Πολιτική

Δένδιας: Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε τρεις φάσεις

Δένδιας: Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε τρεις φάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

O υπουργός Άμυνας υπενθύμισε, ακόμα ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουν τετραπλασιαστεί οι μηνιαίες αποδοχές των σπουδαστών στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ) και έχουν διπλασιαστεί οι αποδοχές των σπουδαστών στις Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)

Τις σημαντικές αυξήσεις που θα λάβουν οι ένστολοι καθώς και το τι περιλαμβάνει το νέο βαθμολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων εξειδίκευσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μια μέρα μετά την σχετική εξαγγελία του Πρωθυπουργού λέγοντας ότι τα στελέχη θα λάβουν αυξήσεις από 13 – έως 20% ανάλογα από τη θέση ευθύνης.

“Στα 268 εκατ. ευρώ η συνολική ενίσχυση για τους ενστόλους, εκ των οποίων το 60% προέρχεται από την εξοικονόμηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης στα στελέχη” δήλωσε ο κ. Δένδιας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ένα δικαιότερο μισθολόγιο.

“Πρόκειται για μια μισθολογική μεταρρύθμιση που θα υλοποιηθεί από την 1η Απριλίου” είπε ο κ. Δένδιας προσθέτοντας ότι στο υπουργείο επεξεργάζονται τρόπους ενίσχυσης των αποδοχών και του πολιτικού προσωπικού.

Μιλώντας για το νέο δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σε όλα όσα θα αλλάξουν. “Οι ένοπλες δυνάμεις καθίστανται αναπτυξιακός μοχλός της οικονομίας και όχι καταναλωτής” είπε ο κ. Δένδιας κάνοντας ειδική αναφορά για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία και στον τομέα της Υγείας.

“Η μεταρρύθμιση αφορά πρώτα και πάνω από όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων” σημείωσε λέγοντας ότι στόχος είναι τα στελέχη να ζουν περήφανα.

“Η ατζέντα 2030 περιλαμβάνει την στέγαση για κάθε στέλεχος και την οικογένειά του που μετατίθεται στις εσχατιές της Ελλάδος. Δρομολογείται επιπλέον η κατασκευή 4.000 κατοικιών με 1.000 κατοικίες κάθε χρόνο” σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο μοντέλο παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών για τα στελέχη και τους απόστρατους.

Πηγή: Pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments