SPOTLIGHTS

Οι σεισμοί στη Σαντορίνη έχουν θέσει σε επιφυλακή το υπουργείο Τουρισμού- Το σχέδιο παρέμβασης

Οι σεισμοί στη Σαντορίνη έχουν θέσει σε επιφυλακή το υπουργείο Τουρισμού- Το σχέδιο παρέμβασης

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay///Οι σεισμοί στη Σαντορίνη έχουν θέσει σε επιφυλακή το υπουργείο Τουρισμού- Το σχέδιο παρέμβασης

Μάλιστα, στο υπουργείο Τουρισμού έχει σημάνει συναγερμός με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη να έχει έτοιμα σχέδια παρέμβασης στη διεθνή τουριστική αγορά.

Σε εγρήγορση παραμένει ο ξενοδοχειακός τομέας του νησιού της Σαντορίνης και το υπουργείο Τουρισμού, καθώς είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο των συνεχών σεισμικών δονήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, στο υπουργείο Τουρισμού έχει σημάνει συναγερμός με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη να έχει έτοιμα σχέδια παρέμβασης στη διεθνή τουριστική αγορά.

Παράγοντες του υπουργείου σημειώνουν στον ΟΤ ότι παρακολουθείται στενά η κατάσταση στο νησί και υπάρχει ήδη έτοιμος σχεδιασμός παρέμβασης με μηνύματα μέσω και των γραφείων του ΕΟΤ του εξωτερικού προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα η διεθνής τουριστική αγορά για την κατάσταση στο νησί.

Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις του υπουργείου υπαγορεύονται από τα καθ’ ύλη αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, τουριστικοί παράγοντες μιλώντας στον ΟΤ σπεύδουν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες, λέγοντας πως η Σαντορίνη ζει με τους σεισμούς αν και παραδέχονται πως το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ σχεδόν στο παρελθόν. Σπεύδουν πάντως να τονίσουν πως η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος ενδέχεται να γυρίσει «μπούμερανγκ» για την τουριστική βιομηχανία του νησιού και της χώρας ευρύτερα.

Όσον αφορά την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και με δεδομένο ότι καταγράφεται ένα κλίμα αποχώρησης είτε από επισκέπτες, είτε εργαζόμενους που έφτασαν στη Σαντορίνη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μονάδων για τη νέα σεζόν, τόσο η αεροπορική βιομηχανία όσο και η ακτοπλοΐα είναι έτοιμες να συνδράμουν.

Στο πλαίσιο αυτόν η Aegean ανακοίνωσε την πραγματοποίησης έκτακτων πτήσεων για σήμερα και αύριο. Ειδικότερα η AEGEAN ενημέρωσε για την προσθήκη δύο έκτακτων, πρόσθετων πτήσεων σήμερα και μίας επιπλέον αύριο, από και προς τη Σαντορίνη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις τακτικές, προγραμματισμένες καθημερινές πτήσεις από και προς τη Σαντορίνη θα εκτελούνται κανονικά και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Η προσθήκη των επιπλέον πτήσεων γίνεται σε συνέχεια αιτήματος του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Aegean: Προσθήκη 3 έκτακτων πτήσεων από και προς τη Σαντορίνη για σήμερα και αύριο

Η AEGEAN ενημερώνει για την προσθήκη δυο (2) έκτακτων, πρόσθετων πτήσεων σήμερα και μίας (1) επιπλέον αύριο, από και προς τη Σαντορίνη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, κατά τις ώρες που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα.   Capture

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις (4) τακτικές, προγραμματισμένες  καθημερινές πτήσεις από και προς τη Σαντορίνη θα εκτελούνται κανονικά και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Η προσθήκη των επιπλέον πτήσεων γίνεται σε συνέχεια αιτήματος του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

H σεισμική δραστηριότητα

Από την 24η Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού, διαπιστώνεται «μεγάλη αύξηση της σεισμικότητας», έχουν καταγραφτεί πάνω από 380 σεισμοί, δήλωσε χθες Κυριακή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Καραστάθης, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, προσθέτοντας πως οι επιστήμονες παρακολουθούν «με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου».

Την ίδια ώρα σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας συγκάλεσε εκ νέου κοινή συνεδρίαση δύο επιστημονικών επιτροπών στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια και άλλων αρμόδιων φορέων.

Προληπτικά μέτρα που πρότειναν οι επιστήμονες:

  • Αποφυγή συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους
  • Αποφυγή προσέγγισης εγκαταλελειμμένων κτηρίων
  • Αποφυγή πρόσβασης στα λιμάνια: Αμμουδίου, Αρμένης, Κόρφου, Παλαιού Λιμένα Φηρών
  • Τη Δευτέρα 3/2 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Θήρα, Ανάφη, Ίο, Αμοργό, Πάρο, Αντίπαρο και Νάξο.

Υπερπλήρες το πλοίο για Αθήνα

Υπερπλήρες αναχώρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου το πλοίο Blue Star Χίος από το λιμάνι Αθηνιός στη Σαντορίνη για την Αθήνα.

Οι απανωτοί σεισμοί έχουν ανησυχήσει τον κόσμο παρά τις ανακοινώσεις των αρχών.

Η κίνηση στο λιμάνι Αθηνιός ήταν αυξημένη τα ξημερώματα της Δευτέρας με πολλούς να σπεύδουν να εγκαταλείψουν το νησί των Κυκλάδων υπό τον φόβο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Κυρίως όσοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι στο νησί, αλλά βρέθηκαν σε αυτό, ως επισκέπτες ή εποχικοί εργάτες, επέλεξαν να φύγουν με το πρώτο πλοίο της ημέρας.

Οικογένειες με μικρά παιδιά και άνθρωποι όλων των ηλικιών περίμεναν το πλοίο. Ντόπιοι εκτιμούσαν ότι πάνω από 1.500 άτομα αναμενόταν να εγκαταλείψουν το νησί.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments