Η απόκτηση της Golden Visa συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η απόκτηση της Golden Visa συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, τον Φεβρουάριο του 2025 επενδυτές από την Κίνα εξακολουθούν να κατέχουν την πρώτη θέση στις άδειες διαμονής που έχουν χορηγηθεί μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα», με 6.520 άδειες, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας ως πύλης εισόδου προς την Ευρώπη.
Ακολουθούν οι επενδυτές από την Τουρκία, με 1.471 άδειες, γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική κρίση και τις πολιτικές εντάσεις που ωθούν πολλούς Τούρκους να αναζητούν διέξοδο στην ελληνική αγορά ακινήτων σύμφωνα με τον ot.gr
Η ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς ακινήτων ξεκίνησε από το 2017 όταν οι τιμές άρχισαν εκ νέου την ανοδική τους πορεία. Από τότε σύμφωνα με την Alpha Bank, οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί σωρευτικά κατά 71%, οι τιμές των γραφείων κατά 32% και οι τιμές των εμπορικών καταστημάτων κατά 43%.
Οι σημαντικότερες αυξήσεις έχουν καταγραφεί στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου η συνολική άνοδος των τιμών των κατοικιών μεταξύ 2017 και 2024 έφτασε το 90% και 85% αντίστοιχα σύμφωνα με τον ot.gr
Όσον αφορά στα ακίνητα που προτιμούν οι αγοραστές πρόκειται για πολυτελείς κατοικίες, παραθαλάσσια ακίνητα και ακίνητα με ιστορική αξία.
Οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι όσες συνδυάζουν θέα στη θάλασσα και ποιοτική διαβίωση όπως η Αθηναϊκή Ριβιέρα με όλο το παραλιακό μέτωπο να σημειώνει έντονο ενδιαφέρον από αγοραστές. Κεντρικά σημεία στην πρωτεύουσα που προσφέρουν πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο καθώς και στη σύγχρονη ζωή όπως στο Κολωνάκι.
Τα Βόρεια Προάστια όπως Εκάλη, Κηφισιά και Μαρούσι με επίκεντρο τις πολυτελείς κατοικίες, τα νησιά, όπως η Πάρος, η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα αλλά και η Πελοπόννησος κυρίως για εξοχικές πολυτελείς κατοικίες.
Σε ποιες περιοχές έφερε αυξήσεις «φωτιά» στα ακίνητα η Golden Visa
Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση αγοράς από την eXp Realty Greece, μερικές από τις περιοχές που είναι πιο προσβάσιμες σε επενδυτές της «χρυσής βίζας», είδαν πολύ μεγάλες αυξήσεις στις τιμές αγοράς των σπιτιών μέσα σε έναν χρόνο, με την μεγαλύτερη να καταγράφεται στην Καβάλα με 33,7%.
Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση:
Η Καβάλα είδε τη σημαντικότερη αύξηση στις τιμές ακινήτων που αυξήθηκαν 33.7% μέσα σε έναν χρόνο
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας