχτό», αναφέρεται στην έκθεση του τεχνικού συμβούλου.
Ειρήνη Μουρτζούκου – Αμαλιάδα: Τα ευρήματα που «δείχνουν» υποξία – Ερωτηματικά γιατί ο θάνατος του μωρού αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια
Γιατί ο θάνατος αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια ενώ μια σειρά ευρημάτων στις ιστοπαθολογικές μαρτυρούν υποξία;
Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από την έκθεση – σοκ, με τον Δημήτρη Γαλεντέρη να εκφράζει τους προβληματισμούς του για την διάγνωση της διάμεσης πνευμονίτιδας.
«Η παρουσία της διάμεσης πνευμονίτιδας πρέπει να είναι συντριπτική για να θεωρηθεί αιτία θανάτου, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Η διάμεση πνευμονίτιδα οφείλει να τίθεται ως αιτία θανάτου μόνο όταν δεν υπάρχουν άλλα ευρήματα που να καταλήγουν σε διαφορετικό μηχανισμό θανάτου», αναφέρεται στην έκθεση.
Εν προκειμένω όμως υπάρχουν ευρήματα που παραπέμπουν σε άλλον μηχανισμό και συγκεκριμένα σε ασφυκτικό θάνατο. Από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε εγκεφαλικό οίδημα, συμφόρηση στο ήπαρ και τα επινεφρίδια, κενοτοπιώδης εκφύλιση ηπατικών κυττάρων, ερυθροί νευρώνες που αποτελούν ένδειξη μειωμένης αιμάτωσης και οξυγόνωσης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας