Φωτιά σε πολυκατοικία στο Χαϊδάρι – Αποκλεισμένοι δύο άνθρωποι στην ταράτσα

Πηγή Φωτογραφίας: [376625] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο σε πολυκατοικία επί της οδού Κοραή στο Χαϊδάρι Αττικής. Δύο άνθρωποι έχουν αποκλειστεί στην ταράτσα, ενώ δύο όροφοι καίγονται ολοσχερώς.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πως ξεκίνησε η φωτιά.
Πυρκαγιά σε κατοικία επί της οδού Κοραή στο Χαϊδάρι Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) March 20, 2025
Τι κάνουμε την ώρα της πυρκαγιάς
Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά
Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
– την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
– την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
– το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας
Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Μεταφέρετε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Κλείστε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα. Διευκολύνετε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.
Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη. Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος και απλώστε τους ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού. Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάψτε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.
Μόλις περάσει η πυρκαγιά Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν. Ελέγξτε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας