Διεθνή

“Σαστισμένη” η Ευρώπη από τις επικρίσεις Βάνς και τα “μαθήματα” δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου

“Σαστισμένη” η Ευρώπη από τις επικρίσεις Βάνς και τα “μαθήματα” δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//"Σαστισμένη" η Ευρώπη από τις επικρίσεις Βάνς και τα "μαθήματα" δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου

Ο Τζέι ντι Βανς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κατακεραυνώνοντάς τες ότι αγνοούν τη βούληση των λαών τους, ανατρέπουν τις εκλογές, αγνοούν τις θρησκευτικές ελευθερίες και δεν ενεργούν για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζέι ντι Βανς στην κρίσιμη Διάσκεψη του Μονάχου, καθώς επιχείρησε να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη.

Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την Παρασκευή, κατακεραυνώνοντάς τες ότι αγνοούν τη βούληση των λαών τους, ανατρέπουν τις εκλογές, αγνοούν τις θρησκευτικές ελευθερίες και δεν ενεργούν για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση.

Ο Βανς αναφέρθηκε σε ορισμένα καυτά ζητήματα, από τους νόμους περί αμβλώσεων στη Βρετανία έως τις πρόσφατες εκλογές στη Ρουμανία. «Η απειλή για την οποία ανησυχώ περισσότερο απέναντι στην Ευρώπη δεν είναι η Ρωσία. Δεν είναι η Κίνα, δεν είναι κανένας άλλος εξωτερικός παράγοντας. Αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι η απειλή από το εσωτερικό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος.

«Η υποχώρηση της Ευρώπης από ορισμένες από τις πιο θεμελιώδεις αξίες της, αξίες που μοιράζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

«Στην Ουάσινγκτον υπάρχει ένας νέος σερίφης στην πόλη και υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να διαφωνούμε με τις απόψεις σας, αλλά θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά σας να τις προβάλλετε στο δημόσιο χώρο, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε», είπε ο Βανς και πρόσθεσε: «Η απόρριψη των ανθρώπων, η απόρριψη των ανησυχιών τους … το κλείσιμο των μέσων ενημέρωσης, δεν διασφαλίζει τίποτα. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταστραφεί η δημοκρατία … Αν τρέχετε φοβούμενοι τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Αμερική για εσάς».

Η ομιλία προκάλεσε αναστάτωση στο Μόναχο, όπου το ακροατήριο περίμενε διευκρινίσεις σχετικά με τα πρόσφατα συγκεχυμένα σχόλια της αμερικανικής κυβέρνησης για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία, τις απόψεις της για τη Ρωσία και το αν θα αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments