Χριστούγεννα: Ζεστό αρωματικό κρασί -Πώς να φτιάξετε Glühwein σε 5 μόλις λεπτά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Χριστούγεννα: Ζεστό αρωματικό κρασί -Πώς να φτιάξετε Glühwein σε 5 μόλις λεπτά

Υλικά
- Κόκκινο κρασί
- Πορτοκάλι (φλούδες και χυμό)
- Ξύλα κανέλας
- Γαρίφαλα
- Κόκκοι πιπεριού
- Μέλι

Εκτέλεση
- Με ένα peeler ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό μέρος γιατί πικρίζει. Έπειτα το στύβουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τις πορτοκαλόφλουδες, το χυμό, τα γαρίφαλα, τα ξύλα κανέλας και μέλι.
- Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά το μέλι.
- Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με το καπάκι για 15’ ώστε να πάρει το κρασί τα αρώματα.
- Το σουρώνουμε σε ποτήρια κρασιού ή σε καράφα.

Το σχόλιο σας