Πολιτική

Μητσοτάκης από το εργοτάξιο του FlyOver: Η παράδοσή του θα συμπέσει με το τέλος της 4ετίας

Μητσοτάκης από το εργοτάξιο του FlyOver: Η παράδοσή του θα συμπέσει με το τέλος της 4ετίας

Πηγή Φωτογραφίας: [375866] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ FLYOVER ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Flyover, «ένα έργο το οποίο ωριμάσαμε, δημοπρατήσουμε και υλοποιούμε ως κυβέρνηση με ορίζοντα αποπεράτωσης τα μέσα του 2027»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, επισκέφθηκε το εργοτάξιο Flyover, ενός έργου που όπως είπε «θα δώσει μια πολύ σημαντική κυκλοφοριακή ανακούφιση στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Flyover, «ένα έργο το οποίο ωριμάσαμε, δημοπρατήσουμε και υλοποιούμε ως κυβέρνηση με ορίζοντα αποπεράτωσης τα μέσα του 2027». Μάλιστα όπως είπε ο Πρωθυπουργός το τέλος της τετραετίας «θα συμπίπτει και με την παράδοση αυτού του πολύ σημαντικού έργου υποδομής».

Τόνισε ότι την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι αδιαπραγμάτευτη, τονίζοντας πως το μετρό ήδη λειτουργεί και πως συνεχίζει σε μία πολύ σημαντική αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων της πόλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι για ακόμα μια φορά τη Θεσσαλονίκη για να επιβεβαιώσω την πρόοδο ενός πολύ σημαντικού έργου υποδομής.

Βρισκόμαστε σήμερα στο ανοικτό εργοτάξιο του Flyover, ενός έργου που θα δώσει μια πολύ σημαντική κυκλοφοριακή ανακούφιση στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης.

Ένα έργο το οποίο ωριμάσαμε, δημοπρατήσουμε και υλοποιούμε ως κυβέρνηση με ορίζοντα αποπεράτωσης τα μέσα του 2027.

Είναι μία μόνο από τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις τις οποίες η κυβέρνηση μας δρομολογεί στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Έχουμε πει ότι η έμφαση που δίνουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το μετρό ήδη λειτουργεί. Είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα έργο για το για το οποίο όλοι οι Θεσσαλονικείς δικαιολογημένα είναι πολύ υπερήφανοι μετά από δεκαετίες καθυστερήσεων. Η κυβέρνησή μας μπόρεσε και το ολοκλήρωσε παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Και βέβαια, όπως είπε και ο υπουργός, ακολουθεί και η παράδοση πέντε σταθμών. Η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά Εκτιμούμε ότι και το έργο αυτό θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί πριν το τέλος του 2025.

Ταυτόχρονα προχωράμε σε μία πολύ σημαντική αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων της πόλης. Σχεδόν τα μισά λεωφορεία είναι ήδη ηλεκτρικά, ώστε σε συνδυασμό με το μετρό και τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πραγματικά μία πόλη ανθρώπινη, την οποία θα χαίρονται να ζουν οι Θεσσαλονικείς και την οποία θα χαίρονται να την επισκέπτονται οι τουρίστες.

Η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη την υλοποίηση του κυβερνητικού της έργου και η σημαντική έμφαση την οποία δίνουμε στα έργα υποδομής αποτέλεσε μία από τις κεντρικές δεσμεύσεις τις οποίες δώσαμε στον ελληνικό λαό το 2023, όταν μας εμπιστεύτηκε και πάλι με την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Αυτή είναι η δουλειά μας.

Συνεχίζουμε και αξιολογούμαστε για τη δουλειά μας καθημερινά από τους πολίτες και βέβαια συνολικά στο τέλος της τετραετίας.

Ένα τέλος τετραετίας, το οποίο θα συμπίπτει και με την παράδοση αυτού του πολύ σημαντικού έργου υποδομής».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments