Τα οφέλη που έχουν τα αμύγδαλα-Η πρωτεϊνική και αντιφλεγμονώδης τροφή για απώλεια βάρους

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τα οφέλη που έχουν τα αμύγδαλα-Η πρωτεϊνική και αντιφλεγμονώδης τροφή για απώλεια βάρους
Τα αμύγδαλα είναι μια τροφή με πολλά οφέλη για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Οι διατροφολόγοι της Neogenia υποστηρίζουν ότι τα αμύγδαλα μπορούν να ευνοήσουν την γνωστική λειτουργία, καθώς περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, καθώς και καλά λιπαρά, που είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου. Επιπλέον το μαγνήσιο συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Και ναι, μπορούν μέχρι και να βελτιώσουν την διάθεσή μας χάρη στην περιεκτικότητα σε μαγνήσιο σύμφωνα με τη vogue και την Ana Morales.
Πόσα αμύγδαλα μπορούμε να καταναλώνουμε την ημέρα αν θέλουμε να χάσουμε βάρος;
Το να αποφεύγετε να καταναλώσετε ξηρούς καρπούς λόγω θερμίδων είναι λάθος. Αντιθέτως, ο Carreira επιμένει ότι οι ξηροί καρποί θα πρέπει να περιλαμβάνονται σχεδόν σε κάθε τύπο διατροφής, εφόσον φυσικά δεν υπάρχουν αλλεργίες. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 20-25 αμύγδαλα την ημέρα (δηλαδή περίπου 30 γραμμάρια). Αυτή η μερίδα παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να υπερβαίνει τις ημερήσιες θερμίδες, σύμφωνα με τους Salido και Santos.

Φυσικά, τόσο οι ειδικοί από την Neogenia όσο και ο Carreira επιμένουν ότι ο τρόπος κατανάλωσης κάνει τη διαφορά. «Ενσωματώστε αμύγδαλα στα γεύματα μαζί με υδατάνθρακες, όπως ζυμαρικά ή ρύζι: μπορούν να σχηματίσουν υψηλής ποιότητας φυτικές πρωτεΐνες, θα έχετε μια πολύ πιο βιώσιμη διατροφή συμβάλλοντας στην πρόληψη ασθενειών, καθώς μειώνουμε την κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης σε ορισμένα γεύματα της εβδομάδας», εξηγούν οι Salido και Santos. Όσον αφορά το αν πρέπει να τα καταναλώνετε ωμά ή μαγειρεμένα και με αλάτι, η απάντηση είναι αναμενόμενη: πάντα είναι καλύτερο να τα καταναλώνετε ωμά, σε περίπτωση ωστόσο που προτιμάτε να τα καταναλώνετε ψημένα, στον φούρνο ή καβουρδισμένα, τότε προσπαθήστε να αποφύγετε το αλάτι. Είναι επίσης σημαντικό να λάβουμε υπόψιν αυτό που εξηγεί ο ειδικός από το Πανεπιστήμιο Carlemany σύμφωνα με τη vogue και την Ana Morales.
Πότε δεν πρέπει να τρώτε αμύγδαλα;
Εκτός από τις περιπτώσεις αλλεργιών, ο Carreira εξηγεί ότι λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μέταλλα, είναι καλύτερο να αποφεύγονται σε περιπτώσεις νεφρικών παθήσεων.
Ιδέες για να εντάξετε τα αμύγδαλα στην διατροφή σας
Τα αμύγδαλα είναι από τα συνιστώμενα snacks για να καταναλώνετε ανάμεσα στα γεύματά σας. Αλλά μπορούν επίσης να είναι το τέλειο συμπλήρωμα για να δώσουν γεύση σε μεσημεριανά και βραδινά γεύματα. Οι ειδικοί της Neogenia μοιράζονται μερικές ιδέες:
Στις σαλάτες: προσθέστε ψηλοκομμένα αμύγδαλα
Συνδυάστε τα με γιαούρτι και φρούτα
Σε smoothies: προσθέστε μια χούφτα αλεσμένα αμύγδαλα για να δώσετε κρεμώδη υφή και θρεπτικά συστατικά.
Σε κυρίως πιάτα: χρησιμοποιήστε τα ως γαρνιτούρα σε ρύζι, σούπες ή ψητά λαχανικά.
Σε υγιεινά επιδόρπια: δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικά μπισκότα ή μπάρες ενέργειας με αμύγδαλα.
Το αλεύρι αμυγδάλου αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την παρασκευή γλυκών.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας