Τεχνολογία

Μία μεγάλη κυβερνοεπίθεση ανά 39 δευτερόλεπτα – Eπιτήδειοι «καραδοκούν» σε cloud και ηλεκτρονικές αγορές

Μία μεγάλη κυβερνοεπίθεση ανά 39 δευτερόλεπτα – Eπιτήδειοι «καραδοκούν» σε cloud και ηλεκτρονικές αγορές

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / pixabay / freepik // Μία μεγάλη κυβερνοεπίθεση ανά 39 δευτερόλεπτα – Eπιτήδειοι «καραδοκούν» σε cloud και ηλεκτρονικές αγορές

Ξεκινούν τα Σεμινάρια Κυβερνοασφάλειας ΑΠΘ- Google.org

Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση, κανένα IP, όπου κάποιος μηχανισμός να μην έχει αποπειραθεί να εισβάλει για να δει αν και κατά πόσο μπορεί να αντλήσει την πληροφορία που υπάρχει μέσα. Μία κυβερνοεπίθεση μεγάλης εμβέλειας εκδηλώνεται κάθε 39 δευτερόλεπτα, δηλαδή 2.000 κυβερνοεπιθέσεις ημερησίως, κατά μέσο όρο.

Το 25% αυτών εντάσσεται στην κατηγορία των κυβερνοεπιθέσεων αντιπερισπασμού (destructive attacks). Το κόστος των επιθέσεων αυτών σε επίπεδο παγκόσμιας οικονομίας εκτιμάται στα 8,15 τρισεκατομμύρια δολάρια και το 2028 αναμένεται να ξεπεράσει 13 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο καθηγητής Τεχνικών Ανάπτυξης Λογισμικού στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Ανδρέας Συμεωνίδης σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος Σεμιναρίων Κυβερνοασφάλειας, που ξεκινά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. δολαρίων από την Google.org και απευθύνεται σε φοιτητές των τριών πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης.

Τα επικίνδυνα «μονοπάτια» του διαδικτύου για την υποκλοπή δεδομένων

Πέντε είναι οι τομείς ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, στους οποίους η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης μηχανισμών αντιμετώπισης των κακόβουλων επιθέσεων είναι επιτακτική και διαρκώς εξελισσόμενη. Πρώτος εξ αυτών είναι τα υπολογιστικά νέφη, οι λεγόμενες υπηρεσίες cloud που προσφέρονται από διάφορους τεχνολογικούς παρόχους για την αποθήκευση αρχείων. «Το 82% της παραβίασης δεδομένων που συμβαίνουν αφορά σε δεδομένα τα οποία βρίσκονται σε περιβάλλοντα cloud», ανέφερε ο κ. Συμεωνίδης, εξηγώντας πως «είναι ο κλασικός χώρος στον οποίο θα γίνουν οι περισσότερες επιθέσεις, γιατί εκεί υπάρχουν και τα περισσότερα δεδομένα και άρα και το μεγαλύτερο περιθώριο για να μπορέσει κάποιος να χτυπήσει».

Το 12% των κυβερνοεπιθέσεων γίνονται σε διαδικασίες που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα. Όπως εξήγησε ο καθηγητής «όταν αγοράζουμε κάτι από το διαδίκτυο, π.χ. από κάποιο μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα […] γενικότερα εκείνη τη στιγμή πάντοτε κάποιος είναι εστιασμένος εκεί για να μπορέσει να υποκλέψει συγκεκριμένη πληροφορία», καθώς «φαίνεται ότι εκεί πέρα υπάρχει ακόμα ένα κενό, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη ανταλλαγή πληροφορίας».

Ο τρίτος τομέας ασφάλειας αφορά το IoT (διαδίκτυο των πραγμάτων, δίκτυο επικοινωνίας ηλεκτρονικών, οικιακών και άλλων συσκευών). «Πλέον καθένας φοράει ένα smartwatch, έχει ένα έξυπνο ψυγείο, μια έξυπνη τηλεόραση, συσκευές ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των οποίων είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος και αν μπορέσει να μπει κανείς μέσα σε ένα έξυπνο περιβάλλον επί της ουσίας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όλη την πληροφορία που υπάρχει», ανέφερε ο κ. Συμεωνίδης.

Ο τέταρτος τομέας αφορά το ιδιωτικό απόρρητο (data privacy), καθώς πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν βασικά μοντέλα, χωρίς να γνωρίζουν πού βρίσκεται η πληροφορία τους, πού αποθηκεύεται και πώς επαναχρησιμοποιείται. Ο πέμπτος τομέας έχει να κάνει με την τεράστια εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπου από τη μία πλευρά οι διαθέσιμες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας καθοδηγώντας όσους δεν είναι υπερβολικά εξειδικευμένοι σε αυτές τις τεχνολογίες, ώστε να μπορέσουν να αναγνωρίσουν προβλήματα, από την άλλη όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα, π.χ σε επιθέσεις πλαστοπροσωπίας (impersonation attack).

«Είναι το κλασικό πλέον πρόβλημα όπου το impersonation, το να μπορώ να κάνω ότι είμαι κάποιος άλλος έχει γίνει υπερβολικά εύκολο. Αν π.χ. δίνω μια ομιλία και στη συνέχεια υπάρχει η ομιλία μου στο YouTube, μπορεί κάποιος με μηχανισμούς Τεχνητής Νοημοσύνης να αναπαράξει τη φωνή μου. Άρα αν χρησιμοποιώ φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο μου ή στο σπίτι μου ή έχω ένα Google nest ή οτιδήποτε σχετικό, πλέον είναι εύκολο κάποιος να κάνει εμένα by pass σε ό,τι συσκευές χρησιμοποιώ […] ή μπορώ να πάρω την πληροφορία χρησιμοποιώντας π.χ. κάποιους μηχανισμούς για να αλλάξω μια εικόνα και να ξεγελάσω ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου», ανέφερε ο κ. Συμωνίδης, εξηγώντας ότι χρειάζονται καινούργια συστήματα, που θα προστατεύσουν τους χρήστες αλλά και κρίσιμες υποδομές.

«Πλέον έχουμε έξυπνους μετρητές ρεύματος, έξυπνους μετρητές νερού, πολλούς έξυπνους μετρητές. Και αν κάποιος μπορέσει να μπει μέσα στο σύστημα, είτε αναγνωρίζοντας ένα σφάλμα σε επίπεδο συσκευής, είτε σε επίπεδο επικοινωνίας, θα πρέπει να αναπτυχθούν μηχανισμοί οι οποίοι θα προστατεύσουν το σύστημα», πρόσθεσε.

Τι σημαίνει να υποκλέψει κανείς την πληροφορία μας

Πώς αποτιμάται όμως, μία κυβερνοεπίθεση για έναν χρήστη και για έναν οργανισμό; Το να υποκλέψει κάποιος του κωδικούς ενός χρήστη και να χρεώσει την πιστωτική του κάρτα είναι σύμφωνα με τον κ. Συμεωνίδη απλώς «το καλό σενάριο, με τη λογική ότι αυτό θα το αντιληφθεί ο χρήστης, θα έχεις ένα κόστος και υπάρχουν πλέον μηχανισμοί που μπορούν κάπως να τον προστατεύσουν και επί της ουσίας να περιοριστεί η έκθεση».

Αν όμως πρόκειται για κάποια επιχείρηση, οργανισμό το κόστος από μια κυβερνοεπίθεση είναι τεράστιο και έχει υπολογιστεί κατά μέσο όρο στα 4,45 εκατομμύρια δολάρια ανά επίθεση σε οργανισμό. «Συνολικά λοιπόν, υπάρχει ένα τεράστιο κόστος σε μια επίθεση κυβερνοασφάλειας, αλλά και ένα τεράστιο κόστος στο πώς μπορεί κάποιος να αναπτύξει ένα σχετικό μηχανισμό αντιμετώπισης του», υπογράμμισε ο καθηγητής, εξηγώντας ότι με βάση το πώς διαμορφώνεται το σκηνικό στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, υπάρχει ανάγκη οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα και έχουν εκπαιδευτεί σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, να επανεκπαιδευτούν έτσι ώστε να βελτιώσουν τα cyber security skills τους.

Φοιτητές θα εκπαιδευτούν από το ΑΠΘ και την Google και θα εργαστούν στην κυβερνοασφάλεια επιχειρήσεων στη Β.Ελλάδα

Το πρόγραμμα Σεμιναρίων Κυβερνοασφάλειας Google.org διοργανώνεται σε 23 επιλεγμένα πανεπιστήμια από 15 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Δίνεται η ευκαιρία δωρεάν επιμόρφωσης σε φοιτητές όλων των ειδικοτήτων, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, όπου καταγράφεται έλλειψη 350.000 θέσεων στην Ευρώπη (20.000 θέσεων στην Ελλάδα) μέχρι το 2026. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε οργανισμούς/εταιρείες με αμοιβή.

Για τη διοργάνωση των σεμιναρίων Google.org στην Ελλάδα επιλέχθηκε το ΑΠΘ. Πρόκειται να επιμορφωθούν τουλάχιστον 200 φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Κάθε ένα από τα 3 σεμινάρια περιλαμβάνει 65 ώρες διαλέξεων, 35 ώρες επιβλεπόμενης άσκησης και 35 ώρες αξιολόγησης μέσω επίλυσης προβλημάτων. Όσοι παρακολουθήσουν το πρόγραμμα επιτυχώς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Εφαρμόζεται πολιτική ίσων ευκαιριών ανά φύλο, ενώ αριθμός θέσεων θα διατεθεί σε φοιτητές από υποεκπροσωπούμενες ομάδες.

«Είμαστε σήμερα μέλος μιας σύμπραξης ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, από την οποία εμείς μαθαίνουμε και αυτά που μαθαίνουμε τα μεταφέρουμε σε αυτούς που θα εκπαιδευτούν στο πλαίσιο αυτών των σεμιναρίων. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει στόχο να παρέχει διεπιστημονική εκπαίδευση πάνω στην κυβερνοασφάλεια, γι’ αυτό και καλέσαμε φοιτητές όλων των ειδικοτήτων. Έχει στόχο να διευκολύνει την εξάσκηση των φοιτητών σε πρακτικά προβλήματα, έτσι ώστε οι φοιτητές να παρέχουν στη συνέχεια προστασία από απειλές στον κυβερνοχώρο, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης», ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ και υπεύθυνος διοργάνωσης των σεμιναρίων κυβερνοασφάλειας Παναγιώτης Κατσαρός, παρουσιάζοντας τους στόχους του προγράμματος.

Αναφερόμενος σε έρευνες για την εκπαίδευση στο αντικείμενο της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη ο κ. Κατσαρός σημείωσε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ως προς τη διάθεση προγραμμάτων σπουδών ανά χώρα και στην Ελλάδα έχουμε συγκριτικά περισσότερα προγράμματα σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο, «άρα θα μπορούσαν αυτά τα σεμινάρια να είναι και μια προπαρασκευή για ένα μεταπτυχιακό στη συνέχεια για όσους φοιτητές ενδιαφερθούν».

Το πρώτο σεμινάριο, που διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου, έχει θέμα τα «Λειτουργικά Συστήματα, στα Δίκτυα Επικοινωνιών και στην ασφάλεια τους», το δεύτερο σεμινάριο την «Ασφάλεια στο διαδίκτυο- Προβλήματα ασφάλειας Δικτύων» και το τρίτο σεμινάριο «Αρχές Cyber Security Hygiene και βασικές απειλές και επιθέσεις μέσω λειτουργικών συστημάτων».

Η ανταπόκριση της φοιτητικής κοινότητας της πόλης στην οποία απευθύνεται το πρόγραμμα ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. «Συνολικά στα τρία σεμινάρια θα εκπαιδεύσουμε πάνω από 200 φοιτητές. Στο πρώτο σεμινάριο είχαμε πει αρχικά να δεχθούμε 100 φοιτητές και έχουμε για το πρώτο σεμινάριο ήδη 240 αιτήσεις, με την προθεσμία να λήγει στις 2 Δεκεμβρίου, οπότε σκεφτόμαστε σοβαρά να αυξήσουμε τον αριθμό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Κατσαρός, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του προγράμματος από όλες τις χώρες που θα γίνει τις επόμενες μέρες στη Μάλαγα θα ζητήσει να ανοίξουν περισσότερες θέσεις για τους φοιτητές στην Ελλάδα.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Χαράλαμπος Φείδας χαιρετίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος ανέφερε ότι «η εμπιστοσύνη που έδειξε η Google.org στην πρόταση του ΑΠΘ συνιστά εκτός των άλλων μια αναγνώριση του υψηλού επιπέδου της εκπαίδευσης που προσφέρει το Πανεπιστήμιο σε αντικείμενα τεχνολογίας αιχμής όπως η κυβερνοασφάλεια». Στον χαιρετισμό που απέστειλε ο γγ Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου τόνισε ότι «η συνεργασία με τη google αποδεικνύει το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των συναδέλφων του ΑΠΘ και ωφελεί τόσο τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όσο και την κοινωνία».

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε στη διάθεση του ΑΠΘ να συνδράμουμε στη δημιουργία ενός μητρώου επιχειρήσεων που θα υποδεχθούν φοιτητές για πρακτική άσκηση αλλά και να συνεργαστούμε σε δράσεις ενημέρωσης και κατάρτισης», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Τζόλλας.

«Η χώρα έχει πάρα πολύ ψηλά το θέμα κυβερνοασφάλεια ως τώρα, καθώς έχουν γίνει σημαντικά βήματα ψηφιοποίησης υπηρεσίες του δημοσίου και όσο εξελίσσεται η ψηφιοποίηση της χώρας πρέπει να εξελίσσεται και η κυβερνοασφάλεια», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνολογίας και Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), Θεόφιλος Μυλωνάς, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχει ανάγκη περίπου 9.000 νέους επιστήμονες.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

28.11.2024 | 20:35

Η Mina Caputo των «Life of Agony» αποφάσισε να γίνει ξανά Keith: «Ζω με τον θεϊκό αρσενικό εαυτό μου»

28.11.2024 | 20:14

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Αποστολάκης - Με 27 βουλευτές έμεινε το κόμμα

28.11.2024 | 19:55

Χωρίς εργασία, εκπαίδευση και κατάρτιση ένα μεγάλο ποσοστό των νέων και των γυναικών στην Ελλάδα

28.11.2024 | 19:40

Παπαπέτρου, Μήτογλου και Ναν behind the scenes

28.11.2024 | 19:34

Light: «Έχασα ένα τσουβάλι λεφτά»: Οικονομική καταστροφή μετά από αυτό που έγινε

28.11.2024 | 19:26

Τα μηνύματα Μητσοτάκη σε Καραμανλή

28.11.2024 | 19:19

Νέες απειλές Πούτιν: Με «κάθε μέσο καταστροφής η απάντηση», εάν η Ουκρανία εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα

28.11.2024 | 19:12

Μουρτζούκου για τους εικονικούς γάμους: «Είχα πάρει 700 ευρώ–Υπήρχε οικονομικό πρόβλημα»

28.11.2024 | 19:34

Light: «Έχασα ένα τσουβάλι λεφτά»: Οικονομική καταστροφή μετά από αυτό που έγινε

28.11.2024 | 15:42

Αλεξάνδρα Νίκα: «Ήταν 100% επιτυχημένη στο Λος Άντζελες» -Τι είπαν ο πατέρας της και ο Σατσίδης

28.11.2024 | 14:24

Κουτσουμπής σε Καινούργιου: «Έχετε ξεκατινιαστεί; Έχει γίνει τίποτα και χάνω τον πελάτη μου;»

28.11.2024 | 01:08

Νάντια Γιαννακοπούλου: Η ακαταστασία στο σπίτι και τα τηλεφωνήματα από τα παιδιά ενώ… μιλά στη Βουλή

28.11.2024 | 00:58

Μάουρο Ικάρντι: Σε σχέση με τη δικηγόρο που του έβγαλε το διαζύγιο με τη Γουάντα Νάρα!

27.11.2024 | 23:58

Ο «τεντιμπόι» του ελληνικού κινηματογράφου, Θάνος Παπαδόπουλος έφυγε από την ζωή

27.11.2024 | 18:20

Μαρινέλλα: Νέες λεπτομέρειες για την υγεία της - Σε βαριά κατάσταση και χωρίς καλή επικοινωνία

27.11.2024 | 13:44

Λιάγκας: Διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ για έναν χρόνο μετά το ρεπορτάζ για το σπίτι του αδικοχαμένου Μπάλντοκ

28.11.2024 | 12:20

Reuters: Γιατί η προοπτική εκεχειρίας στη Γάζα φαντάζει σχεδόν απίθανη

28.11.2024 | 11:36

Ζαχάροβα προς κυβέρνηση Μητσοτάκη: «ΔΕΝ μπορείτε να δώσετε S-300 και TOR-M1 χωρίς την άδεια της Μόσχας»

27.11.2024 | 12:17

Λίβανος: Τα 9 σημεία κλειδιά για την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ - Η τελευταία προειδοποίηση από τους IDF

26.11.2024 | 21:29

Ο Μπαχτσελί προτείνει συζητήσεις με τον Οτσαλάν και το φιλοκουρδικό κόμμα

26.11.2024 | 20:09

Μεντβέντεφ: Πυρηνική προειδοποίηση - Δήλωση Λαβρόφ για ΝΑΤΟ

26.11.2024 | 14:38

Τρία αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στη γειτονιά της Κίνας

26.11.2024 | 10:52

Σι και Λούλα κυριάρχησαν στη σύνοδο των G20

26.11.2024 | 10:11

Αντιδρούν οι ακροδεξιοί του Νετανιάχου σε συμφωνία εκεχειρίας με τη Χεζμπολάχ

MUST READ

Τεχνολογία

Apple και Google στο στόχαστρο της Βρετανίας για τα iOS και Android

Η CMA θα διερευνήσει τις Apple και Google βάσει ενός νέου βρετανικού νόμου, γνωστού ως ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές, τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές (DMCC)

25.11.2024 | 04:04

Τεχνολογία

Google: Η διάλυση του browser της είναι μια απάντηση σε αναζήτηση ερώτησης

Μια έκκληση προς τον γίγαντα αναζήτησης να εγκαταλείψει το Chrome της Google θα έδινε στους χρήστες κάτι που προφανώς δεν φαίνεται να θέλουν

25.11.2024 | 01:55

Τεχνολογία

"Καμπανάκι" για την Ευρώπη! Κινδυνεύει να γίνει ουραγός στην τεχνολογία

Ο Ξαβιέ Νιέλ θεωρεί ότι η Ευρώπη θα μείνει πίσω εάν χάσει αυτή την κρίσιμη ευκαιρία

24.11.2024 | 02:30

Τεχνολογία

Το «Google Maps» για τα κύτταρα αποκαλύπτει το ρόλο τους στην εξάπλωση των ασθενειών

Η προσπάθεια κατανόησης των κυτταρικών λειτουργιών με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, υπόσχεται να ξεκλειδώσει κρίσιμες πληροφορίες για την υγεία

24.11.2024 | 02:06

Τεχνολογία

Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει Smart Tv

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία εξετάζει και πάλι το ενδεχόμενο να εισέλθει στην αγορά έξυπνων τηλεοράσεων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι πιο προχωρημένο από αυτήν τη φήμη

23.11.2024 | 09:40

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Μητσοτάκης : Προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο και δημοσιονομικά υπεύθυνος

24.11.2024 | 11:22

«Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027, έχουμε 2,5 χρόνια καθαρού πολιτικού χρόνου για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Πολιτική

Καραμανλής: Δεν αντιμετωπίζεται πειθαρχικά η άλλη άποψη - Δεν πάω για Πρόεδρος Δημοκρατίας

22.11.2024 | 19:21

Μηνύματα Καραμανλή για τη διαγραφή Σαμαρά

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου

24.11.2024 | 08:25

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη συμμετοχή

Πολιτική

Κίνημα Δημοκρατίας: Το όνομα του νέου κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη [vid]

23.11.2024 | 14:22

Παρόντες πέντε πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανεξαρτητοποιήθηκαν

Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Τι σημαίνει η επιστροφή του στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Όλες οι αλλαγές

21.11.2024 | 15:07

Η ανάληψη του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ΠΑΣΟΚ, επιφέρει και ορισμένες αλλαγές στα προνόμια που πλέον έχει στο κοινοβούλιο, όπως είναι η μετακόμιση του προέδρου του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη

Πολιτική

Αναβιώνει ξανά το δίπολο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

23.11.2024 | 16:47

Πώς διαβάζει η κυβέρνηση τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά

Huawei: Σχεδιάζει να εγκαταλείψει εντελώς το Android το 2025

Η Huawei Technologies δήλωσε ότι από το επόμενο έτος τα νέα της smartphones και tablets θα κυκλοφορούν με ένα λειτουργικό σύστημα που θα έχει απεξαρτηθεί εντελώς από το Android.

Huawei: Σχεδιάζει να εγκαταλείψει εντελώς το Android το 2025

Οι influencers χρησιμοποιούν AI ανθρωποειδή για να προσελκύσουν χρήστες σε OnlyFans και Fanvue

Το Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούσαν ως το πρώτο στάδιο προσέλκυσης πελατών

Οι influencers χρησιμοποιούν AI ανθρωποειδή για να προσελκύσουν χρήστες σε OnlyFans και Fanvue

Στη μετα-Twitter εποχή, οι χρήστες φεύγουν από το X, όχι για το Threads, αλλά για το Bluesky

Τι προσφέρει το Bluesky και το προτιμούν κατά εκατομμύρια οι χρήστες και τι ετοιμάζει το Threads της Meta για να κερδίσει τους χρήστες που δεν αντέχουν πια το X του Έλον Μασκ

Στη μετα-Twitter εποχή, οι χρήστες φεύγουν από το X, όχι για το Threads, αλλά για το Bluesky

Apple και Google στο στόχαστρο της Βρετανίας για τα iOS και Android

Η CMA θα διερευνήσει τις Apple και Google βάσει ενός νέου βρετανικού νόμου, γνωστού ως ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές, τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές (DMCC)

Apple και Google στο στόχαστρο της Βρετανίας για τα iOS και Android

Μαρινάκης: Δεν περίμενα ότι ο Ανδρουλάκης θα υιοθετούσε ρητορική Άκρας Αριστεράς

Ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη 

Μαρινάκης: Δεν περίμενα ότι ο Ανδρουλάκης θα υιοθετούσε ρητορική Άκρας Αριστεράς

Μητσοτάκης: Η Κύπρος αντιμετώπισε υπεύθυνα την οικονομική κρίση – Εμείς πειραματιστήκαμε με το λαϊκισμό

«Επιδιώκουμε να βαθύνουμε το αποτύπωμα των χωρών μας με στόχο τη συγκρότηση ενός επιχειρηματικού πόλου στη νοτιοανατολική Ευρώπη»

Μητσοτάκης: Η Κύπρος αντιμετώπισε υπεύθυνα την οικονομική κρίση – Εμείς πειραματιστήκαμε με το λαϊκισμό

1.388 κάμερες Τροχαίας όλο το 24ωρο σε 100 κομβικά σημεία: Οι παραβάσεις που θα βεβαιώνονται ψηφιακά

Σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2025 οι κάμερες της Τροχαίας στους δρόμους της Αττικής - Πώς θα χρησιμοποιούνται

1.388 κάμερες Τροχαίας όλο το 24ωρο σε 100 κομβικά σημεία: Οι παραβάσεις που θα βεβαιώνονται ψηφιακά

Κυβέρνηση: Η στήριξη της μεσαίας τάξης στο προσκήνιο

Το βάρος πέφτει πλέον στην ενίσχυση των εισοδημάτων

Κυβέρνηση: Η στήριξη της μεσαίας τάξης στο προσκήνιο