Κακοκαιρία: Η συγκλονιστική εικόνα της πλημμυρισμένης Πάρου από το Διάστημα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Κακοκαιρία: Η συγκλονιστική εικόνα της πλημμυρισμένης Πάρου από το Διάστημα
Η κακοκαιρία έφερε μεγάλο όγκο νερού στο νησί της Πάρου και γενικά στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και σε άλλες περιοχές της χώρας που πλημμύρισαν.
Το meteo δημοσίευσε μια εικόνα του νησιού, που νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης (01.04.2025) κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των χειμάρρων που έπνιξαν την Πάρο, όπως φαίνεται από τον δορυφόρο μετά τις πλημμύρες.
Την συγκλονιστική εικόνα δημοσίευσε στο facebook και ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr).

Στα νησιά των Κυκλάδων όπως η Μύκονος και η Πάρος, σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές και καταστροφές, λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι μεγάλες ποσότητες βροχής που έπεσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Η δορυφορική εικόνα που προέρχεται από τον Αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8 και επεξεργάστηκε η μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρατηρείται το σημείο στην θάλασσα που κατέληξαν όλες οι φερτές ύλες και η λάσπη στην Νάουσα της Πάρου, όπου καταγράφηκαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας