Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης σε εμπρηστικό Δουδωνή: Πώς εσείς οι δήθεν υπερευαίσθητοι συγκυβερνήσατε με εμάς;

Άδωνις Γεωργιάδης σε εμπρηστικό Δουδωνή: Πώς εσείς οι δήθεν υπερευαίσθητοι συγκυβερνήσατε με εμάς;

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης σε εμπρηστικό Δουδωνή: Πώς εσείς οι δήθεν υπερευαίσθητοι συγκυβερνήσατε με εμάς;

Ντροπιαστική ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Την κοντή και επιλεκτική μνήμη του Παναγιώτη Δουδωνή φρέσκαρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με απάντησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε προηγουμένως ότι την Ελλάδα την κυβερνούν ακροδεξιοί, με κορυφαίο τον… υπουργό Υγείας (!): «Ποιος είναι ο πιο γνωστός ακροδεξιός στη χώρα; Ο Βορίδης. Ο δεύτερος πιο γνωστός; Ό Γεωργιάδης. Αυτοί μιλούν για τα Τέμπη. Αναρωτιόμαστε αν θα έρθει η Ακροδεξιά στην Ελλάδα; Η Ακροδεξιά στην Ελλάδα κυβερνά ήδη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκατέστησε πρόσωπα και πράγματα, υπενθυμίζοντας στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το ΠΑΣΟΚ  έχει δεχθεί να συγκυβερνήσει με τους δήθεν «ακροδεξιούς» και στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο και στην κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου: «Πολύ παρέα με την Ακροδεξιά κάνατε και σας και για ευαίσθητους».

Είναι ωστόσο εμφανές ότι η σημαντική άνοδος της δημοφιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα (ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος σταθερά ως ο δεύτερος πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης), καθιστά τον υπουργό Υγείας σημαντικό επικοινωνιακό «όπλο» του Μαξίμου για μια επιθετική πολιτική απέναντι στα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος και περισσότερο «ορατό» στόχο στα μάτια των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ.

Άδωνις Γεωργιάδης. Υπουργός με την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ

Καταρχάς, ο Παναγιώτης Δουδωνής φαίνεται να λησμονεί (;) ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε τα πρώτα υπουργικά βήματά του με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς τη συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα γινόταν υπουργός.

Πιο ειδικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε το 2011 υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία στην κυβέρνηση συμμαχία υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. με τη συμφωνία και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του οποίου βουλευτής είναι ο Π. Δουδωνής. Στο διάστημα της υπουργίας του, ο σημερινός υπουργός Υγείας κατέθεσε το νομοσχέδιο για την τελική άρση του καμποτάζ, το οποίο υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Επιπλέον, το 2013, το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε πλήρως στην τοποθέτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Είναι η δεύτερη διαδοχική φορά που ο σημερινός υπουργός Υγείας γίνεται μέλος της κυβέρνησης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Και χάρη στη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο Α. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη μελλοντική θεσμοθέτηση της δωρεάν νοσηλείας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ περίπου 2.000.000 ανασφάλιστων πολιτών και πέτυχε την ενίσχυση χρήσης γενόσημων φαρμάκων, ενώ παρουσίασε ένα νομοσχέδιο για την οργάνωση ενός νέου συστήματος εξωνοσοκομειακής περίθαλψης με την ονομασία Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Βαριά η σύγχυση εννοιών στη σκέψη του Π. Δουδωνή – Επιχείρηση πολιτικής αποδόμησης του Άδωνι

Το βαρύτερο πολιτικό ατόπημα του Παναγιώτη Δουδωνή είναι ότι, στη σκέψη του, ο δεξιός ταυτίζεται με το ακροδεξιό και έτσι, ο σημερινός υπουργός Υγείας δεν είναι παρά  ένας… ακροδεξιός υπουργός (!).

Πιο ειδικά, αυτή η επικίνδυνη υπεραπλούστευση υπαγορεύεται και από ανάγκες της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, που αναφέρονται στα μειωμένα ποσοστά της ΝΔ και την ενίσχυση των ποσοστών της αντισυστημικής δεξιάς. Τι πρέπει, δηλαδή, να κάνει η Νέα Δημοκρατία για να περιορίσει τις φυγόκεντρες τάσεις στα δεξιά της, πέρα προφανώς από το να εγγυηθεί την απονομή αδέκαστης δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών; Όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, πρώτα απ’ όλα να εξασφαλιστεί η συγκράτηση της εκλογικής βάσης: να μην φύγουν δηλαδή περισσότεροι δεξιοί ψηφοφόροι από το κόμμα. Πρόκειται μια άσκηση πολιτικού ρεαλισμού. Ένα κόμμα – παράταξη όπως η ΝΔ οφείλει να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της για να διασφαλίζει καλή βάση εκκίνησης.

Η πονηρία εκ μέρους του Παναγιώτη Δουδωνή είναι ότι ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται σε αυτό το δεδομένο της ενίσχυσης του συντηρητικού προφίλ της κυβέρνησης, για να εξαπολύσει μια ισοπεδωτική επίθεση στον υπουργό Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τον ως δήθεν ακροδεξιό: Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιστρατεύεται στην επιστημονική του ιδιότητα του συνταγματολόγου – πολιτειολόγου και γίνεται γραφιάς σε «προοδευτικό» επαρχιακό έντυπο.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με τον δεξιό αλλά και με όσα φαντασιώνεται πολιτικά ο Π. Δουδωνής για τις ανάγκες των δηλώσεών του, ο ακροδεξιός διαφοροποιείται ουσιαστικά από τον δεξιό κατά το ότι είναι αυτός που «κλείνει το μάτι» στην αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου, που αφήνει ανοιχτή την πόρτα σε αναθεωρήσεις συνόρων, που προκρίνει την αυτενέργεια δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών» απέναντι σε πρόσφυγες, μετανάστες και παραβάτες της νομιμότητας. Ο ακροδεξιός. Όχι ο δεξιός, όπως είναι ο Άδωνις. Τα ακροδεξιά κόμματα. Όχι τα δεξιά κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία και παλαιότερα ο ΛΑΟΣ.

Κι επειδή ζούμε σε ημέρες «πονηρές», στις παραμονές του κρίσιμου συλλαλητηρίου της Παρασκευής, οπότε και μοιράζονται πιστοποιητικά προοδευτικών και δημοκρατικών φρονημάτων από το κεντροαριστερό μηντιακό κατεστημένο,  η προσπάθεια για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων για δήθεν ταύτιση της ΝΔ με αντιδημοκρατικές φωνές, πρέπει να γίνει σαφές ότι η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα, που πρωταγωνίστησε για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην χώρα μας και που στο εσωτερικό της συνυπάρχουν κυρίως δεξιοί και κεντρώοι, συντηρητικοί και φιλελεύθεροι, αρμονικά και με σχέσεις δημιουργικής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στα δύο ρεύματα. Κι αυτή η προωθητική, βαθιά δημοκρατική, συνύπαρξη και ώσμωση καταγράφεται πρώτη μεταξύ των προτιμήσεων των πολιτών σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εκτός κι αν ο κ  Δουδωνής δεν λαμβάνει υπόψη τις μετρήσεις την κοινής γνώμης, οι οποίες αποτυπώνουν διψήφια διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κυβερνών κόμμα. Και σε αυτήν τον δημοκρατικό, κυβερνών κομματικό σχηματισμό έχει την τύχη και την τιμή να είναι αντιπρόεδρος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας, λοιπόν, δεν είχε ούτε έχει ακροδεξιά ταυτότητα ή πολιτική καταγωγή, όπως αυθαίρετα υποστηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Πάντα εντός του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου βρίσκεται. Πάντα εντός της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης του φιλελεύθερου και συντηρητικού χώρου κινείται.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει, στην παρέμβασή του στο Χ, ο υπουργός Υγείας:

«Δηλαδή αγαπητέ κύριε Δουδωνή, όταν ο τότε αρχηγός του Πασόκ μας δέχθηκε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου δεχθήκατε εσείς οι υπερευαίσθητοι να συγκυβερνήσετε με τους δύο πιο γνωστούς ακροδεξιούς της Χώρας; Και όταν μετά συγκυβερνήσαμε με τον επόμενο Πρόεδρο του Πασόκ κ. Βενιζέλο επίσης; Πολύ παρέα με την Ακροδεξιά κάνατε και σας και για ευαίσθητους…..άλλη μία ντροπιαστική ανάρτηση σας…».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments