Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων στη χώρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων στη χώρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία χρονιά, με την Ελλάδα να θεωρείται από τις πλέον επικίνδυνες διαδικτυακά χώρες, σύμφωνα με την Kaspersky. Μια διαρκώς αυξανόμενη απειλή, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της CheckPoint Software Technologies, οι τράπεζες στην Ελλάδα δέχονται περίπου 757 κυβερνοεπιθέσεις κάθε εβδομάδα, με ανθρώπους του κλάδου να σημειώνουν ότι «τα νούμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα».
«Έχουν εκτοξευτεί οι κυβερνοεπιθέσεις έναντι της περασμένη χρονιάς, και πολλές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύματα, όπως η Fourlis. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο οι επιθέσεις, βρίσκοντας ευκαιρία και λόγω Black Friday, ωστόσο, δυστυχώς οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν το ανακοινώνουν, και μαθαίνουμε ελάχιστες από τις επιθέσεις που γίνονται», σημειώνουν ψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές. Αναφέρουν επίσης ότι «η κυβερνοεπίθεση στη Fourlis ήταν πολύ θετικό ότι ανακοινώθηκε από την επιχείρηση, αλλά δυστυχώς για κάθε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 10 επιθέσεις που δεν ακούγονται ποτέ».
Τα τελευταία χρόνια και καθώς οι νέες τεχνολογίες μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στις λειτουργίες των επιχειρήσεων, γίνεται όλο και πιο έντονη η συζήτηση γύρω από πως θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προστατέψουν τα δεδομένα τους από τις κυβερνοεπιθέσεις.
Απο τα στατιστικά προκύπτει οτι οι μέθοδοι προστασίας που χρησιμοποιούσαν έως σήμερα οι επιχειρήσεις, δεν είναι πλέον αποτελεσματικές στις τακτικές που χρησιμοποιούν οι Hackers.
Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε η Osterman Research, πάνω από το ⅓ των επιχειρήσεων βίωσε μια επίθεση ransomware τον προηγούμενο χρόνο, ενώ σύμφωνα με το Cyber Magazine το 60% των εταιρειών που πέφτουν θύματα μιας τέτοιας επίθεσης κλείνουν εντός 6 μηνών. Παίρνοντας ως έναυσμα αυτό, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μια εταιρεία αντιμετωπίζει τέτοιου είδους επιθέσεις, ποιες είναι οι προκλήσεις, οι κίνδυνοι και πώς μπορούν να προστατευτούν.
Για αυτό το σκοπό απευθυνθήκαμε στον Μιχάλη Μίγγο, τεχνικό διευθυντή της εταιρείας TicTac, όπου εξειδικεύεται σε υπηρεσίες Cyber Security και Ανάκτησης Δεδομένων, για να μας δώσει μερικές πληροφορίες και να μας περιγράψει ένα αληθινό περιστατικό.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας