Pagenews.gr / Πολιτική / Σεισμοί στη Σαντορίνη: Διυπουργική σύσκεψη την Τρίτη στην Πολιτική Προστασία
Τη σύσκεψη για τη Σαντορίνη συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας
Διυπουργική σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί της Τρίτης 4/2 στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τους σεισμούς στην Σαντορίνη.Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης.
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας και θα συμμετέχουν ΟΤΑ, Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα , Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΚΑΒ, καθώς και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων (ΟΑΣΠ, ΔΕΔΔΗΕ, ΤΕΕ κ.α.).
Β. Κικίλιας για σεισμούς: Το σύνολο των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι τώρα είναι προληπτικά
«Το σύνολο των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι τώρα είναι προληπτικά» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις δράσεις της Πολιτείας που σχετίζονται με τη σεισμική δραστηριότητα στην Σαντορίνη, την Αμοργό, την Ανάφη και την γύρω περιοχή.
«Έχουν γίνει αυτά που πρέπει σε επιχειρησιακό επίπεδο» από την Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση και τους επιστήμονες μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «συνεδριάζει πλέον καθημερινά η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, και προτείνει μέτρα.
Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς, και με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, αυτά τα οποία απορρέουν από την σεισμική δραστηριότητα, η οποία είναι παρατεταμένη, και προσπαθούμε μόνιμα να ενημερώσουμε σωστά».
Σήμερα, συνέχισε ο κ. Κικίλιας, «απαιτήθηκαν και (αποστολές μηνυμάτων) “112”, προκειμένου για την Θήρα και τα γύρω νησιά, σε ό,τι έχει να κάνει με μικρές κατολισθήσεις ως συνέπεια της παρατεταμένης σεισμικής δραστηριότητας».
Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο και επιστημονικά αλλά και στην πράξη, για το τι κάνουμε ως οργανωμένο κράτος και Πολιτική Προστασία για να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας, είπε ο κ. Κικίλιας, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιού. Ο κ. Ψυχογιός δήλωσε ότι παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του κρατικού μηχανισμού, συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους και τους κάλεσε να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο