Χτύπησε και πάλι το “γαλάζιο” αντάρτικο

Πηγή Φωτογραφίας: [376271] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Έχουν περάσει περίπου επτά μήνες από τις συνεχείς «ανταρσίες» γαλάζιων βουλευτών, οι οποίοι με σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων προειδοποιούσαν το Μέγαρο Μαξίμου για διάφορες πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς και για το ιδεολογικό στίγμα ορισμένων επιλογών.
Ακολούθησε μια περίοδος ηρεμίας, μετά από παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία οι τόνοι έπεσαν, δόθηκαν κάποιες απαντήσεις, και οι υπουργοί που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο άνοιξαν τις πόρτες τους στους «αντάρτες» βουλευτές.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός επανέφερε στην επιφάνεια τα γαλάζια πάθη και τις διαμαρτυρίες από βουλευτές της λεγόμενης δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, οι οποίοι είδαν να χάνουν και πάλι την ευκαιρία για μια πιθανή υπουργοποίηση.
Επανεμφάνιση των 11 βουλευτών της ΝΔ
Το νέο πλήγμα σημειώθηκε χθες, με μια αιχμηρή ερώτηση από 11 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις από 8 υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των επιθετικών αγορών ακινήτων και επιχειρήσεων στις ακριτικές περιοχές, που προέρχονται από τουρκικά κεφάλαια που εμφανίζονται ως ελληνικές ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
Μεταξύ των υπογραφόντων είναι οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θεόδωρος Καράογλου, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι οποίοι είχαν επίσης υπογράψει προηγούμενες ερωτήσεις που είχαν προκαλέσει έντονες εσωκομματικές αναταραχές, σχετικές με τα «κόκκινα δάνεια» και τη φαρμακευτική δαπάνη για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Με τη νέα τους παρέμβαση, οι «11» αναφέρουν καταγγελίες από συμβολαιογράφους, δικηγόρους, δημόσιους λειτουργούς και απλούς πολίτες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι αγορές ακινήτων και επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί σημαντικά, κυρίως στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Επιπλέον, καλούν την κυβέρνηση να παρέχει πειστικές απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να εφαρμόσει για να αντιμετωπίσει την πιθανότητα επιθετικών και κατευθυνόμενων αγορών ακινήτων ή επιχειρήσεων από ξένα κεφάλαια σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως η Θράκη και τα νησιά. Επίσης, ζητούν διευκρινίσεις για το ποιος και πώς ελέγχει τα funds των «κόκκινων» δανείων που έχουν έδρα στο εξωτερικό, καθώς και σε ποιους πωλούνται τα πλειστηριαζόμενα ακίνητα των ακριτικών περιοχών.
Νέος γενικός γραμματέας της ΝΔ
Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου παρακολουθούν στενά τις τελευταίες εξελίξεις, επιχειρώντας στο παρασκήνιο να προλάβουν την αναζωπύρωση εστιών έντασης στο εσωτερικό της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η προσοχή τους είναι στραμμένη στην επικείμενη ψηφοφορία στις 4 Απριλίου για την εκλογή του νέου γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει για τη θέση αυτή, τον βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ, Απόστολο Βεσυρόπουλο, μετά την υπουργοποίηση του Σταύρου Καλαφάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που υπέβαλαν νέα ερώτηση σχετικά με «τουρκικό real estate στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο» φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να εκφράσουν ανοιχτά τη διαφωνία τους στην επερχόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αντίθετα με την επιλογή του πρωθυπουργού να διορίσει τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ.
Είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν η έγκριση της πρότασης του πρωθυπουργού να γίνει μέσω μυστικής ψηφοφορίας, αντί της δια βοής που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταγράψουν τη διαφωνία τους, είτε ρίχνοντας λευκό ψηφοδέλτιο είτε καταψηφίζοντας τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να τοποθετηθεί κάποιος αρχαιότερος βουλευτής στη θέση αυτή.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας