Από «αστυνομικός της χρονιάς» το 2019, σε κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής και λεσχών 37χρονη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη γυναίκα, αστυνόμος Β’, που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία πριν από τη σύσταση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος «Ελληνικό FBI», ενώ στη συνέχεια μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, φέρεται να ήταν η μόνη που μιλούσε απευθείας με τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος.
Η 37χρονη και άλλοι τρεις ειδικοί φρουροί είναι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η Αστυνομία.
Απευθείας επικοινωνία με τον αρχηγό του κυκλώματος φέρεται να είχε η 37χρονη αστυνομικός
Η 37χρονη -η οποία είχε βραβευτεί το 2019 ως «αστυνομικός της χρονιάς», έχει πτυχίο από τη Νομική, ενώ είχε υπηρετήσει και στην αθλητική βία- είχε ραντεβού τον Οκτώβριο με τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος σε ένα μαγαζί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές την παρακολουθούσαν και πως πήγαν στο εν λόγω κατάστημα και ζήτησαν υλικό από τις κάμερες. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης, αναφέρουν οι πληροφορίες, γνώριζε τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος και τον ενημέρωσε, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί και η αστυνομικός, η οποία στη συνέχεια φέρεται να περιόρισε τις κινήσεις της. Έπειτα, μετατέθηκε από την Οικονομική Αστυνομία στη Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.
Πώς δρούσε το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και λέσχες
Το «στρατηγείο» τους φέρεται να το είχαν στήσει σε κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού, εκεί όπου μάλιστα έκαναν βάρδιες φύλαξης και οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι επιπλέον φέρονται να μετέφεραν χρήματα για λογαριασμό της συμμορίας σε φακέλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τουλάχιστον 5-6 χαρτοπαικτικές λέσχες, από τις οποίες την 1η και στις 15 κάθε μήνα έπαιρναν τα χρήματα, ενώ ενημέρωναν για τους επικείμενους ελέγχους στους οίκους ανοχής, με τους εμπλεκόμενους να είναι τουλάχιστον οκτώ.
Από 800 έως 2.500 ευρώ η «ταρίφα»
Τα χρήματα που φέρονται να πλήρωναν οίκοι ανοχής και λέσχες στην εγκληματική οργάνωση, δύο φορές τον μήνα, ήταν μεταξύ 800 και 2.500 ευρώ.
Το δεύτερο σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης ίδρυε τις εικονικές εταιρείες με τις οποίες έκανε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εξαπατούσε το Δημόσιο με την είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ, μέσω των εικονικών συναλλαγών που έκαναν.
Στην εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ένστολοι, όπως και πολλοί ιδιώτες, που θα συμπεριληφθούν στη σχετική δικογραφία.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται επίσης στη δημιουργία «μαϊμού» εταιρειών από το 2020, μέσω των οποίων έκαναν εικονικές συναλλαγές και λάμβαναν χωρίς να αποδίδουν τον ΦΠΑ.
Ο 58χρονος αρχηγός φέρεται να είναι ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας από την Κρήτη, ο οποίος έχει πολλές οφειλές, ενώ υπαρχηγός ήταν ένας 55χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για λαθραία ποτά.
Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για τυχόν εμπλοκή και άλλων αξιωματικών ή αστυνομικών.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας