Πολιτική

Δικαιοσύνη και αντικυβερνητικά fake news

Δικαιοσύνη και αντικυβερνητικά fake news

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΗΣ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η «αντισυστημικότητα» που αναπτύσσεται, έχει ξεφύγει από τα πλαίσια πολιτικής εκμετάλλευσης

Το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, στο οποίο συμμετέχουν κόμματα της αντιπολίτευσης, έχει φτιαχτεί με προσοχή και έχει αναπτυχθεί με πρωτοφανή στρατηγική, επηρεάζοντας όλους στο πέρασμά του. Σκοπός του είναι και παραμένει η υπερβολική ενίσχυση των συναισθημάτων των πολιτών, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης για πολιτικές εξελίξεις, καθοδηγούμενες από τους πρόθυμους ηγέτες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Τα κόμματα της Αριστεράς κατανοούν ότι η κανονικότητα δεν τους παρέχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην πολιτική τους δράση. Επιθυμούν τη δημιουργία αναρχίας και ενός κλίματος που προσεγγίζει την ανομία. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα κόμματα της Αριστεράς, από την εμπειρία τους στην κυβέρνηση την περίοδο 2015-2019, δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν ούτε τα πιο απλά ζητήματα. Όχι να καταφέρουν να δημιουργήσουν και να συντονίσουν ένα κλίμα αναταραχής, κάτι που ανέλαβαν με επιτυχία άλλοι. Ωστόσο, μπορούν εύκολα να υιοθετήσουν αυτό το κλίμα και να επωφεληθούν από αυτό.

Αν και πιστεύουμε ότι η «αντισυστημικότητα» που παρατηρείται έχει ξεφύγει από τα όρια της πολιτικής εκμετάλλευσης, στο τέλος της ημέρας κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα καταλήξουν οι ψήφοι και πώς θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση.

Εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας, και είμαστε βέβαιοι ότι κάποια στιγμή θα στραφεί και η δικαιοσύνη προς αυτή την κατεύθυνση, είναι τα σενάρια που αναπτύχθηκαν από την αρχή και η ταχύτητα και η έκταση με την οποία διαδόθηκαν.

Διότι αυτά τα σενάρια δεν εμφανίστηκαν τυχαία, ούτε προήλθαν από το πουθενά. Δημιουργήθηκαν από κάποιους νοσηρούς νους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν μια τεράστια ευκαιρία για κερδοσκοπία, με στόχο τη δημιουργία αναταραχής και την εκμετάλλευση μιας μοναδικής πολιτικής συγκυρίας.

Ποιοι ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι η μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας δεν βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, όπως θα έπρεπε, αλλά στο πίσω μέρος των βαγονιών, με αποτέλεσμα αυτά να πέσουν πάνω στο επιβατικό τρένο που κινούνταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή;

Ποιοι ισχυρίζονταν ότι ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας δεν σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά ότι κρύβεται;

Ποιοι διαδίδουν ότι το εμβόλιο ήταν μέρος ενός σχεδίου γενοκτονίας και ότι το δυστύχημα στα Τέμπη οργανώθηκε για να καλύψει τους θανάτους νέων από το εμβόλιο κατά της COVID-19;

Ποιοι αναφέρονταν σε 56 επιπλέον αγνοούμενους, πέρα από τους 57 άτυχους νεκρούς;

Αυτοί που ανέφεραν ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε ειδικά συσκευασμένα κιβώτια που περιείχαν Στρόντιο 90, το οποίο προέρχεται από πυρηνικό αντιδραστήρα.

Αυτοί που μιλούσαν για μια «φανταστική» αμαξοστοιχία, της οποίας η ύπαρξη ήταν άγνωστη στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αυτοί που αναφέρονταν σε βαγόνια που σχετίζονταν με ύποπτα Ισραηλινά συμφέροντα.

Αυτοί που υποστήριζαν ότι βαγόνια μετέφεραν στρατιωτικό υλικό προς την Ουκρανία.

Αυτοί που δήλωναν ότι τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια είχαν υψώσει την ελληνική σημαία ως ένδειξη πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη.

Πίσω από όλα αυτά τα ακραία ψεύδη, βρίσκονται δηλώσεις πολιτικών, συνεντεύξεις, βίντεο με «ειδικούς», καθώς και εκπομπές με παρεμβάσεις δημοσιογράφων και «ειδικών». Υπάρχουν, δηλαδή, συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία. Ποιος είπε τι και πότε.

Και όταν ολοκληρώσουμε την ανάλυση των σεναρίων, μήπως θα πρέπει να εξετάσουμε και τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι παραπλανητικές πληροφορίες διαδόθηκαν με πρωτοφανή ταχύτητα και ένταση για μήνες στα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Μήπως θα έπρεπε να εστιάσουμε στους δημιουργούς και διασπείροντες των ψευδών ειδήσεων, οι οποίοι μας έχουν φέρει σε αυτό το αδιέξοδο; Οι ψευδείς ειδήσεις έχουν συγκεκριμένα πρόσωπα πίσω τους, με ονοματεπώνυμα και πραγματικές ταυτότητες. Αντίθετα, τα bots δεν έχουν ταυτότητα, αλλά αφήνουν ένα ψηφιακό ίχνος. Η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης θα μπορούσε να μας οδηγήσει γρήγορα στην «έμπειρη ομάδα που δρα στο παρασκήνιο και είναι ικανή να οργανώνει και να συντονίζει σημαντικά γεγονότα με συναισθηματική βαρύτητα», η οποία έχει δημιουργήσει «ένα ισχυρό και ευρύτερο σύνθημα, μια δυναμική προωθητική εκστρατεία» και έχει βρει «μια εμβληματική εικόνα», όπως είχε αναλύσει λεπτομερώς παλαιότερα βουλευτής του κόμματος Βελόπουλου.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments