Ελλάδα

Αγρότες: Απόβαση με τα τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη – «Δεν υποχωρούμε»

Αγρότες: Απόβαση με τα τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη – «Δεν υποχωρούμε»

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay // Αγρότες: Απόβαση με τα τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη – «Δεν υποχωρούμε»

Οι αγρότες, μετά την απαγόρευση της «συνάθροισής» τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΣΕ

«Μπλόκο» στην κινητοποίηση, που ετοιμάζουν για σήμερα το απόγευμα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας στη Θεσσαλονίκη επιχειρεί να «στήσει» η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία με ανακοίνωσή της απαγορεύει τη «συνάθροιση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σημείο συνάντησης για το συλλαλητήριο με τα τρακτέρ.

Η αντίδραση όμως των αγροτών άμεση, οι οποίοι καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο κτίριο του ΟΣΕ. Την ίδια στιγμή ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «απαγορεύεται η πραγματοποίηση συνάθροισης τις απογευματινές ώρες της 19-02-2025 επί της οδού 26ης Οκτωβρίου (έμπροσθεν του κτηρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), καθώς και κάθε συνάθροισης-πορείας (σταθερής, κινητής, πεζή ή μηχανοκίνητης) από την 06:00 ώρα της 19-02-2025 έως την 24:00 ώρα της 19-02-202».

Πέρα όμως από την απαγόρευση συναθροίσεων στην ευρύτερη  περιοχή γύρω από το κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από σήμερα το πρωί ως τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την ανακοίνωση ότι «α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην πόλη».

Την κίνηση αυτή της αστυνομίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σημειώνοντας ότι «η απόφαση αυτή που κινείται  στον “ντορό” της κυβερνητικής επιχείρησης να μπουν εμπόδια στην πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου και γενικότερα στην πάλη μας, δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε από τον αγώνα», τονίζοντας ότι το συλλαλητήριο με τρακτέρ που αποφασίσαμε στα μπλόκα θα πραγματοποιηθεί στις 6.30  μ.μ. μπροστά στο κτίριο του ΟΣΕ, στη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο καθώς και το λαό της Θεσσαλονίκης για να εκφράσει ενεργά την συμπαράστασή του στον αγώνα.

«Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε πιο πολύ την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα. Όλοι μαζί μπορούμε ν’ απαντήσουμε πιο αποτελεσματικά στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης. Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε» επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τι ζητούν οι αγρότες

Σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού κλιμακίου για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει για τη στήριξη των αγροτών, σύμφωνα με τους αγρότες «πρόκειται για υποσχέσεις θολές που αφορούν σε «παροχές – ψίχουλα», χωρίς, μάλιστα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά μας για:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος όλων των παραγωγών με συγκεκριμένα ποσά ανά καλλιέργεια.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, τιμή 7 λεπτών την κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα, επιδότηση των αγροτοκτηνοτροφικών εφοδίων.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που θα εξασφαλίζουν εισόδημα με το οποίο οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι θα μπορούμε να παραμείνουμε στην παραγωγική διαδικασία».
Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments