Αθλητισμός

ΚΕΔ για Άρης – Παναθηναϊκός: Κακώς δόθηκε πέναλτι, έπρεπε να παρέμβει το VAR

ΚΕΔ για Άρης – Παναθηναϊκός: Κακώς δόθηκε πέναλτι, έπρεπε να παρέμβει το VAR

Πηγή Φωτογραφίας: [375649] SUPERLEAGUE 2024-2025 / ΑΡΗΣ - ΠΑΟ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων της αγωνιστικής

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Στεφάν Λανουά αλλά ο Ρομπέρτο Αλόνσο, μέλος της ΚΕΔ, αυτός που ανέλαβε να αναλύσει τις επίμαχες φάσεις της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, λέγοντας ότι κακώς δόθηκε πέναλτι υπέρ του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δημοσίευσε το βίντεο με την ανάλυση των φάσεων από τον Αλόνσο, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρχε το πέναλτι με το οποίο οι «κίτρινοι» έκαναν το 2-0 κόντρα στους «πράσινους» στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αναλυτικά όσα είπε για τις επίμαχες φάσεις το μέλος της ΚΕΔ…

Για το πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-0 του Άρη: «Εδώ ο αμυνόμενος διεκδικεί την μπάλα με μια φυσιολογική ποδοσφαιρική επαφή, με το δεξί του πόδι στο έδαφος και γυρνώντας το σώμα του για να προστατευσει τη μπάλα την οποία ο επιτιθέμενος δεν θα μπορούσε να φτάσει. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR και ακύρωση του πέναλτι».

Για την κόκκινη κάρτα κατά του Σενγκέλια στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: «Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου κάνοντας τάκλιν από πίσω, χρησιμοποιώντας το ένα πόδι με μεγάλη δύναμη, με τις τάπες πάνω από τον αχίλλειο τένοντα του αντιπάλου του. Περιμένουμε κόκκινη κάρτα για σοβαρό φάουλ και παρέμβαση του VAR όπως και είχαμε, για να αλλάξει η προηγούμενη πειθαρχική απόφαση».

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: «Σε αυτή την περίπτωση, κατά τη διάρκεια μίας σέντρας η μπάλα ακουμπάει τον μηρό του αμυνομένου. Ακόμη και αν η μπάλα ακουμπούσε το δεξί χέρι του αμυνομένου αυτό ήταν σε φυσική θέση κοντά στο σώμα. Αν ο διαιτητής καταλόγιζε πέναλτι θα περιμέναμε παρέμβαση του VAR για να ακυρωθεί η απόφαση».

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments