Τέμπη: Πώς απαντά η κυβέρνηση στα αντιπολιτευτικά πυρά
Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Στις επόμενες εβδομάδες, η πολιτική κατάσταση αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη πίεση της αντιπολίτευσης σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Χθες, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση μόλις συσταθεί η προανακριτική επιτροπή για το θέμα των Τεμπών. Ο Τριαντόπουλος έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς και τις ενέργειές του στην περιοχή του δυστυχήματος τις πρώτες ημέρες μετά την τραγωδία. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τριαντόπουλο, ενώ η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να την υπερψηφίσει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασης.
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια στην υπόθεση και την απάντηση σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, από την πλευρά της Ν.Δ. επιθυμούν να στείλουν το μήνυμα ότι θα εξεταστούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας και ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.
Στην ουσία, αναπτύσσονται κινήσεις σε διάφορα επίπεδα. Συγκεκριμένα, από το κυβερνών κόμμα δηλώνουν «ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Χ. Τριαντόπουλο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζουν «γαλάζια» στελέχη, το «ναι» στην πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, αλλά επισημαίνουν ότι «το «ναι» δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε όσα κατατέθηκαν…».
Η παραίτηση του Χ. Τριαντόπουλου ήταν ουσιαστικά αναπόφευκτη μετά την υποβολή της πρότασης για προανακριτική. Στις προηγούμενες ημέρες είχαν ενταθεί οι φήμες σχετικά με την πιθανότητα αντικατάστασής του σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό, ωστόσο τελικά ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, διευκολύνοντας, όπως δήλωσε, τη διαδικασία και το έργο της κυβέρνησης.
Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τη συζήτηση στη Βουλή, αναμένοντας και τα δύο πορίσματα σχετικά με την τραγωδία. Παράλληλα, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις κινήσεις της αντιπολίτευσης και την πιθανή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας (σημείωση: απαιτούνται 50 υπογραφές).
Από την πλευρά της Ν.Δ., εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια τραγωδία. Ιδιαίτερα έντονη είναι η κριτική προς τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την πρόταση που κατέθεσε για προανακριτική κατά του κ. Τριαντόπουλου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «αυτό αποτελεί ίσως την κορύφωση όσων καταγγέλλουμε εδώ και πολλές ημέρες. Σε ένα τραγικό δυστύχημα, που πλήττει όλους, και κυρίως τους γονείς των θυμάτων, παρατηρείται μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης, καθώς και ένας «διαγωνισμός» μεταξύ των κομμάτων, όσο κι αν ακούγεται θλιβερό, για το ποιος θα εκμεταλλευτεί περισσότερο τον ανθρώπινο πόνο. Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο προσωρινός νικητής σε αυτή την κατάσταση».
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας