Πολάκης: “Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο πρέπει”

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Στις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηγηθεί του αντιπολιτευτικού μετώπου.
Πολάκης: “Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο πρέπει”
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (10/3) στο ΟΡΕΝ, ο βουλευτής Χανίων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο πρέπει».
Συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανασυγκροτηθεί, έχουμε επουλώσει τις πληγές και ξανασυνδεόμαστε με τον κόσμο. Θα τρέξουμε και θα σταθούμε δίπλα του».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει όσους κατηγορούν την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Πολάκης είπε: «Ποιος σας είπε ότι η εργαλειοποίηση είναι κακή λέξη; Δεν έχει πάντα αρνητική χροιά η έννοια του έργου. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αυτό που συμβαίνει σε κάθε χρονική στιγμή».
Για το ζήτημα του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να συμφωνήσουμε ποιο είναι το πρόγραμμα. Θα ακυρώσουμε μια σειρά απο μνημονιακούς νόμους, θα επαναφέρουμε 13-14ο μισθό και συντάξεις με προγραμματισμό. Πρέπει να μιλήσουμε για αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, για μεγάλη εισροή προσωπικού στον δημόσιο τομέα, τις τράπεζες, τα διυλιστήρια, τη ΔΕΗ. Θα υπάρξουν βαθιές τομές στη Δικαιοσύνη; Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει μπροστά. Να απευθυνθεί και στη Νέα Αριστερά, και στο ΜεΡΑ25 και στο ΚΚΕ και αν θέλει και σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλέξει. Για να πέσει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης χρειάζεται μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Για την κ. Κωνσταντοπούλου έχω την εκτίμηση πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Κάνει μια μονοθεματική κατά περιόδους πολιτική εκφώνηση με μια νομική ικανότητα. Δεν έχω ακούσει κάποια πρόταση διακυβέρνησης από εκείνη».
«Θα αναγκαστούμε να προλάβουμε αν πάμε σε πρόωρες εκλογές. Λέω για συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ μόνο σε αυτή τη γραμμή. Tο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο πρέπει. Αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Θεωρώ πως έχουμε στελέχη, ικανότητα και θέληση να το ξεκαθαρίσουμε και να ηγηθούμε μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας. Κανείς άλλος δεν έχει πρόταση διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε, αλλά δεν το κάνει γιατί έχει δεσμεύσεις. Έχουμε πρόεδρο, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί. Για να υπάρξει συμμαχία, πρέπει να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα. Αυτός που αντιστοιχίζεται με το λαϊκό αίσθημα και τις κοινωνικές ανάγκες, αυτός βγαίνει στον αφρό. Δεν είναι μόδα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανασυγκροτηθεί, έχουμε επουλώσει μεγάλο μέρος των πληγών και ξανασυνδεόμαστε με τον κόσμο που βγήκε στους δρόμους. Έχουμε υποχρέωση να τρέξουμε και θα σταθούμε δίπλα του» πρόσθεσε ο Πολάκης.
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Θυμάστε πόσο πήρε το ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές μετά το ’74. Το ΠΑΣΟΚ ξεπετάχτηκε το ’81 γιατί διατύπωσε τη γραμμή της 3ης Σεπτέμβρη, που περιέγραφε γραμμή πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας