ΠΑΣΟΚ: Εσωστρέφεια και απειλές για διαγραφές
![ΠΑΣΟΚ: Εσωστρέφεια και απειλές για διαγραφές](https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2025/02/ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ-77-768x512.jpg)
Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΜΗΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ
Στη Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν ότι σε ορισμένα ζητήματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που μπορούν και πρέπει να εκφράζονται στα όργανα του κόμματος. Ωστόσο, θεωρούν ότι υπάρχουν και ορισμένες «κόκκινες γραμμές», ιδιαίτερα όταν το κόμμα παρουσιάζεται σχεδόν ως έτοιμο να διασπαστεί.
Πράγματι, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ορισμένοι που επιθυμούν να καταγραφούν ως διαφωνούντες, αλλά το κλίμα δεν είναι αρνητικό για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανανέωσε τη θητεία του με έμφαση, γεγονός που καθιστά αδιανόητη οποιαδήποτε υπόνοια για απώλεια εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.
Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, εξέδωσαν από κοινού δήλωση στην οποία επιβεβαιώνουν ότι «δεν υπάρχει καμία εσωκομματική διαφοροποίηση ή ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ». Η ανακοίνωσή τους ακολούθησε τη δημοσίευση ενός πρωτοσέλιδου εφημερίδας που υποστήριζε το αντίθετο. «Όλοι μας εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και να προχωρήσουμε σε αλλαγές στη χώρα.
Κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία εσωκομματικών μετώπων είναι απλώς προϊόν φαντασίας», τόνισαν χαρακτηριστικά. Νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη είχε ήδη διαψεύσει δημοσιεύματα που ανέφεραν εσωκομματική αναταραχή. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Μπιάγκης, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τον συντονισμό των βουλευτών, επικοινωνώντας με καθέναν ξεχωριστά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενιαία γραμμή του κόμματος.
Αργά το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν σε μια «συστηματική επιχείρηση δυσφήμισης» και σε μια «προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη» από τις ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ εστιάζει στις εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο του κόμματος για το Βόρειο Αιγαίο θα διεξαχθεί στη Μυτιλήνη το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, η επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος εργάζεται εντατικά για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών εργαλείων και πλατφορμών που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή των πολιτών.
Τη Δευτέρα αναμένεται να λανσαριστεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Αποφασίζουμε για τον τόπο μας – digitalsociety.gr», μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τοπικά και εθνικά θέματα. Επιπλέον, προγραμματίζονται προωθητικά βίντεο, podcast και εργαστήρια για την ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένο να αφήσει πίσω του τις εντάσεις και να επικεντρωθεί στην οργανωτική ανασυγκρότηση και την επερχόμενη πολιτική αναμέτρηση.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας