Πολιτική

Κυβέρνηση: Πολυσυλλεκτικότητα απέναντι στις διαρροές

Κυβέρνηση: Πολυσυλλεκτικότητα απέναντι στις διαρροές

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την πολυσυλλεκτική της ταυτότητα επιδιώκει να ανακτήσει η κυβέρνηση για να καταφέρει να ανατρέψει τη δημοσκοπική φθορά

Η κυβέρνηση επιδιώκει να «συνομιλήσει» ταυτόχρονα με πολλά και διαφορετικά ακροατήρια, προκειμένου να αναστρέψει το αρνητικό δημοσκοπικό κλίμα και να αυξήσει τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος. Η χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργικό συμβούλιο, σε συνδυασμό με την επίσκεψή του νωρίτερα στο υπουργείο Μετανάστευσης, αποτυπώνει αυτήν ακριβώς τη στρατηγική. Η κυβέρνηση αναδεικνύει ζητήματα όπως η καθημερινότητα, η πολιτική σταθερότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και η μεταναστευτική πολιτική, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι έχει τις λύσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα, σε αντίθεση με τους πολιτικούς αντιπάλους. Στόχος παραμένει η ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων.

Ο πρωθυπουργός επιδίωξε να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Καταρχάς, ήθελε να απαντήσει στη διαρκώς καταγεγραμμένη δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, η οποία συνδυάζεται με την ακρίβεια, ένα από τα κύρια προβλήματα της καθημερινότητας. Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ από τον επόμενο μήνα «θα σηματοδοτήσει για άλλη μια φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψει σταδιακά στην κοινωνία ένα μέρος της συλλογικής μας ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε επίσης σε σταθερά βήματα που στοχεύουν στη συνεχή βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος, καθώς και στην υλοποίηση άλλων προτεραιοτήτων για καλύτερη υγεία, σύγχρονη εκπαίδευση και πιο αποτελεσματικό ψηφιακό κράτος.

Ταυτόχρονα, επιδίωξε να προσεγγίσει και το πιο παραδοσιακό κοινό του κυβερνώντος κόμματος, ανακοινώνοντας την πρόθεση κατάθεσης στη Βουλή του μακροπρόθεσμου προγράμματος εθνικής άμυνας.

Στην ουσία, διαμόρφωσε ένα συνολικό πλαίσιο για να απευθυνθεί στη συνέχεια σε εκείνους που φαίνεται να εξετάζουν άλλες πολιτικές επιλογές. Αναφέρθηκε σε δημόσιο διάλογο «που τείνει να γίνει μονοθεματικός και συχνά υποβιβάζεται σε κομματικούς διαξιφισμούς γεμάτους τοξικότητα», επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη πολιτική ατζέντα ή κυβερνητική πρόταση που να προέρχεται από άλλους πολιτικούς φορείς.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να προάγουν τη σταθερότητα. Χθες, αναφέρθηκε στην πολιτική σταθερότητα, την οποία συνέδεσε με τη θέση της χώρας στους διεθνείς γεωπολιτικούς και οικονομικούς συσχετισμούς. «Δυστυχώς, αυτό το θέμα δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου τα κόμματα της αντιπολίτευσης», δήλωσε. Σημείωσε ότι η σταθερότητα και η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στις γεωπολιτικές προκλήσεις σχετίζονται με το νέο ενδιαφέρον της Chevron για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης. Απευθύνθηκε στο κοινό που ανησυχεί για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, λέγοντας: «Αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ασκεί στην πράξη τα κυριαρχικά της δικαιώματα, παρά τις κακόβουλες φήμες ορισμένων. Είναι επίσης απόδειξη ότι η χώρα μας αναγνωρίζεται ως ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή».

Λίγες ώρες νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μετανάστευσης, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη σκληρή στάση που υιοθετεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ζήτημα, απευθυνόμενος κυρίως σε ένα πιο συντηρητικό κοινό που φαίνεται να προσελκύεται από τις φωνές στα δεξιά της Ν.Δ., όπου το ποσοστό υποστήριξης έχει σταθερά ξεπεράσει το 15%. «Η δέσμευση της κυβέρνησης είναι να ηγηθεί και στον ευρωπαϊκό διάλογο σχετικά με τον κανονισμό των επιστροφών», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «όποιος εισέλθει παράνομα θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη χώρα προέλευσής του».

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments