Οικονομία

Πράσινο φως από το ΥΠΕΝ στην έγκριση περιβαλλοντικών έργων για τη συνέχεια της γραμμής 2

Πράσινο φως από το ΥΠΕΝ στην έγκριση περιβαλλοντικών έργων για τη συνέχεια της γραμμής 2

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πράσινο φως από το ΥΠΕΝ στην έγκριση περιβαλλοντικών έργων για τη συνέχεια της γραμμής 2

Η επέκταση προς Ίλιον προβλέπει περίπου 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής και την κατασκευή 3 σταθμών: Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο.

Το πράσινο φως που άναψε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στους περιβαλλοντικούς όρους της γραμμής 2, θα δώσει την σκυτάλη στην Ελληνικό Μετρό και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εξεύρεση χρηματοδότησης που αποτελεί την δεύτερη μεγάλη εκκρεμότητα του έργου.

Η επέκταση της γραμμής 2 προκηρύχθηκε το 2023 και κατά το στάδιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό προσήλθαν τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείες και κοινοπραξίες. Πρόκειται για την ΤΕΡΝΑ, την πρώην ΙΝΤΡΑΚΑΤ (και νυν Aktor), το σχήμα ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM και την ΑΚΤΩΡ-ΜΕΤΚΑ (πριν η εταιρεία περάσει στον έλεγχο της Ιntrakat), γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την τροποποίηση της σύνθεσης συμφωνα με το newmoney.gr

Η επέκταση προς Ίλιον προβλέπει περίπου 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής και την κατασκευή 3 σταθμών: Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο.

Με την λειτουργία του έργου που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην περιοχή, η διαδρομή από το Ίλιον μέχρι την Ομόνοια θα διαρκεί περίπου 15 λεπτά και 30 λεπτά, θα είναι ο χρόνος που θα χρειάζεται ένας επιβάτης για το ταξίδι όλης της γραμμής 2 (από το Ίλιον μέχρι το Ελληνικό) που θα φτάνει τα 35 λεπτά με μια μετεπιβίβαση στην Ομόνοια.

Το έργο της Γραμμής 2 του Μετρό στο σύνολο του είναι υπόγειο και απαρτίζεται α) από το τμήμα Ανθούπολη – Ελληνικό που είναι σε λειτουργία με 20 σταθμούς και συνολικό μήκος 18 χιλιομέτρων περίπου, ξεκινώντας από την συνοικία της Ανθούπολης στο Περιστέρι, διασχίζοντας τα Σεπόλια και το κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια και Σύνταγμα) και συνεχίζοντας νότια μέσα από τον Νέο Κόσμο και τη Δάφνη και προχωρά κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, για να καταλήξει στο Ελληνικό και τον ομώνυμο σταθμό β) το νέο τμήμα Ανθούπολη – Ίλιον που είναι η επέκταση με 3 σταθμούς που ξεκινάει από την συνοικία της Ανθούπολης και διερχόμενη υπό της Λεωφόρου Θηβών καταλήγει στην περιοχή Ίλιον και Άγιο Νικόλαο στα όρια του Καματερού.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments