EDITOR'S PICK

Χριστούγεννα: Ζεστό αρωματικό κρασί -Πώς να φτιάξετε Glühwein σε 5 μόλις λεπτά

Χριστούγεννα: Ζεστό αρωματικό κρασί -Πώς να φτιάξετε Glühwein σε 5 μόλις λεπτά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Χριστούγεννα: Ζεστό αρωματικό κρασί -Πώς να φτιάξετε Glühwein σε 5 μόλις λεπτά

Το κόκκινο ζεστό κρασί, αλλιώς glühwein ή mulled wine, έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή εποχή
Το κόκκινο ζεστό κρασί, αλλιώς glühwein ή mulled wine, έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή εποχή. Οι ίδιοι το ονόμαζαν Wurtzwein και ήταν το ποτό των πλουσίων, καθώς τότε τα μπαχαρικά ήταν άκρως εξωτικά και πανάκριβα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν και για φαρμακευτικούς σκοπούς.
Σήμερα αποτελεί παραδοσιακό ποτό του Ευρωπαϊκού βορρά. Επιπλέον χαρακτηρίζεται και ως κρασί των Χριστουγέννων. Μπορείτε να το συναντήσετε σε διάφορες παραλλαγές. Οπότε μην διστάσετε να πειραματιστείτε με τη συνταγή που ακολουθεί και να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις!

Υλικά

  • Κόκκινο κρασί
  • Πορτοκάλι (φλούδες και χυμό)
  • Ξύλα κανέλας  
  • Γαρίφαλα
  • Κόκκοι πιπεριού
  • Μέλι

Εκτέλεση

  1. Με ένα peeler ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό μέρος γιατί πικρίζει. Έπειτα το στύβουμε.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τις πορτοκαλόφλουδες, το χυμό, τα γαρίφαλα, τα ξύλα κανέλας και μέλι.
  3. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά το μέλι.
  4. Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με το καπάκι για 15’ ώστε να πάρει το κρασί τα αρώματα.
  5. Το σουρώνουμε σε ποτήρια κρασιού ή σε καράφα.
Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην βράσει το κρασί.  Κάποιοι προσθέτουν κονιάκ, αστεροειδή γλυκάνισο, μήλο, άνθος κανέλας, ζάχαρη αντί για μέλι κ.α. Καταναλώνεται ζεστό.
Πηγή: pagenews.gr
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments