Άδωνις Γεωργιάδης για Κανάκη: Aποκαλεί τιποτένιo τον λαό των Σερρών [vid,pics]
![Άδωνις Γεωργιάδης για Κανάκη: Aποκαλεί τιποτένιo τον λαό των Σερρών [vid,pics]](https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2025/02/adonis-action-768x469.jpg)
Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ACTION24,«Πρέπει επιτέλους, σε αυτό τον τόπο, να σταματήσουμε τη τοξικότητα και τον λαϊκισμό, που, δυστυχώς, υπηρετεί ο Νίκος Ανδρουλάκης», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Πρέπει επιτέλους, σε αυτό τον τόπο, να σταματήσουμε τη τοξικότητα και τον λαϊκισμό, που, δυστυχώς, υπηρετεί ο Νίκος Ανδρουλάκης», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Πιο ειδικά, ερωτηθείς για τη στάση του παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «ο Κανάκης βγήκε και άρχισε να βρίζει όχι τον Κώστα Καραμανλή, αλλά τον λαό των Σερρών. Για τον Κανάκη, ο λαός των Σερρών είναι τιποτένιοι. Όλος ο λαός, όλες οι Σέρρες είναι, για τον Κανάκη, τιποτένιοι. Εκεί θα φτάσουμε; Θα κυνηγάμε τον λαό; Χθες, άκουγα να με κατηγορούν ότι έκανα συγκάλυψη ως υπουργός Υγείας, οκτώ μήνες πριν γίνω υπουργός Υγείας.
Κάποια στιγμή, η κυβέρνησή μας πρέπει να πει με θάρρος στον κόσμο ότι όχι, δεν έχουμε κάνει καμιά συγκάλυψη, δεν έχουμε καμιά πρόθεση για συγκάλυψη. Δεν παραχωρούμε την ευαισθησία μας στην Αριστερά και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Και οι ίδιοι έχουμε παιδιά και οι ίδιοι θρηνήσαμε και πενθούμε για αυτά τα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη».
![](https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2025/02/central-1.jpg)
Έχουμε κάνει άλματα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων
Απαντώντας, εν συνεχεία, στο ερώτημα για το γιατί δεν γίνονται μεταμοσχεύσεις για παιδιά στην Ελλάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «γίνονται μεταμοσχεύσεις για μικρά παιδιά και στην Ελλάδα. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος γιατί το 2024 κάναμε συνολικά τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις στην ιστορία της Ελλάδας. Έχουμε φτάσει από προτελευταία χώρα στο μέσον του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το 2025 θα πάμε ακόμη καλύτερα, ακόμη πιο ψηλά. Αρχίζει η κοινωνία μας να αντιλαμβάνεται την αξία και τη σπουδαιότητα των μεταμοσχεύσεων. Όλο και περισσότεροι δηλώνουν δότες συμπαγών οργάνων»
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «δυστυχώς ο 3χρονος Άγγελος γνώρισε στη ζωή του μόνο την κόλαση. Η γιαγιά κινήθηκε για τη δωρεά οργάνων του παιδιού και εμείς περιμέναμε την απόφαση των εισαγγελικών αρχών. Πράγματι, δόθηκε η άδεια και έγινε η μεταμόσχευση. Ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων έβγαλε μια συγκλονιστική φωτογραφία, όπου οι γιατροί σιωπούν για ένα λεπτό στη μνήμη αυτών που έκαναν τη θυσία. Σήμερα ένα παιδί στη Γερμανία ζει με την καρδούλα του και τα νεφρά του έχουν πάει σε έναν συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το καλοκαίρι αρχίζει το Ωνάσειο Κέντρο, όπου θα γίνονται πιο εξειδικευμένες μεταμοσχεύσεις. Με το Ωνάσειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο η Ελλάδα γίνεται παγκόσμιο κέντρο μεταμοσχεύσεων. Πήρα την φωτογραφία που έβγαλαν οι γιατροί και την ανέβασα. Οι δήθεν ευαίσθητοι άρχισαν να μου ρίχνουν κατάρες επάνω σε μένα και στα παιδιά μας. Πρέπει να σταματήσουμε τη τοξικότητα και τον λαϊκισμό, που, δυστυχώς, υπηρετεί ο Ν. Ανδρουλάκης».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού στον Action24 06.02.2025 – YouTube https://t.co/sfZsuO9Pyt
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 6, 2025
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας