Διεθνή

Μασκ: Ο στρατός της Ουκρανίας θα «κατέρρεε» χωρίς πρόσβαση στο Starlink

Μασκ: Ο στρατός της Ουκρανίας θα «κατέρρεε» χωρίς πρόσβαση στο Starlink

Πηγή Φωτογραφίας: The new Yorker

Ο πολυδισεκατομμυριούχος δήλωσε αηδιασμένος από την «πολυετή σφαγή», προέβλεψε πως το Κίεβο «αναπόφευκτα θα χάσει» τον πόλεμο και κάλεσε να κλείσει συμφωνία ειρήνης «τώρα!»

Ο πολυδισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αναφέρθηκε χθες Κυριακή στην κεφαλαιώδη σημασία που έχει για τα στρατεύματα της Ουκρανίας που πολεμούν αυτά της Ρωσίας το σύστημα επικοινωνίας μέσω δορυφόρων Starlink, ιδιοκτησία του.

Το Starlink, ανέφερε μέσω X, «είναι η ραχοκοκαλιά του ουκρανικού στρατού».

«Ολόκληρο το μέτωπο θα κατέρρεε αν το έκλεινα», πρόσθεσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μέγας υποστηρικτής και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Δήλωσε πως τον έχει αηδιάσει η «πολυετής σφαγή», προέβλεψε πως η Ουκρανία «αναπόφευκτα θα χάσει» τον πόλεμο και κάλεσε να κλείσει συμφωνία ειρήνης «τώρα!».

Αργότερα, ο κ. Μασκ διευκρίνισε πως δεν θα κλείσει το Starlink. «Για να είμαι απόλυτα σαφής, ανεξαρτήτως το πόσο διαφωνώ με την πολιτική της Ουκρανίας, τα τερματικά του Starlink δεν θα απενεργοποιηθούν ποτέ», σημείωσε.

Η παρέμβαση του κ. Σικόρσκι αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία από τον Έλον Μασκ: «Σώπασε, ανθρωπάκι. Πληρώνεις μικρό κλάσμα του κόστους. Και δεν υπάρχει υποκατάστατο για το Starlink».

Πηγή: Pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments