To Χάρβαρντ καταργεί τα δίδακτρα για οικογένειες με εισόδημα έως 200.000 δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο // To Χάρβαρντ καταργεί τα δίδακτρα για οικογένειες με εισόδημα έως 200.000 δολαρίων
Την ώρα που τα αμερικανικά πανεπιστήμια βρίσκονται αντιμέτωπα με πρωτοφανείς επιθέσεις από την κυβέρνηση Τραμπ, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, για πολλούς το καλύτερο του κόσμου, επιχειρεί να διευρύνει την πρόσβαση για τη μεσαία τάξη.
Το παλαιότερο και πλουσιότερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι καταργεί τα δίδακτρα για φοιτητές από εισόδημα έως 200.000 δολαρίων τον χρόνο, για τους οποίους θα καλύπτει επίσης τη σίτιση και τη στέγαση.
Παρόμοια προγράμματα ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και στο MIT, την ώρα που η φοίτηση στην ελίτ των πανεπιστημίων ξεπερνά τα 90.000 δολάρια ανά έτος.
«Η οικονομική πρόσβαση στο Χάρβαρντ για περισσότερα άτομα διευρύνει το φάσμα των υποβάθρων, των εμπειριών και των προοπτικών που συναντούν όλοι οι φοιτητές μας, ενισχύοντας την πνευματική και προσωπική τους ανάπτυξη» δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Άλαν Γκάρμπερ.

Μέχρι σήμερα, η φοίτηση ήταν δωρεάν οικογένειες με εισόδημα έως 85.000 δολάρια ετησίως.
Τα προπτυχιακά δίδακτρα στο Χάρβαρντ είναι περίπου 57.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.
Εκτός από την αύξηση του ορίου για δωρεάν δίδακτρα, η σχολή δήλωσε επίσης ότι αυξάνει την οικονομική ενίσχυση για τους φοιτητές των οποίων οι οικογένειες βγάζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια,
«Γνωρίζουμε ότι οι πιο ταλαντούχοι φοιτητές προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα και εμπειρίες, από κάθε πολιτεία και από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γουίλιαμ Φιτζσίμονς, κοσμήτορας του Χάρβαρντ για τις εισαγωγές και την οικονομική βοήθεια.
Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί να αποσύρει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από το Χάρβαρντ και άλλα κολέγια, επικαλούμενη αποτυχίες στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και υπερβολική έμφαση σε προγράμματα συμπερίληψης.
Η κυβέρνηση στοχεύει επίσης στην αύξηση της φορολογίας των κληροδοτημάτων, τα οποία ο αντιπρόεδρος Τζει Ντι Βανς έχει χαρακτηρίσει «καρκίνους της αμερικανικής κοινωνίας».
Το Χάρβαρντ έχει δηλώσει ότι το κληροδότημά του, ύψους 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει η μεγαλύτερη πηγή εσόδων και ο κύριος μηχανισμός στήριξης των φτωχότερων φοιτητών.
Εν μέσω πιέσεων, ο Γκάρμπερ ανακοίνωσε προσωρινό πάγωμα των προσλήψεων, προειδοποιώντας ότι το ίδρυμα πρέπει να περιορίσει τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις του.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας