Πώς ο Μασκ καθοδηγεί και χρηματοδοτεί τη Μαύρη Διεθνή
Πηγή Φωτογραφίας: cnn // Πώς ο Μασκ καθοδηγεί και χρηματοδοτεί τη Μαύρη Διεθνή
«Εξτρεμιστή νοτιοαφρικανό επιχειρηματία»: έτσι χαρακτηρίζει η Repubblica (ο Αντονέλο Γκουερέρα και ο Πάολο Μαστρολίλι) τον Ελον Μασκ, και αυτό επειδή ο Κροίσος με δήλωσή του υποστήριξε το AfD, την Εναλλακτική για τη Γερμανία, κόμμα το οποίο θεωρείται από το γερμανικό πολιτικό σύστημα περίπου «νεοναζιστικό». Το ιταλικό δίδυμο γράφει επίσης ότι ο Μασκ, «με τα λεφτά του και με τις πλατφόρμες του», είναι επικίνδυνος «καθοδηγητής της Μαύρης Διεθνούς, στο πλαίσιο του ρόλου που αναλαμβάνει στην επόμενη κυβέρνηση Τραμπ», αν και από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι ο Τραμπ δεν προορίζει τον Μασκ για κυβερνητικό παράγοντα αλλά για επόπτη των κρατικών δαπανών.
Οι δυο αρθρογράφοι, κρίνοντας ότι η «δεξιά στροφή ήταν αχρείαστη στον Μασκ από επιχειρηματικής απόψεως», επιτίθενται «στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου» και για «τον διαδικτυακό πόλεμο που εξαπέλυσε κατά της βρετανικής Δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ με αφορμή την πυγμή τους κατά των ρατσιστικών ταραχών το περασμένο καλοκαίρι», καθώς και για «την υποστήριξή του στον Νάιτζελ Φάρατζ», δηλαδή «στον ευρωσκεπτικιστή βασιλιά της αγγλικής Δεξιάς και επί μακρόν σύντροφο του Τραμπ».
Υπενθυμίζουν ότι ο Μασκ φωτογραφήθηκε στο σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα με τους Φάρατζ και Νικ Κάντι, «έναν άγγλο δισεκατομμυριούχο ακινήτων που εγκατέλειψε τους Τόρις για να στηρίξει τον Φάρατζ».
Κατά το ιταλικό ρεπορτάζ, ο Στάρμερ θέλει να θεσπίσει νόμο περί περιορισμού της ξένης χρηματοδότησης στα κόμματα, φοβούμενος «τα δεκάδες εκατομμύρια που ο Μασκ ετοιμάζεται να δωρίσει στον Φάρατζ για να αναστατώσει την πολιτική της Βρετανίας», ωστόσο το ξανασκέφτεται.
Τι φοβούνται οι Εργατικοί; Οτι «τέτοιου είδους μεταρρύθμιση μπορεί να εκληφθεί ως ‘‘αντι-Μασκ’’ και να πυροδοτήσει αντιδράσεις που θα γυρίσουν τα πάντα εναντίον τους, ένα φαινόμενο μπούμεραγκ». Σχολιάζουν οι δύο ρεπόρτερ: «Μια μνημειώδης Δυτική Δημοκρατία, όπως η Βρετανία, τρέμει τον Μασκ και τα social media»… Κατόπιν απαριθμούν τις «ηχηρές παρεμβάσεις του Μασκ στη διεθνή πολιτική» εδώ και χρόνια, οι οποίες συνεχίζονται και πληθαίνουν.
«Κατηγόρησε την Κομισιόν ως αντιδημοκρατικό όργανο, αφού προηγουμένως είχε διαφωνήσει με τις Βρυξέλλες σε πολλές περιπτώσεις, όπως για την έρευνα περί των ρουμανικών εκλογών και περί της σχέσης του Γκεοργκέσκου με τον Πούτιν». Θυμίζουν, δε, ότι αρχικώς ο Μασκ υποστήριξε «με ενθουσιασμό» την Ουκρανία, αλλά στη συνέχεια «απείλησε να αποσυνδέσει τον Ζελένσκι από τους δορυφόρους Starlink, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την άμυνα του Κιέβου».
Επίσης, οι Γκουερέρα και Μαστρολίλι αναφέρουν «την υποστήριξη του Μασκ στην Τζόρτζια Μελόνι και στον Ματέο Σαλβίνι», αλλά και «τη σύγκριση του καναδού ηγέτη Τζάστιν Τριντό με τον Χίτλερ όσον αφορά τα μέτρα που εκείνος αποφάσισε κατά την πανδημία», όπως και ότι «αγκάλιασε τον Αργεντίνο Χαβιέ Μιλέι και έκλεισε το μάτι στη Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν». Το αποκορύφωμα, βέβαια, είναι η «Εναλλακτική» της Γερμανίας: «Τώρα επαινεί και ένα κόμμα που δεν κρύβει τη νοσταλγία του για τον ναζισμό».
Ακολουθεί ένα βιογραφικό του Κροίσου: «Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική, όπου ο πατέρας του Ερολ ορκίζεται ότι ήταν κατά του απαρτχάιντ, αλλά ο παππούς του από πλευράς μητέρας του τον συμμεριζόταν και τον υποστήριζε».
Τη ζωή του Μασκ στην Αμερική την περιγράφουν ως εξής: «Στα 18 του μετακόμισε, πρώτα στον Καναδά και μετά στις ΗΠΑ. Εγινε φιλελεύθερος ή έτσι φαινόταν. Το 2020 ψήφισε τον Μπάιντεν, αλλά μετά κάτι έσπασε. »Η Wall Street Journal έγραψε ότι μετά την εκλογή του Μπάιντεν, ο Μασκ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του, όμως απορρίφθηκε. Τον Αύγουστο του 2021 ο Λευκός Οίκος οργάνωσε εκδήλωση για την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά δεν κάλεσε τον ιδρυτή της Tesla. Ετσι ο Μασκ οδηγήθηκε στην αγκαλιά της Ακροδεξιάς. Ενα άλλο στοιχείο ήταν η σχέση με την κόρη του, Βίβιαν.
Ο Μασκ δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι είχε αλλάξει φύλο και κατηγόρησε τη woke ατζέντα» (σ.σ.: Γεννήθηκε ως Ζέιβιερ, αλλά στα 18 του άλλαξε φύλλο και «έγινε» Βίβιαν). «Υπάρχουν και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο Τραμπ ήταν το τελευταίο άτομο με το οποίο ο ιδρυτής της Tesla μπορούσε να συμμαχήσει, δεδομένης της απέχθειάς του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο η αντιπάθεια για τον Μπάιντεν είχε γίνει πολύ ισχυρή. Σε κάθε περίπτωση, ο Μασκ πιστεύει ότι ο Τραμπ μπορεί όντως να βοηθήσει την εταιρεία του.
Σε αυτό το πλαίσιο προστίθενται και οι στρατιωτικές παραγγελίες για το SpaceX, οι οποίες πρόκειται να αυξηθούν, όπως και η συνεργασία του Μασκ με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε επίπεδο δορυφόρων. Τώρα η δήλωση υπέρ της ‘‘Εναλλακτικής’’ αντιπροσωπεύει μια επιπλέον στροφή προς τον εξτρεμισμό» σημείωσαν οι δυο ρεπόρτερ της Repubblica.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας