Podcasts | Pagenews Politics #70

Νατσιός στο pagenews.gr: Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν συνεργαζόμαστε με τον Μητσοτάκη

«Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο όσον αφορά τη συγκάλυψη στα Τέμπη»

21.02.2025 | 10:13

Listen On:

Νατσιός στο pagenews.gr: Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν συνεργαζόμαστε με τον Μητσοτάκη

«Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο όσον αφορά τη συγκάλυψη στα Τέμπη»

Συνέντευξη για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την εθνική και πολιτική ζωή της πατρίδας μας παραχώρησε ο κ. Δημήτρης Νατσιός στο Pagenews και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Ο πρόεδρος της Νίκης τοποθετήθηκε για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, απέκλεισε κάθε πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρηματολόγησε κατά της woke ατζέντας και τάχθηκε κατά των χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά και στις σχέσεις μας με την Ε.Ε. και τις γείτονες χώρες.

Ακριβέστερα, μιλώντας για την αντιμετώπιση της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε πως «θα περιμένουμε την πρόταση για προανακριτική επιτροπή και θα αποφασίσουμε. Μας ενδιαφέρει και συμμορφωνόμαστε και υιοθετούμε απόλυτα αυτό που λένε οι γονείς. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν διακαώς να διαφωτιστεί το δυστύχημα. Χάρη σε αυτούς συντηρείται το έγκλημα στην επικαιρότητα».

Αναφερόμενος στην κατηγορία περί συγκάλυψης, ο επικεφαλής της Νίκης είπε πως «τη χρονιά εκείνη, είχαμε εκλογές και η πρώτη που θα ήθελε να μην έρθουν στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία ήταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεύτερον, παρουσιάζονται τώρα στοιχεία και βίντεο για τα Τέμπη. Γιατί τώρα; Μετά από δύο χρόνια; Αυτό δημιουργεί υποψίες».

Απαντώντας σε ερώτηση της κ. Χύτου για το αν υπάρχει καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, ο Δ . Νατσιός επισήμανε πως «Σαφώς και θα έπρεπε να έχει δοθεί μια ημερομηνία για το πότε θα γίνει η δίκη. Το 80% του ελληνικού λαού δεν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη. Αυτό είναι φοβερό. Σεβασμό πρέπει να έχουν οι δικαστές, όχι μια αφηρημένη έννοια, όπως είναι η δικαιοσύνη. Υπάρχουν δικαστές που στέκουν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δυστυχώς δεν στέκουν όλοι. Βέβαια, αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Νατσιός ήταν ξεκάθαρος:  «Θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί η Νίκη, που, πέραν των όσων κάνει με το έγκλημα των Τεμπών, και ο οποίος απέτυχε παταγωδώς στα εθνικά θέματα; Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να συνεργαστεί η Νίκη με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ένα μεγαλοπρεπές «όχι». Και τρίζει η καρέκλα του Μητσοτάκη από την ημέρα που ψήφισε το γάμο των ομοφυλοφίλων. Εμείς έχουμε την αυτόνομη πορεία μας, το θαύμα της Νίκης στη Βουλή. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Είμαστε λαός, δεν είμαστε με τον λαό».

Σχετικά με την εκλογική και κοινωνική απήχηση της Νίκης, επισημάνθηκε: «Δεν νομίζω πως οι δημοσκοπήσεις είναι αντιπροσωπευτικές της δύναμης της Νίκης. Διάβασα μια έρευνα που έλεγε ότι οι ψηφοφόροι της Νίκης είναι κυρίως οι γυναίκες από 30 – 50 ετών, δηλαδή μάνες, άρα από την οικογένεια. Το δημογραφικό και το θέμα της παιδείας είναι τα θέματα που κατ’ εξοχήν μας απασχολούν».

Κληθείς να τοποθετηθεί για την προβληματική της woke ατζέντας, ο επικεφαλής της Νίκης αποσαφήνισε ότι «είναι προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Η ομιλία Βανς ταρακούνησε τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες και θύμισε ορισμένα πράγματα. Λαός που δεν έχει ανακτήσει ή δεν στηρίζει την ιδιοπροσωπεία του, τα εθνικά του χαρακτηριστικά, οδηγείται στον αφανισμό. Φτάνει πια με τις ανοησίες, τη woke ατζέντα. Ευτυχώς ξεφτίζει και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Ευαγγέλιο και την οικογένεια. Υποχωρεί ευτυχώς το ιδεολόγημα. Και αυτοί που διαφωνούν τώρα είναι σαν τα καλάμια που τα σαλεύει ο αέρας. Πρέπει να είσαι σταθερός στη ζωή σου. Πρέπει να περιφέρεσαι γύρω από έναν αξιακό κώδικα. Αυτά τα ονομάζω πολιτικά σάβανα. Η φιλοπατρία μας, η γλώσσα και η Ορθοδοξία μας είναι οι αναφορές μας. Και όταν ένα παιδί σήμερα δεν μπορεί να συνεννοηθεί καταφεύγει στη βία. Αυτό το βλέπουμε στα σχολεία μας. Οφείλουμε να ενσταλάξουμε στα παιδιά την εθνική υπερηφάνεια. Τα παιδιά μας πεινούν για ελληνισμό, για ρωμιοσύνη, και εμείς τα ταΐζουμε ξυλοκέρατα. Ξινισμένες άνοστες τροφές».

Μιλώντας την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, ο πρόεδρος της Νίκης σημείωσε ότι «το δημογραφικό εντάθηκε από τη στιγμή που ψηφίστηκαν τα εγκληματικά μνημόνια. Τα χέρια που υπέγραψαν μνημόνια εγκληματήσαν σε βάρος της πατρίδας. Έφυγαν στο εξωτερικό. Επίσης, το κράτος δεν κάνει κάτι για να αναταχθεί η πατρίδα μας. Πρέπει να στρέψουμε τα παιδιά μας προς την επαρχία. Έχουμε προτείνει 10.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε νέου τέκνου. Το παιδί θέλει ανοιχτοσύνη, παίξει στην αλάνα, να γευτεί τη χώμα της πατρίδας του».

Αναφορικά με την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υποστηρίχθηκε χαρακτηριστικά ότι «με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακυρώνεται η Επανάσταση του 1821. Μιλώντας για Γαλάζια Πατρίδα, οι Τούρκοι αναφέρονται στο μισό Αιγαίο. Αποδυναμώσαμε στρατιωτικά τα νησιά μας για να ενισχύσουμε την Ουκρανία. Στην Κάσο δόθηκε εντολή αποχώρησης. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται. Και έχει ενσπείρει δυστυχώς το φόβο και στον ελληνικό λαό. Μόνοι μας, και το 1821 και το 1912 – 1913 και το 1940, να μάθουμε να στηριζόμαστε στα πόδια μας. Επίσημο δόγμα της Νίκης είναι ότι οι Τούρκοι τα θέλουν όλα δικά τους».

Εν σχέσει προς τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ο κ. Δημήτρης Νατσιός είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξει στην κ. Χύτου πως «είναι ατιμωτικό και εξευτελιστικό που δεν κλήθηκε η Ελλάδα στην πρόσφατη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών υπό τον Μακρόν. Και τα έδωσε όλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στη Ρωσία και δεν την προσκαλέσαμε στον εορτασμό της ναυμαχίας στο Ναυαρίνο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε και εδώ. Δεν κόβεις δεσμούς με ομόδοξη χώρα, όπως είναι η Ρωσία. Δεν θα σταθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε μια ώρα αν στείλει στρατό στην Ουκρανία. Το κακό δεν είναι να πουλιέσαι, το χειρότερο είναι να μην σε αγοράζει κανείς. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να στείλει τα παιδιά του στην Ουκρανία. Και κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα στην Ε.Ε. δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ήμουνα νιός και γέρασα. Όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ, το μεγάλο πρόβλημα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα είναι η ενωμένη Ευρώπη. Τα θεμέλια της Ε.Ε. τρίζουν και ο λεγόμενος γαλλογερμανικός άξονας διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη. Μια γραφειοκρατία δυσκίνητη των Βρυξελλών, η οποία μόνο κακό μάς έκανε».

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών, ο Δ. Νατσιός υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο όσον αφορά τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Γενικότερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στον πρωτογενή τομέα. Και ουαί και αλίμονο, αν δεν στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Και το δημογραφικό πρόβλημα συνδέεται με τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Η πολυτεκνία αναπτύσσεται κυρίως στην αγροτική ύπαιθρο. Και δίπλα στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να σταθεί το άγαλμα της Άγνωστης Ελληνίδας Πολύτεκνης Μάνας».

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Νατσιός αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζοντας ότι «η Νίκη κατέθεσε τροπολογία να καταργηθεί η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Συντρέχουν λόγοι. Μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι η πρόεδρός της Δημοκρατίας τους ορκίστηκε ως πρόεδρος της Μακεδονίας. Δεχόμαστε ταπεινώσεις από όλους τους γείτονες. Οι Τούρκοι θέλουν το Αιγαίο και οι Βούλγαροι θέλουν να βγουν στην Καβάλα. Πρέπει να αναδειχθούν νέες ηγεσίες, ικανές να σηκώσουν στις πλάτες τους την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Πηγή: pagenews.gr