Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μεταμόσχευση είναι η ύψιστη πράξη δωρεάς [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μεταμόσχευση είναι η ύψιστη πράξη δωρεάς [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Στη ζωή μας χρειαζόμαστε λιγότερη τοξικότητα και περισσότερη ανθρωπιά», τόνισε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την απώλεια του 3χρονου Άγγελου και του τρόπου αντιμετώπισης από μερίδα συμπολιτών μας.

Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά σελίδα στον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου

«Στη ζωή μας χρειαζόμαστε λιγότερη τοξικότητα και περισσότερη ανθρωπιά», τόνισε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την απώλεια του 3χρονου Άγγελου και του τρόπου αντιμετώπισης από μερίδα συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, κληθείς να τοποθετηθεί για τον τραγικό θάνατο του 3χρονου παιδιού και την πράξη προσφοράς της γιαγιάς του, ο υπουργός Υγείας επισήμανε, εισαγωγικά, ότι «όλος ο κόσμος έχει κλάψει για αυτό το παιδί. Όλη η Ελλάδα έχει κλάψει για τον τρίχρονο Άγγελο, για αυτό που έχει συμβεί. Καθένας που σκέφτεται ότι αυτό το παιδί πέρασε πολλά μαρτύρια από τους γονείς του και επί καθημερινής βάσης, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται φρίκη, πόνο και πραγματική οργή».

Αναφερόμενος στη δωρεά οργάνων του παιδιού, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, ανέβασα χθες τη φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.  Η γιαγιά του παιδιού, και κατόπιν αποφάσεως και του εισαγγελέα,  είχε αποφασίσει, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού, να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων του. Όμως, εμείς ζητήσαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να υπάρξει ειδική εισαγγελική πράξη, που θα το επέτρεπε λόγω της ιδιομορφίας. Η μητέρα του είναι προφυλακισμένη και κατηγορούμενη για το θάνατό του. Ο βιολογικός πατέρας δεν έχει ιδιαίτερη παρουσία. Άρα, η γιαγιά είχε την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού. Ο εισαγγελέας έδωσε τη σχετική άδεια και προχωρήσαμε στην πράξη της μεταμόσχευσης».

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε, εν συνεχεία, ότι «η φωτογραφία ανέβηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Ανεβάζει ο Οργανισμός τη φωτογραφία. Σε όλο τον κόσμο, όταν οι χειρουργικές ομάδες κάνουν σημαντικές μεταμοσχεύσεις με δωρεά οργάνων, που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, βγαίνουν φωτογραφίες. Αυτές οι φωτογραφίες δεν ανέβηκαν για να κάνει σόου ο Γεωργιάδης, αλλά γιατί θέλουμε να κινητροδοτήσουμε τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων. Για παράδειγμα, εγώ έχω γίνει δότης οργάνων από το 2006 και καλώ όλο τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Γιατί είμαστε θνητοί, όλοι μπορεί να χρειαστούμε μεταμόσχευση. Και ακόμη, φεύγοντας από τον μάταιο τούτο κόσμο, μπορούμε να δώσουμε ζωή σε άλλους ανθρώπους. Η μεταμόσχευση είναι η ύψιστη πράξη δωρεάς. Και αυτές οι φωτογραφίες γίνονται για να προβάλουν την ιδέα της μεταμόσχευσης. Και το λέω, γιατί έχω ακούσει χθες στο διαδίκτυο από δήθεν ευαίσθητους συμπολίτες μου ακόμη και να πεθάνω, επειδή ανέβασα τη φωτογραφία. Χρειαζόμαστε στη ζωή μας λιγότερη τοξικότητα και περισσότερη ανθρωπιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, είναι σημαντικό «όταν βλέπουμε γύρω μας τέτοια περιστατικά, όπως αυτό του 3χρονου Άγγελου, να μην περιμένουμε να γίνει το κακό, αλλά να το καταγγέλλουμε. Και ακόμη, δεν πρέπει να λυντσάρουμε. Η δίκη θα γίνει στο δικαστήριο, όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ο περίγυρος θα έπρεπε να έχει δράσει νωρίτερα. Πρέπει να διδαχθούμε από την τραγωδία του Άγγελου και όταν βλέπουμε γύρω μας τέτοια περιστατικά, να τα καταγγέλλουμε στις αρχές, για να μπορούν να δρουν προληπτικά».

Ικανοποιήσαμε και τα δύο κύρια αιτήματα των καρκινοπαθών

Ερωτηθείς σχετικά με την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «χθες, ήταν η παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο. Έγινε το ένατο συνέδριο του οργανισμού για τον καρκίνο. Εκεί, παρουσίασα ως υπουργός Υγείας δύο μεγάλες αποφάσεις. Παρουσιάσαμε το εθνικό μητρώο νεοπλασιών και την απόφασή μου να αποζημιώνουμε πλέον στην Ελλάδα τους βιοδείκτες, πολύ σοβαρές εξετάσεις, που κρίνουν αν η μία ή η άλλη θεραπεία κάνει καλό στον ασθενή. Ήταν τα δύο βασικότερα αιτήματα του συνόλου των καρκινοπαθών για πάνω από 20 χρόνια. Και τα ικανοποιήσαμε και τα δύο. Από χθες η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα στον τρόπο θεραπείας του καρκίνου».

Επισημαίνεται ότι πραγματικότητα αποτελεί η ψηφιακή εφαρμογή ασθενών. Η εφαρμογή ασθενών είναι ο προσωπικός ψηφιακός σύμμαχος κάθε ασθενούς, ενισχύοντας τον έλεγχο της θεραπείας του, τη σύνδεση με την ιατρική του ομάδα και την πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες.

Πιο ειδικά, η εν λόγω εφαρμογή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην ογκολογική φροντίδα μέσα από την κεντρικοποίηση ιατρικών δεδομένων, δεδομένου ότι όλες οι εξετάσεις, τα ιατρικά ραντεβού, τα αποτελέσματα και το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα ασφαλές, ψηφιακό αρχείο. Οι ασθενείς έχουν πλήρη εικόνα της θεραπευτικής τους πορείας και μπορούν να συμβουλεύονται ανά πάσα στιγμή το σχέδιο που έχουν συμφωνήσει με τον γιατρό τους.

Παράλληλα, με την ψηφιακή εφαρμογή ασθενών, τίθεται σε λειτουργία το Καθημερινό Ημερολόγιο Συμπτωμάτων & Θεραπείας, αφού η εφαρμογή ασθενή δίνει τη δυνατότητα καταγραφής συμπτωμάτων και παρενεργειών σε πραγματικό χρόνο, διευκολύνοντας την έγκαιρη αναγνώριση προβλημάτων και την καλύτερη προσαρμογή της θεραπείας. Ο ασθενής μπορεί να μοιραστεί το καθημερινό του ημερολόγιο με τον θεράποντα ιατρό.

Την ίδια στιγμή, δημιουργείται Κοινότητα Ασθενών & Υποστήριξη, δεδομένου ότι η ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας. Η εφαρμογή ασθενή προσφέρει έναν ασφαλή χώρο επικοινωνίας, όπου ασθενείς μοιράζονται εμπειρίες, συμβουλές και αλληλοϋποστηρίζονται σε κάθε στάδιο της θεραπείας τους.

Ταυτόχρονα, με την ψηφιακή εφαρμογή ασθενών, συγκροτείται Εκπαιδευτικό Υλικό για Ογκολογικούς Ασθενείς.  Πράγματι, η εφαρμογή ασθενή παρέχει έγκυρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, βοηθώντας τους ασθενείς να κατανοήσουν καλύτερα την ασθένειά τους, τις θεραπείες και τις παρενέργειες.

Επιπλέον, η εν λόγω ψηφιακή εφαρμογή επιτρέπει την Προσωποποιημένη Παρακολούθηση & Υπενθυμίσεις, γιατί ενημερώνει τους ασθενείς για τα επόμενα ραντεβού, τις απαραίτητες εξετάσεις και τις δόσεις φαρμάκων, βοηθώντας στη συνεπή και σωστή εφαρμογή του θεραπευτικού πλάνου.

Παράλληλα, προάγονται η Αυτονομία & Έλεγχος, αφού οι ασθενείς αποκτούν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα τους και συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις για την υγεία τους, η Μείωση του Άγχους, καθόσον η οργάνωση της θεραπείας και η υποστήριξη της κοινότητας μειώνουν το στρες που συνοδεύει τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, η Βελτίωση της Θεραπευτικής Συμμόρφωσης, γιατί οι υπενθυμίσεις και η καταγραφή συμπτωμάτων βοηθούν στη διατήρηση μιας σταθερής και αποτελεσματικής θεραπευτικής πορείας, ενώ, ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται Καλύτερη Ποιότητα Ζωής, αφού με τη σωστή ενημέρωση, διαχείριση συμπτωμάτων και κοινωνική στήριξη, οι ασθενείς βιώνουν καλύτερη καθημερινότητα.

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι, όπως υπογραμμίζει σχετικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, «τα ψηφιακά εργαλεία ασθενών είναι η νέα εποχή στη διαχείριση του καρκίνου, δίνοντας τη δύναμη στα χέρια των ασθενών και των φροντιστών τους!».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments