Η στιγμή που πιάνει φωτιά από πυροτεχνήματα η οροφή του κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία -51 νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η στιγμή που πιάνει φωτιά από πυροτεχνήματα η οροφή του κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία -51 νεκροί
Μια τραγωδία, το πλήρες μέγεθος της οποίας δεν έχει ακόμα καθοριστεί, καθώς οι Αρχές συνεχίζουν να καταμετρούν ανθρώπινες απώλειες, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην πόλη Κοτσάνι της Βόρειας Μακεδονίας, περίπου 100 χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια.
Εκεί, στη διάρκεια συναυλίας σε νυχτερινό κέντρο που παρακολουθούσαν περίπου 1.500 άτομα, ξέσπασε φωτιά στην οροφή, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα, με συνέπεια να ακολουθήσουν σκηνές αλλοφροσύνης, που είχαν σαν συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, η φωτά φέρεται να ξεκίνησε από πυροτέχνημα που πέταξε κάποιος στον αέρα, με συνέπεια να λαμπαδιάσει η οροφή της ντισκοτέκ και η καταστροφή να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Κάποιοι άλλοι ανέφεραν πως η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στα εφέ φωτισμού.
North Macedonia: At least 50 people died in a fire in a disco in Kočani Video: https://t.co/NfIJloWjBO pic.twitter.com/LwCR0I4w6i
— Календар News (@KalendarNews) March 16, 2025
Μέλη του συγκροτήματος που βρίσκονταν στη σκηνή για τη συναυλία, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη, φώναξαν στον κόσμο «βγείτε έξω, βγείτε έξω», οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να τρέχουν άτακτα προς κάθε κατεύθυνση, πολλοί ποδοπατήθηκαν και δεν πρόλαβαν να βγουν στους εξωτερικούς χώρους.
Club ‘Pulse’ in Kocani, North Macedonia – 159 victims
Deaths: 51 Injuries: 108
The injured people have been taken to the hospitals in Shtip and Skopje.
— MIBAWI (Michael Barthel) (@RealMiBaWi) March 16, 2025
Στην πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας το πρωί της Κυριακής, έγινε γνωστό πως για την ώρα οι νεκροί είναι 51 και οι τραυματίες 118. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως έχουν συλληφθεί οι διοργανωτές της συναυλίας και ο ιδιοκτήτης της ντισκοτέκ, που είχε άδεια λειτουργίας ως τις 24 Μαρτίου.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας