Πολιτική

Μητσοτάκης: Διαθέσιμη η εφαρμογή e-Vivlio – Λογοτεχνικά έργα διαθέσιμα σε ηχητική μορφή

Μητσοτάκης: Διαθέσιμη η εφαρμογή e-Vivlio – Λογοτεχνικά έργα διαθέσιμα σε ηχητική μορφή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μητσοτάκης: Διαθέσιμη η εφαρμογή e-Vivlio - Λογοτεχνικά έργα διαθέσιμα σε ηχητική μορφή

«Η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές, αλλά σε όλους», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Πάντα προτιμούσα το βιβλίο στην έντυπη μορφή του. Αλλά ξέρω καλά ότι οι εποχές αλλάζουν, και μαζί τους αλλάζει και ο τρόπος που προσεγγίζουμε τη γνώση», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ψηφιακή βιβλιοθήκη e-Vivlio του υπουργείου Παιδείας, η οποία προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε 20 λογοτεχνικά έργα σε ηχητική μορφή.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Γι’ αυτό, το Υπουργείο Παιδείας δημιούργησε την εφαρμογή eVivlio, μια νέα πλατφόρμα όπου, σε πρώτη φάση, 20 λογοτεχνικά έργα που διδάσκονται στα σχολεία είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους -όχι σε αποσπάσματα- σε ηχητική μορφή. Η εφαρμογή δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές, αλλά σε όλους!

Οι ηχογραφήσεις των έργων είναι πρωτότυπες και πραγματοποιήθηκαν ειδικά για αυτήν την εφαρμογή, με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

Η λογοτεχνία είναι για όλους. Για εκείνους που προτιμούν να κρατούν ένα βιβλίο στα χέρια τους, αλλά και για όσους την απολαμβάνουν μέσα από την ακρόαση. Για εκείνους που διαβάζουν, αλλά και για όσους ανακαλύπτουν τη λογοτεχνία με έναν διαφορετικό τρόπο».

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments