Πολιτισμός

Η μεγάλη ανακαίνιση του Λούβρου: Σε δικό της δωμάτιο η Μόνα Λίζα – Πρόσβαση με ειδική κάρτα

Η μεγάλη ανακαίνιση του Λούβρου: Σε δικό της δωμάτιο η Μόνα Λίζα – Πρόσβαση με ειδική κάρτα

Πηγή Φωτογραφίας: wikipedia // Η μεγάλη ανακαίνιση του Λούβρου: Σε δικό της δωμάτιο η Μόνα Λίζα - Πρόσβαση με ειδική κάρτα

Η Μόνα Λίζα, το πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο έργο τέχνης του κόσμου, πρόκειται να αποκτήσει το δικό της «ειδικό χώρο» μέσα στο Λούβρο, καθώς το μουσείο επιδιώκει να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών του.

Το μουσείο του Λούβρου, το οποίο φιλοξενεί εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, προχωρά σε μια εκτεταμένη ανακαίνιση, καθώς ο διευθυντής του, Λορένς ντε Καρ, προειδοποίησε ότι η επίσκεψη στους υπερπλήρεις χώρους του Λούβρου έχει γίνει σχεδόν «φυσική δοκιμασία» για το κοινό.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μπροστά στο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ανακοίνωσε ότι το εμβληματικό πορτρέτο της Μόνα Λίζα θα μεταφερθεί σε έναν νέο ειδικό χώρο, με τον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση μέσω μιας ξεχωριστής «κάρτας πρόσβασης».

Ο Μακρόν εξήγησε ότι αυτός ο χώρος θα είναι «ανεξάρτητος» σε σχέση με το υπόλοιπο μουσείο, δίνοντας στους επισκέπτες μια πιο άνετη και οργανωμένη εμπειρία, μακριά από το συνωστισμό που παρατηρείται σήμερα, καθώς πολλοί επισκέπτες προσπαθούν να δουν το έργο μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με το cnn και τον Στέλιο Παπαγρηγορίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω σημαντικών αλλαγών και ανακαίνισης του Λούβρου, το οποίο πέρυσι υποδέχτηκε 8,7 εκατομμύρια επισκέπτες, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να προέρχονται από χώρες εκτός Γαλλίας. Στόχος του μουσείου είναι να φτάσει τα 12 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, με τη νέα ανακαίνιση να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία υπόγειων εκθεσιακών χώρων και την κατασκευή μιας «νέας μεγάλης εισόδου» κοντά στον Σηκουάνα, η οποία θα ανοίξει το 2031. Η είσοδος αυτή θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του μουσείου και από ιδιωτικούς χορηγούς, χωρίς να επιβαρύνει τους Γάλλους φορολογούμενους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ανακαίνιση έρχεται να διορθώσει και τα προβλήματα που υπάρχουν με τη γυάλινη πυραμίδα. Σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί 4 εκατομμύρια επισκέπτες, η πυραμίδα σήμερα δεν επαρκεί για να διαχειριστεί την τεράστια προσέλευση του κόσμου. Οι υποδομές κάτω από την πυραμίδα δεν πληρούν πλέον τις σύγχρονες απαιτήσεις, με τον θόρυβο, τις διαρροές νερού και τις ανεπαρκείς συνθήκες θερμοκρασίας να προκαλούν ανησυχία για τη διατήρηση των έργων τέχνης.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε τη νέα ανακαίνιση του Λούβρου ως «ρεαλιστικό» εγχείρημα, με στόχο να διασφαλιστεί ότι το μουσείο θα συνεχίσει να φιλοξενεί τα αριστουργήματα της ανθρωπότητας υπό συνθήκες που σέβονται και προστατεύουν την κληρονομιά του κόσμου. Μέσω αυτής της μεταρρύθμισης, το Λούβρο ελπίζει να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών του και να ενισχύσει τη θέση του ως το πιο επισκέψιμο μουσείο στον κόσμο.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

04.03.2025 | 02:15

Πώς η νηστεία επηρεάζει το σωματικό βάρος

04.03.2025 | 01:25

Η Ρωσία ζητάει κάποιος να "αναγκάσει" τον Ζελένσκι να κηρύξει ανακωχή

04.03.2025 | 00:45

Καρυστιανού: «Κάποιοι με είπανε χαροκαμμένη ντίβα-Είναι ένας τίτλος που μου δόθηκε χωρίς να τον έχω ζητήσει»

04.03.2025 | 00:35

Ιουλία Καλλιμάνη: "Με φλερτάρουν περισσότερο οι γυναίκες, μου στέλνουν συνεχώς δώρα και λουλούδια"

04.03.2025 | 00:34

Ο Μερτς κατηγορεί τον Τραμπ ότι "έστησε" τη σύγκρουση με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

04.03.2025 | 00:20

Φωτεινή Ντεμίρη: «Χωρίσαμε με τον Χάρη Γρηγορόπουλο – Μετά από μια ηλικία δεν παραμυθιάζεσαι τόσο εύκολα»

04.03.2025 | 00:10

Ανίτα Μπραντ για την πρόωρη γέννηση του παιδιού της: "Κατηγορούσα τον εαυτό μου ότι έκανα κάτι λάθος"

04.03.2025 | 00:10

Διήμερο – φωτιά στη Βουλή για τα Τέμπη

04.03.2025 | 00:35

Ιουλία Καλλιμάνη: "Με φλερτάρουν περισσότερο οι γυναίκες, μου στέλνουν συνεχώς δώρα και λουλούδια"

04.03.2025 | 00:20

Φωτεινή Ντεμίρη: «Χωρίσαμε με τον Χάρη Γρηγορόπουλο – Μετά από μια ηλικία δεν παραμυθιάζεσαι τόσο εύκολα»

04.03.2025 | 00:10

Ανίτα Μπραντ για την πρόωρη γέννηση του παιδιού της: "Κατηγορούσα τον εαυτό μου ότι έκανα κάτι λάθος"

03.03.2025 | 22:24

Σχοινάς: «Αποχώρησα από το σχήμα με τον Μαζωνάκη γιατί δεν περνούσα καλά,είμαι σοβαρός καλλιτέχνης»

03.03.2025 | 17:27

Δανδουλάκη: «Είναι πάρα πολύ άσχημο που βλέπεις όλες τις γυναίκες με τα ίδια χείλια»

03.03.2025 | 16:43

Κλέλια Ανδριολάτου: Κάνει γιόγκα και ρίχνει το TikTok [vid]

03.03.2025 | 15:15

Στάθης Σχίζας: "Έχω απιστήσει-Πολλές φορές έχω πει, "μακάρι να ήμουν λίγο χαζός"

03.03.2025 | 14:55

Λύγισε ο Σεφερλής: «Ο αδερφός μου ο Μάρκος, σκοτώθηκε 3μιση ετών-Εγώ βγήκα στη θέση του,πήρα το όνομά του»

04.03.2025 | 01:25

Η Ρωσία ζητάει κάποιος να "αναγκάσει" τον Ζελένσκι να κηρύξει ανακωχή

03.03.2025 | 18:58

Γαλλική πυρηνική ομπρέλα στην Ευρώπη και πολλά δις όπλα ανήγγειλε ο Μακρόν για «να σταματήσουμε τον Πούτιν»

03.03.2025 | 17:53

Το σχέδιο της Αιγύπτου στη σύνοδο κορυφής των Αράβων για να ανατρέψει το όραμα του Τραμπ για τη Γάζα

03.03.2025 | 17:36

Το Ισραήλ εμποδίζει τη βοήθεια στη Γάζα μετά την πρώτη φάση της εκεχειρίας

03.03.2025 | 17:18

Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας σε μια εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας;

03.03.2025 | 08:00

Πώς η Αίγυπτος μπορεί να ανοικοδομήσει τη Γάζα χωρίς να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους;

03.03.2025 | 07:20

Γαλλική πυρηνική ομπρέλα και πολλά δις για όπλα προανήγγειλε ο Μακρόν για «να σταματήσουμε τον Πούτιν»!

01.03.2025 | 16:16

ΗΑE – Πακιστάν επεκτείνουν τη συνεργασία τους

MUST READ

Πολιτισμός

Ζόε Σαλντάνα: Ευχαριστώ τα SAG Awards που δεν κρίνουν τους ανθρώπους από την ταυτότητα φύλου τους

«Είμαι περήφανη που είμαι μέλος ενός σωματείου που μου επιτρέπει να είμαι αυτή που είμαι», είπε η Ζόε Σαλντάνα στο πλήθος κατά τη βράβευσή της στα SAG Awards 2025.

25.02.2025 | 04:52

Πολιτισμός

SAG Awards 2025: Οι μεγάλοι νικητές στα βραβεία των Ηθοποιών

Οι τρεις από τους τέσσερις μάλιστα θεωρούνται φαβορί στις κατηγορίες τους για τα μεγάλα βραβεία του αμερικανικού κινηματογράφου, τα Όσκαρ 2025, που θα απονεμηθούν στις 2 Μαρτίου στο Λος Άντζελες, ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, ώρα Ελλάδος.

24.02.2025 | 13:42

Πολιτισμός

Επιστρέφει στην Ελλάδα αγγείο με αναπαράσταση της θεάς Αθηνάς

Η λήκυθος, που φέρει παράσταση μάχης της θεάς της Σοφίας εναντίον Γίγαντα, ήρθε στο φως το 1910 και απομακρύνθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες, μεταξύ 1936 και 1976. Επαναπατρίζεται με απόφαση του Μουσείου Glencairn της Πενσυλβάνια, στις συλλογές του οποίου είχε καταλήξει

24.02.2025 | 09:14

Πολιτισμός

Εντυπωσιακές ανακαλύψεις κοντά στην ελληνιστική Ίκαρο που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Κουβέιτ

Η ανακάλυψη αυτή έγινε από μια αρχαιολογική αποστολή Κουβέιτ-Ιταλίας στην τοποθεσία, βόρεια από την Ίκαρο, μία ελληνιστική πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, στο νησάκι που ανήκει το Κουβέιτ, η οποία αποτελεί επίκεντρο αρχαιολογικής έρευνας από το 2014.

24.02.2025 | 06:01

Πολιτισμός

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα

24.02.2025 | 00:34

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι πολίτες ζήτησαν τα αυτονόητα

03.03.2025 | 00:10

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η ειρηνική κινητοποίηση έδειξε τις αντοχές της Δημοκρατίας.

Πολιτική

"Μετωπική" κυβέρνησης- αντιπολίτευσης μετά το πόρισμα για τα Τέμπη

28.02.2025 | 11:01

"Απαντά κατηγορηματικά με ένα "όχι" στη συγκάλυψη", λέει ο Μαρινάκης - Πρόταση δυσπιστίας καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική

Ώρα ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μομφής

01.03.2025 | 13:07

Στο ΠΑΣΟΚ αισθάνονται δικαιωμένοι για την χρονική στιγμή που κατατέθηκε η πρόταση μομφής, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε σημαντικές θεσμικές αλλαγές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας των θεσμών.

Πολιτική

Κυβέρνηση για Σύνοδο Λονδίνου: Η θέση της Ευρώπης θα πρέπει να είναι μία και ενιαία

02.03.2025 | 19:59

Επισημαίνουν ότι «στη συνάντηση έχουν κληθεί πρωτίστως χώρες, και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή προς την Ουκρανία και που κατά την κρίση της βρετανικής κυβέρνησης είναι σε άμεση διαθεσιμότητα περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία».

Πολιτική

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Ρούμπιο: 45λεπτη συζήτηση για διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις

01.03.2025 | 01:46

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εισέπραξε ένα πολύ θετικό κλίμα, καθώς, άλλωστε, οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται σε άριστο επίπεδο

Πολιτική

Μαίνεται ο πόλεμος Λατινοπούλου - Βελόπουλου στα δεξιά της ΝΔ

27.02.2025 | 15:59

Δημοσκοπικές αντιπαραθέσεις, αντισυστημικές δηλώσεις, νομικές ενέργειες και συγκρούσεις με επίκεντρο τα Τέμπη.

Τechnicolor: Το στούντιο οπτικών εφέ του θρυλικού Mufasa The Lion King στο χείλος της κατάρρευσης

Η Technicolor κατέχει πολλά κορυφαία στούντιο οπτικών εφέ, συμπεριλαμβανομένων των MPC, Mikros Animation και The Mill

Τechnicolor: Το στούντιο οπτικών εφέ του θρυλικού Mufasa The Lion King στο χείλος της κατάρρευσης

Υπουργείο Πολιτισμού: Επαναπατρίστηκαν 11 αρχαιότητες

Στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρέλαβε από τον Επικεφαλής του Τμήματος Καταπολέμησης Παράνομης Διακίνησης Αρχαιοτήτων Matthew Bogdanos 11 αρχαία αντικείμενα, τα οποία επαναπατρίζονται στην Ελλάδα.

Υπουργείο Πολιτισμού: Επαναπατρίστηκαν 11 αρχαιότητες

Επιτύμβια στήλη που γράφει «το πιο γλυκό παιδί του κόσμου» ανακαλύφθηκε στην Πέργαμο της Μικράς Ασίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε ένα «Σπίτι του Μωσαϊκού» και ένα κεραμικό θραύσμα που γράφει «βασιλική»

Επιτύμβια στήλη που γράφει «το πιο γλυκό παιδί του κόσμου» ανακαλύφθηκε στην Πέργαμο της Μικράς Ασίας

Ζόε Σαλντάνα: Ευχαριστώ τα SAG Awards που δεν κρίνουν τους ανθρώπους από την ταυτότητα φύλου τους

«Είμαι περήφανη που είμαι μέλος ενός σωματείου που μου επιτρέπει να είμαι αυτή που είμαι», είπε η Ζόε Σαλντάνα στο πλήθος κατά τη βράβευσή της στα SAG Awards 2025.

Ζόε Σαλντάνα: Ευχαριστώ τα SAG Awards που δεν κρίνουν τους ανθρώπους από την ταυτότητα φύλου τους

Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι πολίτες ζήτησαν τα αυτονόητα

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η ειρηνική κινητοποίηση έδειξε τις αντοχές της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης για Τέμπη: Οι πολίτες ζήτησαν τα αυτονόητα

Μαρινάκης για συλλαλητήρια: Το "ποτέ ξανά" θα γίνει πράξη - Εργαζόμαστε για έναν πιο ασφαλή σιδηρόδρομο

Για τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης

Μαρινάκης για συλλαλητήρια: Το “ποτέ ξανά” θα γίνει πράξη – Εργαζόμαστε για έναν πιο ασφαλή σιδηρόδρομο

Κοντογεώργης για συλλαλητήρια: Συνολική πιεστική υπενθύμιση στην οργανωμένη πολιτεία να προχωρήσει μπροστά

Επομένως εδώ πέρα έχει μια μεγάλη σημασία να προστατεύσουμε με σωστό τρόπο όλο το πολιτικό σύστημα, τον τρόπο λειτουργίας και αυτό βέβαια απαιτεί ένα συνολικό δημόσιο ύφος και ένα συνολικό δημόσιο ήθος που ουσιαστικά να είναι σύστοιχο με αυτό το οποίο και οι πολίτες απαίτησαν προχθές». 

Κοντογεώργης για συλλαλητήρια: Συνολική πιεστική υπενθύμιση στην οργανωμένη πολιτεία να προχωρήσει μπροστά

Τα συλλαλητήρια αναθερμαίνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Τα σενάρια για ανασχηματισμό επανήλθαν στο προσκήνιο, αν και δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο πότε θα πραγματοποιηθεί

Τα συλλαλητήρια αναθερμαίνουν τα σενάρια ανασχηματισμού