Τα pot προέκυψαν από το ranking των ομάδων στο Nations League, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στην 21ηθέση, μετά τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στον όμιλο της League B.
H «γαλανόλευκη» έχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα κι ενόψει της κλήρωσης για την επόμενη έκδοση της διοργάνωσης. Η Ελλάδα είναι στο τέταρτο γκρουπ και γνωρίζει ότι υπάρχουν 12 πιθανοί αντίπαλοι, ενώ αποφεύγει τις Ουαλία, Τσεχία και Τουρκία, με τις οποίες είναι στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας.
Τα pot προέκυψαν από το ranking των ομάδων στο Nations League, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στην 21ηθέση, μετά τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στον όμιλο της League B.
Το επόμενο Nations League θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2026, με τα πρώτα παιχνίδια να διοργανώνονται στις 21 Σεπτεμβρίου του 2026.
Τα γκρουπ δυναμικότητας της League A
- 1ο γκρουπ: Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία
- 2ο γκρουπ: Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Κροατία
- 3ο γκρουπ: Σερβία, Βέλγιο, Αγγλία, Νορβηγία
- 4ο γκρουπ: Ουαλία, Τσεχία, Ελλάδα, Τουρκία
*Η Ελλάδα θα κληρωθεί με μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Nations League
- Οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές: 21 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου 2026
- 5η και 6η αγωνιστική: 9 – 17 Νοεμβρίου 2026
- Προημιτελικοί League A και playoffs Α/Β και B/C: 22 – 30 Μαρτίου 2027
- Τελικοί Nations League (ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός): 7 – 15 Ιουνίου 2027
- Playoffs C/D: Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας