Διεθνή

Ο Πούτιν προσευχήθηκε για τον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Ο Πούτιν προσευχήθηκε για τον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ο Πούτιν προσευχήθηκε για τον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του

"Όταν ο πρόεδρος έγινε στόχος πυροβολισμών, ο Πούτιν πήγε στην εκκλησία του,  συναντήθηκε με τον ιερέα του και προσευχήθηκε για τον πρόεδρο", ανέφερε ο Γουίτκοφ. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσευχήθηκε για τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δήλωσε την Παρασκευή ο ανώτατος απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Ρωσία και την Ουκρανία Στίβεν Γουίτκοφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμά του Politico, o Στ. Γιουίτκοφ, που έχει επισκεφθεί τη Μόσχα δύο φορές για να διαπραγματευτεί τους όρους της εκεχειρίας στο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, δήλωσε  στον παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, ότι κατά τη δεύτερη συνάντησή του με τον Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος του μίλησε για την αντίδρασή του στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης το περασμένο καλοκαίρι.

“Όταν ο πρόεδρος έγινε στόχος πυροβολισμών, ο Πούτιν πήγε στην εκκλησία του,  συναντήθηκε με τον ιερέα του και προσευχήθηκε για τον πρόεδρο”, ανέφερε ο Γουίτκοφ.

Ο Πούτιν “είχε φιλία μαζί του και προσευχόταν για τον φίλο του”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι μετέφερε την αφήγηση Πούτιν στον Τραμπ, ο οποίος “συγκινήθηκε”.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Τραμπ, τότε υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μιλούσε σε υποστηρικτές του κοντά στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, όταν μια σφαίρα που έριξε ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς πέρασε ξυστά στο αυτί του.

Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εκείνη την εποχή κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ για την απόπειρα αυτή.

Ο ειδικός απεσταλμένος δήλωσε επίσης ότι ο Πούτιν είχε ένα “όμορφο πορτρέτο” που του είχε παραγγείλει ένας κορυφαίος Ρώσος καλλιτέχνης, το οποίο είχε χαρίσει στον Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει εδώ και καιρό τον θαυμασμό του για τον Πούτιν, αποκαλώντας τον “ιδιοφυΐα” και “ισχυρό ηγέτη”, οδηγώντας τους επικριτές του να τον κατηγορήσουν ότι είναι πολύ αβρός με το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά για περίπου δύο ώρες για να συζητήσουν τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τον Τραμπ να περιγράφει τη συνομιλία ως “πολύ καλή και παραγωγική”.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments