Ο πιο ακριβός καφές στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει 326 ευρώ -Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό
Πηγή Φωτογραφίας: pixabay //
Μια γαλακτοκομική φάρμα της Σκωτίας προσφέρει αυτό που χρεώνει ως το πιο ακριβό φλιτζάνι καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο – 272 λίρες (326 ευρώ) για έναν flat white – μια διπλή δόση εσπρέσο που ολοκληρώνεται με ένα στρώμα αχνιστού γάλακτος και ένα «έργο τέχνης» αφρού.
Ο ακριβότερος καφές στη Βρετανία
Το ακριβό φλιτζάνι είναι στην πραγματικότητα ένα προνόμιο για την αγορά μετοχών στην εκστρατεία crowdfunding της Mossgiel Organic Dairy για τη διεύρυνση της βιώσιμης λειτουργίας της και την παραγωγή περισσότερου γάλακτος, σημειώνει το Euronews.
Οι επενδυτές που αγοράζουν 34 μετοχές της φάρμας λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό για ένα flat white που μπορεί να εξαργυρωθεί από αυτό το Σαββατοκύριακο σε μία από τις 13 καφετέριες της Σκωτίας που χρησιμοποιούν το γάλα του γαλακτοκομείου.
Η τιμή ξεπερνά τις 265 λίρες που χρεώνει το Shot London, ένα καφέ-μπαρ στις σικ γειτονιές Mayfair και Marylebone, για ένα flat white φτιαγμένο με σπάνιους κόκκους από την Οκινάουα της Ιαπωνίας. Η Telegraph ανέφερε τον Απρίλιο ότι ήταν ο πιο ακριβός καφές στη Βρετανία.
Πριν ξεκινήσει την προώθηση του καφέ, ο Cunningham είχε ήδη συγκεντρώσει πάνω από το ένα τρίτο των 300.000 λιρών που αναζητά από μικροεπενδυτές, καθώς προσπαθεί να λάβει δάνειο ύψους 900.000 λιρών που θα τον βοηθήσει να διπλασιάσει τις δραστηριότητές του και να επεκταθεί εκτός Σκωτίας και μέχρι τις καφετέριες του Λονδίνου.
Οι μέτοχοι λαμβάνουν και άλλες ανταμοιβές, όπως ξεναγήσεις στο αγρόκτημα, εκπτώσεις στην παράδοση γάλακτος και προσκλήσεις σε ειδικές εκδηλώσεις. Αλλά οι επενδυτές λαμβάνουν επίσης μια τυπική προειδοποίηση ότι μπορεί να χάσουν μέρος ή όλα τα χρήματα που επενδύουν – εκτός από τον καφέ.
Στο αγρόκτημα στο Mauchline, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Γλασκώβης, εργάστηκε τον 18ο αιώνα ο ποιητή Robert Burns, ο οποίος έγραψε το «Auld Lang Syne» και πολλά άλλα γνωστά έργα. Ο Μπερνς, ο οποίος θεωρείται ο εθνικός ποιητής της Σκωτίας, έγραψε ενώ εργαζόταν στα χωράφια εκεί για δύο χρόνια και το πρόσωπό του κοσμεί κάθε γυάλινο μπουκάλι γάλακτος Mossgiel.
Η ιστορία της Mossgiel
Ο Cunningham, πρώην διευθυντής σέρβις της Mercedes-Benz, ανέλαβε την επιχείρηση το 2014, αφού ο πατέρας και ο παππούς του πέθαναν το 2014 από ανίατες ασθένειες.
Η κατάρρευση των τιμών του γάλακτος εκείνη τη χρονιά και άλλα προβλήματα τον ανάγκασαν να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του κοπαδιού και να επανεφεύρει την επιχείρηση ως βιολογική φάρμα. Χρησιμοποιεί μια διαδικασία για να «ζυμώνει» το γάλα, αντί να το παστεριώνει, η οποία, όπως λέει, του δίνει την πιο κρεμώδη γεύση και υφή του νωπού γάλακτος χωρίς τους κινδύνους για την υγεία.
Ο Todd Whiteford, ένας από τους ιδιοκτήτες του The Good Coffee Cartel στη Γλασκώβη που σερβίρει τα δαπανηρά φλιτζάνια, δήλωσε ότι χρησιμοποιούν το γάλα της Mossgiel εδώ και αρκετά χρόνια. Παρά τις «εξωφρενικές προσφορές» από τους ανταγωνιστές για αλλαγή, είπε ότι οι άλλοι παραγωγοί γάλακτος δεν μπορούν να φτάσουν την ποιότητα και τη συνοχή που κάνει «πιο στρογγυλούς, απαλούς και γλυκούς» καπουτσίνο, λάτε και flat white.
«Ο δικός τους είναι ο καλύτερος. Θα διαφωνήσω με οποιονδήποτε γι’ αυτό», δήλωσε ο Whiteford.
Όποιος ξοδέψει χρήματα για να αγοράσει έναν καφέ Mossgiel, ωστόσο, θα πάρει το ίδιο φλιτζάνι που μπορούν να αγοράσουν άλλοι πελάτες της Coffee Cartel με 3,10 λίρες. Αλλά ο Cunningham λέει ότι θα υπάρχει μια γεύση «αρετής» με κάθε σικ φλιτζάνι.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας