Άδωνις Γεωργιάδης: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Πηγή Φωτογραφίας: [373729] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Απολύτως καθησυχαστικός για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες βράδι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είναι, με παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο, ενημερώνει ότι, καίτοι η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει ακόμη άγνωστη, η πυρκαγιά έχει τεθεί σε απόλυτο έλεγχο, χωρίς να διατρέξει κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα κανενός ασθενούς.
Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη στην προληπτική εκκένωση χώρου στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, ενώ οι ασθενείς, οι οποίοι είχαν ανάγκη από εισαγωγή, ακολούθησαν απρόσκοπτα τη διαδικασία της εισαγωγής τους.
Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 21:45 στο υπόγειο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο δεύτερο υπόγειο (-2 όροφος του κτιρίου), όπου βρίσκονται χαρτοκιβώτια και μηχανήματα.
Η δημόσια τηλεόραση ανέφερε σχετικά ότι η φωτιά ξέσπασε σε χώρο του νέου τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, παραπλεύρως του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης πήραν συνολικά μέρος 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
Αναλυτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης γράφει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Βρέθηκα πριν λίγο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο -2 σε έναν άδειο διάδρομο, στον οποίο είχαν εναποθέσει μερικές κούτες με παλαιά έγγραφα. Η αιτία της πυρκαγιάς άγνωστη αυτή την στιγμή θα αναμείνουμε το πόρισμα του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ευχαριστώ θερμά την Πυροσβεστική για την άμεση παρέμβαση της και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ουδείς ασθενής κινδύνευσε, προληπτικά εκκενώσαμε έναν χώρο στα ΤΕΠ για την αποφυγή της κάπνας. Λόγω αδυναμίας λειτουργίας του Ακτινολογικού δεν παραλαμβάνουμε τώρα νέα περιστατικά τα οποία κατευθύνουμε βάσει σχεδίου σε άλλα νοσοκομεία. Οι ασθενείς που ήταν ήδη εκεί και χρειάζονται εισαγωγή, έκαναν κανονικά την διαδικασία εισαγωγής τους, το Νοσοκομείο θα επανέλθει άμεσα σε πλήρη λειτουργία».
Βρέθηκα πριν λίγο στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο -2 σε έναν άδειο διάδρομο, στον οποίο είχαν εναποθέσει μερικές κούτες με παλαιά έγγραφα. Η αιτία της πυρκαγιάς άγνωστη αυτή την στιγμή θα αναμείνουμε το πόρισμα του Ανακριτικού της… pic.twitter.com/GjdtvGrffA
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 21, 2025
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας