Πολιτική

Οικονόμου: Έρχεται πράσινος δακτύλιος – Νέος ΚΟΚ με όριο τα 30 χλμ. εντός πόλης

Οικονόμου: Έρχεται πράσινος δακτύλιος – Νέος ΚΟΚ με όριο τα 30 χλμ. εντός πόλης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Οικονόμου: Έρχεται πράσινος δακτύλιος – Νέος ΚΟΚ με όριο τα 30 χλμ. εντός πόλης

Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ασφάλειας ότι πλέον το κράτος θα είναι παρών

Στην αναβάθμιση της ποιότητας των δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς και στις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στάθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας την Τετάρτη (19/02) στην ΕΡΤ ανέφερε: «Εξετάζουμε τις δυνατότητες για δακτύλιο που να συνεισφέρει στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο αφού έχουμε 400 καινούρια λεωφορεία και θα έχουμε 950 μέχρι το καλοκαίρι. Καταγράφουμε τα στοιχεία στο υπουργείο για να δούμε πόσα είναι τα αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά, τα οποία θα μπορούσαν να ήταν η βάση ενός τέτοιου σχεδίου.

Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ασφάλειας ότι πλέον το κράτος θα είναι παρών. Η δημόσια συγκοινωνία είναι για τον απλό κόσμο, για τον εργαζόμενο, για τον σπουδαστή και όχι για μια ομάδα η οποία θα περιφέρεται μέσα στα λεωφορεία και στα τρένα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, υπενθυμίζοντας ότι έχει ξεκινήσει η οριοθέτηση των λεωφορειολωρίδων.

«Με τις λεωφορειολωρίδες ανοικτές, θα έχουμε την συγκοινωνία στην ώρα που θέλουμε και μάλιστα υπό «αυστηρή» επιτήρηση της Τροχαίας», είπε. Αναφορικά με τα ταξί ο κ. Οικονόμου είπε ότι στα δεδομένα που εξετάζονται είναι το γεγονός ότι οι λεωφορειολωρίδες στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται και από το ταξί.

«Η αλήθεια είναι ότι μόνο αν μετατεθεί η ώρα της τροφοδοσίας των καταστημάτων θα μειωθεί η κίνηση από 10 έως 20%. Μέσα στον δακτύλιο κινούνται περί το 1.5 εκατομμύριο αυτοκίνητα.και στο λεκανοπέδιο είναι περί των 3 εκατομμυρίων, δηλαδή έχουμε διπλάσιο – τριπλάσιο στόλο», πρόσθεσε.

«Με τον νέο ΚΟΚ θα ρίξουμε τις ταχύτητες μέσα στην πόλη»

«Το όριο ταχύτητας εντός του αστικού ιστού θα είναι στα 30 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ τώρα δεν προλαβαίνεις να περάσεις το δρόμο», είπε ο Βασίλης Οικονόμου υπενθυμίζοντας ότι το 2023 ο απολογισμός ήταν 122 νεκροί πεζοί και το 80% αυτών ήταν πάνω από 65 χρονών.

Μιλώντας για 120 αλλαγές κατά τη δημόσια διαβούλευση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο υφυπουργός ανέφερε επίσης:

  • Υποχρεωτικό κάθε οδηγός να σταματάει σε διάβαση, όπως στο εξωτερικό.
  • Η εγκατάλειψη θύματος θα αντιμετωπίζεται ως κακούργημα.
  • Με παρκάρισμα πάνω σε ράμπα ΑμΕΑ παίρνει το αυτοκίνητο γερανός.
  • Οι μηχανές θα έχουν προτεραιότητα μόνο μπροστά σε φανάρι και όχι ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Κοινωνική Αστυνομία γα τις Δημόσιες Συγκοινωνίες – 21 Φεβρουαρίου το πρώτο δρομολόγιο

Σχετικά δε με την κοινωνική αστυνομία για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες ανέφερε: «Θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων με τρεις αστυνομικούς, δύο με στολή και έναν με πολιτικά, σε λεωφορείο που θα κάνει το δρομολόγιο, Λιόσια Ζεφύρι», τονίζοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ειδικό σώμα. «Ξεκινάμε από τις ευαίσθητες περιοχές που βλέπουμε μεγάλη παραβατικότητα μέσα στα λεωφορεία και στα τρένα. Ειδικοί φρουροί, θα αναλάβουν, από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει γυναίκα μόνη της μετά τις 5-6 το απόγευμα στο Μενίδι, στα Λιόσια, στο Ζεφύρι. Είναι αδιανόητα αυτά», πρόσθεσε.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ο κύριος Φάμελλος να μας εξηγήσει τι ερωτήματα βάζει

Σχετικά δε με τα σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέφερε: «Λένε οι εμπειρογνώμονες ότι το τρένο που βλέπουμε στο βίντεο είναι η αμαξοστοιχία που συζητάμε. Το θέμα είναι αν είναι γνήσια τα βίντεο. Θα γίνουν οι πιστοποιήσεις. Γι’ αυτό υπάρχουν πραγματογνώμονες. Πριν από καιρό, ήμουν ο πρώτος που το είπε αυτό, ότι υπάρχουν τα βίντεο και έχουν δοθεί στον ανακριτή, και πέσανε να με φάνε. Αυτά τα βίντεο λοιπόν έχουν δοθεί στον ανακριτή.

Αυτά τα βίντεο απ ό,τι ξέρω είναι από κάποιες σήραγγες όπου πλέον υπάρχουν κάμερες και εκεί καταγράφουν κάποια δεδομένα. Εδόθησαν. Η κυβέρνηση πότε ενεπλάκη στην υπόθεση της διερεύνησης;», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για την αναφορά του Σωκράτη Φάμελλου στη μητέρα του 39χρονου που βρέθηκε νεκρός στον Τύρναβο, απάντησε: «Εκείνη, έχει κάποιες σκέψεις και έχει την αγωνία της. Είναι η μητέρα του νεκρού. Ο κύριος Φάμελλος που είναι πολιτικός αρχηγός, μπορεί να μας εξηγήσει τι ερωτήματα βάζει αυτός; Ο κύριος Βορίδης προκάλεσε τον καθέναν στην αίθουσα της Βουλής για το ποια είναι αυτά τα ερωτήματα και πώς συνδέονται. Γιατί θα είναι θράσος να συνδέουν κάποιοι πλέον οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτή τη χώρα», είπε ο Βασίλης Οικονόμου.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments