Ελλάδα

Δίκη Φιλιππίδη: Εισαγγελική πρόταση για πρόστιμο στους Μπιμπίλα, Δανδουλάκη, Δροσάκη και Παπούλια

Δίκη Φιλιππίδη: Εισαγγελική πρόταση για πρόστιμο στους Μπιμπίλα, Δανδουλάκη, Δροσάκη και Παπούλια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (αρχείου) // Δίκη Φιλιππίδη: Εισαγγελική πρόταση για πρόστιμο στους Μπιμπίλα, Δανδουλάκη, Δροσάκη και Παπούλια

Ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ στους μάρτυρες που λείπουν από τη δίκη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε μόνος στα δικαστήρια και μπήκε στα ενδότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις. Η δίκη του γνωστού ηθοποιού ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί της Παρασκευής (21-03-2025) αλλά τελικά διακόπηκε. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, οι απουσίες 4 βασικών μαρτύρων, για τους οποίους ο εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί πρόστιμο. Αρχικά έγινε γνωστό πως θα απουσιάσει η Κάτια Δανδουλάκη και η Λένα Δροσάκη.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως στη δίκη δεν θα παραστούν ούτε οι Σπύρος Μπιμπίλας και Εβελίνα Παπούλια. Οι απουσίες δεν πέρασαν απαρατήρητες, με τον εισαγγελέα να προτείνει να επιβληθεί σε όλους πρόστιμο 500 ευρώ. Ο Πέτρος Φιλιππίδης επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώος, θύμα μιας καλά οργανωμένης σκευωρίας, που στήθηκε σε βάρος του.

Η δίκη του ηθοποιού επρόκειτο να συνεχιστεί με την κατάθεση κοντινών προσώπων της δεύτερης καταγγέλλουσας, που ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του.

Την Πέμπτη (20-03-2025) η μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεση της ότι η φίλη της προς τα τέλη Ιουλίου, της είπε με χαρά ότι την προσέγγισε μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης ένας γνωστός ηθοποιός και της έκανε ερωτήσεις για την περιοδεία μας και πως πάνε τα πράγματα.

«Σταμάτησε και έκλεισε τις ασφάλειες»

«Δεν μου είπε το όνομα του αμέσως, αλλά μερικές ημέρες μετά μου είπε ότι ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης. Τη χαροποίησε γιατί ήταν γνωστός και κραταιός άνδρας» τόνισε η μάρτυρας και εξήγησε ότι έκλεισαν ραντεβού για να δει το βιογραφικό της την 1η Αυγούστου.

Εκείνη την ημέρα όπως ανέφερε η μάρτυρας συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα καθώς έπαιζαν σε μία παράσταση.

«Ο άνθρωπος που είδα, δεν ήταν ο άνθρωπος που είδα την προηγούμενη ημέρα. Πριν ήταν ενθουσιασμένη και με προσμονή, μετά ήταν κατηφής, λιγομίλητη και σκεπτική. Τη ρώτησα για τη συνάντηση και μου είπε ότι ο κύριος Φιλιππίδης της επιτέθηκε. Ήταν σε άρνηση δεν ήθελε να πει κάτι περισσότερο. Δεν ήθελα να την επιβαρύνω και να τη φορτίσω και δεν την πίεσα.

Πήγαμε στην παράσταση, στα πόδια της είχε εκδορές και ζήτησε ένα χαζαπλαστ για να μη λερώσει το κολάν της. Αργότερα όταν μου ανοίχτηκε περισσότερο, μου εξήγησε για τις εκδορές. Θέλοντας να ανακουφιστεί μου είπε περισσότερες πληροφορίες. Για τις εκδορές ήταν από την πτώση της βγαίνοντας από το αυτοκίνητο. Γενικά δυσκολευόταν να μιλήσει.. μου περιέγραψε ένα εφιαλτικό πράγμα, δεν περίμενε να της συμβεί κάτι τέτοιο, να πάει σε επαγγελματικό ραντεβού και να καταλήξει έτσι» περιέγραψε η μάρτυρας ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε όσα της είπε η καταγγέλλουσα τις επόμενες ημέρες.

Η καταγγέλλουσα όπως κατέθεσε η μάρτυρας της είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης κατευθύνθηκε σε ένα αδιέξοδο, σταμάτησε και έκλεισε τις ασφάλειες. Εκείνη άρχισε να φοβάται και να πανικοβάλλεται.

Ο κύριος Φιλιππίδης άπλωσε χέρια του πάνω της, ενώ εκείνη θέλησε να τον απομακρύνει. Για να τον φοβίσει του είπε πως θα τον βγάλει στα κανάλια, αλλά δεν φάνηκε να πτοείται και της απάντησε χυδαία και συνέχισε να προσπαθεί να τη θωπεύει».

«Την άρπαξε με βία»

Την άρπαξε από το σβέρκο με βία και της έφερε το κεφάλι της στα γεννητικά του όργανα. Αυτό που έκανε εκείνη, ήταν να χτυπιέται και να φωνάζει. Έφτασε στο σημείο κρίσης, τσίριζε. Κάποια στιγμή φοβούμενος μήπως γίνουν αντιληπτοί, την τράβηξε και εκνευρισμένος άνοιξε την πόρτα, την έσπρωξε και την πέταξε έξω. Εκείνη ήταν σαν χαμένη, δεν ήξερε που βρίσκεται ακριβώς και πήγε με τα πόδια προς το σπίτι της»» είπε η μάρτυρας.

Η φίλης της καταγγέλλουσας απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για όσα της είπε λέγοντας πως αποκλείεται να είναι φαντασιοπληξίες.

Μάλιστα ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες η καταγγέλλουσα φαινόταν πως είχε επηρεαστεί από το γεγονός.

Η υπεράσπιση, επεσήμανε ότι θα καταθέσει ως μάρτυρας η πρώην εργοδότρια της καταγγέλλουσας, η οποία ήδη σε ένορκη κατάθεση της έχει επισημάνει πως εκείνη την περίοδο ήταν απόλυτα λειτουργική και χαρούμενη. Μάλιστα, η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφία της καταγγέλλουσας από τη Μάνη, σχολιάζοντας ότι δεν φαίνεται κατηφής.

Στο δικαστήριο άρχισε να καταθέτει και μία ξαδέλφη της καταγγέλλουσας στην οποία επίσης το 2019 είχε εκμυστηρευτεί το γεγονός.

«Το 2019 βρεθήκαμε και της εξιστόρησα ένα περιστατικό, όπου είχαμε πάει να δούμε μια θεατρική παράσταση του κατηγορούμενου και όταν πήγαμε με τη φίλη μου στο καμαρίνι για να τον συγχαρούμε, μας μίλησε κάπως.. είπε “δεν φάνηκε να γελάσατε, όλοι γελούσαν εκτός από εσάς…” και προσπαθούσαμε να δικαιολογηθούμε. Η φίλη μου του είχε κάνει συνέντευξη και τον είχαμε ξαναδεί στο καμαρίνι του και ήταν εγκάρδιος. Εκείνη την ημέρα μας υποδέχθηκε ήδη εκνευρισμένος» κατέθεσε και πρόσθεσε πως κατά την περιγραφή της προς την καταγγέλλουσα την έβλεπε σαν να προβληματίζεται.

«Μέχρι τότε δεν μου είχε πει τίποτα. Μου είπε “εγώ να σου πω τι μου έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος”» ανέφερε η μάρτυρας και της εξιστόρησε το γεγονός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments