Τεχνολογία

ChatGPT: Ανατρέχουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να λύνουν προβλήματα στις σχέσεις τους

ChatGPT: Ανατρέχουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να λύνουν προβλήματα στις σχέσεις τους

Πηγή Φωτογραφίας: freepik// ChatGPT: Ανατρέχουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να λύνουν προβλήματα στις σχέσεις τους

Ανησυχούν οι ειδικοί στον τομέα της ψυχικής υγείας για το κόστος που μπορεί να έχει στις ανθρώπινες σχέσεις

Το ChatGPT έχει γίνει μεταμορφωθεί σε ένα νέο και ολοένα πιο δημοφιλές πεδίο αναζήτησης, χωρίς να περιορίζεται μόνο στην άντληση πληροφοριών και την εκμάθηση.

Ημέρα με την ημέρα, όλο και περισσότεροι χρήστες, καταφεύγουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη για να λάβουν συμβουλές, αναφορικά με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και κυρίως, τη βελτίωση των ρομαντικών σχέσεων.

Το AI εργαλείο, ChatGPT έχει αναλάβει πλέον και ρόλο «συμβούλου» σε προσωπικά ζητήματα και διαφωνίες ανάμεσα σε ζευγάρια, όπως επιβεβαιώνουν και δημοσιότητες σαν την τραγουδίστρια Λίλι Άλεν. Πρόσφατα, η Άλεν παραδέχτηκε ότι το χρησιμοποιεί το Chat GPT, όταν καβγαδίζει με τον σύζυγό της.

Όσο όμως το ChatGPT αποκτά τη μορφή του εργαλείου για συναισθηματική υποστήριξη και ανάπτυξη, ενισχύει τις ανησυχίες των επιστημόνων της ψυχικής υγείας. Όταν οι χρήστες αντλούν πληροφορίες από την τεχνολογία για καθοδήγηση θεραπευτικού χαρακτήρα, ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι για την ψυχική του ισορροπία. Επαγγελματίες, όπως η θεραπεύτρια Σούζι Μάστερσον, προειδοποιούν, σύμφωνα με τον Guardian, πως η υπερβολική εξάρτηση από το ChatGPT μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα, όπως η απομόνωση. Πιο συγκεκριμένα, η απουσία της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης μπορεί να θέσει την προσωπική ανάπτυξη σε παύση.

Παρά τη χρησιμότητα του chatbot, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την υποκατάσταση ανθρώπινων σχέσεων και την προώθηση των κοινωνικών αποστάσεων, ειδικά σε περιόδους προσωπικής απομόνωσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες ρήξεις και να δημιουργήσει προβλήματα στην επαγγελματική ζωή. Η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία όπως και μπορεί να επηρεάσει τη συνεργασία και την επικοινωνία σε οργανισμούς, όπως επισημαίνει η Έλλα Χάφερμαλζ από το Πανεπιστήμιο Vrije.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments