SPOTLIGHTS

Όμιλος Sani/Ikos: Στρατηγική επένδυση άνω των 400 εκατ. για το 1ο Ikos Grand Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Όμιλος Sani/Ikos: Στρατηγική επένδυση άνω των 400 εκατ. για το 1ο Ikos Grand Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
Ο Όμιλος εξαγόρασε τα ξενοδοχεία Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial - Θα προχωρήσει στην πλήρη ανακατασκευή των τριών μονάδων με στόχο να δημιουργήσει το Ikos Kassandra, το πρώτο Ikos Grand Resort

Την εξαγορά των ξενοδοχείων Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής ανακοίνωσε ο Όμιλος Sani/Ikos (“SIG”) που διαθέτει ιδιόκτητα πολυτελή θέρετρα στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Ο Όμιλος θα προχωρήσει στην πλήρη ανακατασκευή των τριών μονάδων, με στόχο να δημιουργήσει το Ikos Kassandra, το πρώτο Ikos Grand Resort, θέτοντας νέα πρότυπα για την πολυτελή all-inclusive φιλοξενία. Η νέα αυτή στρατηγική επένδυση του Ομίλου Sani/Ikos θα ανέλθει σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

Με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας τον Απρίλιο του 2029, το Ikos Kassandra θα είναι το μεγαλύτερο Ikos Resort έως σήμερα, προσφέροντας μοναδικές εγκαταστάσεις και παροχές, οι οποίες θα ενισχύσουν περαιτέρω το υψηλό επίπεδο της all-inclusive εμπειρίας που έχει εδραιώσει διεθνώς τη μάρκα Ikos. Το θέρετρο βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα της Κασσάνδρας, μόλις μία ώρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και εκτείνεται γύρω από ένα παραλιακό μέτωπο 600 μέτρων με πανοραμική θέα προς τη Σιθωνία, τον Τορωναίο Κόλπο και το νησί της Κελύφου.

Το πολυτελές resort θα διαθέτει 750 δωμάτια, σουίτες και βίλες, που θα συνδυάζουν τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Σε μία έκταση 160 στρεμμάτων, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν κατάφυτους κήπους, κοινόχρηστες και ιδιωτικές πισίνες, spa, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αποκλειστικά σχεδιασμένους για οικογένειες και ενήλικες. Το Ikos Kassandra και ο κεντρικός παραλιακός του πεζόδρομος, θα φιλοξενούν πάνω από 30 εστιατόρια και μπαρ, προσφέροντας επιλογές από casual dining έως γαστρονομικές εμπειρίες βραβευμένες με αστέρια Michelin, καθώς επίσης θέατρα, spa, clubs για παιδιά και εφήβους, ακαδημίες σπορ και βιωματικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με το λανσάρισμα των Ikos Resorts το 2015, ο Όμιλος Sani/Ikos επαναπροσδιόρισε την all-inclusive πολυτέλεια, εισάγοντας το μοντέλο του Unconditional Luxury, που συνδυάζει την εκλεπτυσμένη ευρωπαϊκή αισθητική, υπηρεσίες πέντε αστέρων, βραβευμένη γαστρονομία και τη ζεστή ελληνική φιλοξενία. Συμπληρώνοντας 10 χρόνια δυναμικής ανάπτυξης, η μάρκα Ikos συνεχίζει να εξελίσσεται, εστιάζοντας στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα.

Σήμερα, ο Όμιλος λειτουργεί 12 βραβευμένα ιδιόκτητα θέρετρα Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Μαρμπέλα-Εστεπόνα, Μαγιόρκα), ενώ επεκτείνεται με τρείς νέες μονάδες Ikos πέντε αστέρων: το Ikos Kissamos στην Κρήτη, το Ikos Marbella στην Ισπανία και το Ikos Cortesia στην Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, που θα ανοίξουν μεταξύ 2026 και 2028, προσθέτοντας πάνω από 1.200 δωμάτια, σουίτες και βίλες. Με την προσθήκη του Ikos Kassandra, η δυναμικότητα του Ομίλου θα ξεπεράσει τα 5.600 δωμάτια έως το 2029. Παράλληλα, σημαντικές επενδύσεις προχωρούν και στο Sani Resort, όπως η ανακαίνιση και η επέκταση του Sani Asterias, η ανακαίνιση του Sani Club (ολοκλήρωση και των δύο έως τον Απρίλιο του 2025), καθώς και η ανακαίνιση του Sani Beach που, μεταξύ άλλων σημαντικών έργων, προγραμματίζεται σε δύο φάσεις έως τον Απρίλιο του 2028.

Οι αναπτύξεις αυτές εντάσσονται στο πενταετές επενδυτικό πλάνο του Ομίλου Sani/Ikos, άνω του 1 δισ. ευρώ, με στόχο τη στρατηγική ανάπτυξη στη Μεσόγειο και τη δημιουργία αξίας για τους προορισμούς. Στο στάδιο της κατασκευής, το Ikos Kassandra θα απασχολεί συνολικά 1.000 εργαζόμενους, ενώ με την έναρξη της λειτουργίας του θα προσφέρει 1.300 άμεσες θέσεις εργασίας. Παράλληλα και σύμφωνα με την πάγια στρατηγική του Ομίλου, η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και απασχόληση.

Στον τομέα της αειφορίας, ο Όμιλος Sani/Ikos σταθερά πρωτοπορεί, επενδύοντας στην καινοτομία και τη βιώσιμη φιλοξενία. Μέσα από τα προγράμματα ESG, Sani Green και Ikos Green, υλοποιεί πρωτοβουλίες μηδενικού άνθρακα με ορίζοντα το 2030, μηδενικών αποβλήτων προς υγειονομική ταφή, κατάργησης των πλαστικών μίας χρήσης, αλλά και δράσεις για την προστασία της τοπικής βιοποικιλότητας, συνεργαζόμενος με περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς. Επίσης, αναπτύσσει στοχευμένες δράσεις κοινωνικής ευθύνης με ουσιαστικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες.

Η επένδυση στο Ikos Kassandra ενισχύει τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, καθιερώνοντας περαιτέρω την Χαλκιδική ως κορυφαίο πολυτελή προορισμό της Μεσογείου, συμβάλλοντας στη διεύρυνση της συνδεσιμότητας του Διεθνούς Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης με σημαντικές αγορές της Ευρώπης, ενδυναμώνοντας την προσβασιμότητα και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

08.06.2025 | 14:18

Παπασταύρου: "Η προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας της Πατρίδας μας είναι προτεραιότητά μας"

08.06.2025 | 14:03

Φουρνιέ Ναν: Οριστικό! Αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής

08.06.2025 | 13:39

Κοινωνικό τιμολόγιο: Αλλάζουν όλα! Πως να πάρετε έκπτωση έως 70% για το ρεύμα

08.06.2025 | 13:32

Τα επόμενα βήματα της Χαριλάου Τρικούπη

08.06.2025 | 13:31

Χαρδαλιάς: Η προστασία των πολιτών και των φυσικών πόρων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

08.06.2025 | 13:23

Μανδάς: Στα ραντάρ αγγλικών ομάδων - Πόσα αξιώνει η Λάτσιο

08.06.2025 | 13:06

Προς μείωση και σταδιακή κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος

08.06.2025 | 12:56

Επιτυχής διάσωση 82 μεταναστών νοτίως της Γαύδου

07.06.2025 | 22:20

Μαλλιωτάκη: «Κάνω τα πάντα στο πρόσωπό μου, έκανα και μίνι λίφτινγκ» [vid]

07.06.2025 | 19:46

Οικονομάκου: Παντρεύεται τον Μπρούνο Τσερέλα και το «ανακοίνωσε» με εντυπωσιακό μονόπετρο

07.06.2025 | 17:36

«Μωρό μου είμαι στο First Dates, με έναν βλάκα»: Παίκτρια ριάλιτι έστελνε μηνύματα στο αγόρι της ενώ είχε βγει ραντεβού

07.06.2025 | 16:29

Βλαντή: Μόνο η Κουντουρά και η Κουλιανού έχουν κάνει διεθνή καριέρα, όχι η Καγιά

07.06.2025 | 12:40

"Δεν τελείωσε για μένα - Θα κάνω το μπαμ μου" δηλώνει η Δανάη Μπάρκα για το τέλος της εκπομπής της

06.06.2025 | 15:05

Άριελ Κωνσταντινίδη για την εγκυμοσύνη της: Χρησιμοποίησα δανεικό ωάριο και δότη σπέρματος

06.06.2025 | 13:26

Στασινοπούλου για Βουγιουκλάκη: «Έκανε θεραπείες με ουσίες που έπαιρναν από πρόβατα για να διατηρηθεί νέα»

06.06.2025 | 13:00

Τα άφησαν πίσω; Γιώργος Παπαδάκης και Μπάγια Αντωνοπούλου συναντήθηκαν ξανά μετά από επτά χρόνια

08.06.2025 | 08:50

Τι λένε τουρκικές πηγές για τη στάση Χαφτάρ απέναντι στο τουρκολιβυκό

08.06.2025 | 02:00

Η G7 μοιάζει πιο αδύναμη από ποτέ- Πως θα αντιδράσει σε Τραμπ, Πούτιν

07.06.2025 | 19:10

Αμερικανοί στρατιώτες στον Παναμά για γυμνάσια «προστασίας της διώρυγας»

07.06.2025 | 18:54

Τι χρειάζεται η Ευρώπη για να ηγηθεί; Η αυτοκαταστροφή των ΗΠΑ απαιτεί αυτοβοήθεια από την Ευρώπη

07.06.2025 | 18:35

Το τέλος του Ερντογάν: Πώς ο Τούρκος ηγέτης προκάλεσε την ίδια του την πτώση

06.06.2025 | 16:20

Ρωσία: Σχέδιο σοκ για κατάληψη Οδησσού και ανατ. Ουκρανίας έως το 2026

06.06.2025 | 15:40

Πώς ο Τραμπ αναδιαμορφώνει το σχέδιο για τη Μέση Ανατολή

06.06.2025 | 09:58

Αμερικανοί ειδικοί προειδοποιούν: Απαραίτητο για την Ευρώπη ένα ισχυρό αντιπυραυλικό σύστημα

MUST READ

SPOTLIGHTS

Πρόστιμα "μαμούθ" στο νέο ΚΟΚ, τι ισχύει για τα ταξί σε λωρίδες λεωφορείων

Ακόμα και την τελευταία στιγμή, όμως, οι ρυθμίσεις του νέου ΚΟΚ έφεραν αντιδράσεις σε δύο μέτωπα, με φόντο την «έξωση» των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες στις οποίες δεν πρόλαβαν καν να μπουν

03.06.2025 | 14:01

SPOTLIGHTS

Απόφαση για τη φωτιά στο Μάτι: 10 ένοχοι και 11 αθώοι

Η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που είχε κρίνει ένοχους 6 κατηγορούμενους, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς το δικαστήριο είχε καταδικάσει μόνο έξι πρόσωπα, επιβάλλοντας τους ποινές φυλάκισης οι οποίες ήταν μετατρέψιμες προς δέκα ευρώ ημερησίως.

03.06.2025 | 13:53

SPOTLIGHTS

Σε αυτόν τον αριθμό θα μπορούν να καλούν όσοι επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα

Την έναρξη- από την Δευτέρα 2 Ιουνίου- λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής 1135 για τη συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, ανακοινώνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

01.06.2025 | 19:12

SPOTLIGHTS

Πώς ο Πειραιάς επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως βασικός κόμβος κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο

Το 2025, ο Πειραιάς λειτουργεί πλέον συστηματικά ως home port, δηλαδή ως βασικό λιμάνι αναχώρησης, με αυξημένο αριθμό δρομολογίων προς προορισμούς στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και την Αίγυπτο

01.06.2025 | 11:18

SPOTLIGHTS

Αλλάζουν 426 σχολεία - Πώς θα γίνουν, πότε θα είναι έτοιμα

Τα σχολεία βρίσκονται σε 245 δήμους ανά την επικράτεια. Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», για έργα αναβάθμισης σε εκατοντάδες δημόσιες σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων, μπαίνει σε φάση υλοποίησης.

01.06.2025 | 05:30

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Τέμπη: Τι προβλέπει η πρόταση της ΝΔ για την Προανακριτική

26.05.2025 | 07:12

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την υποβολή της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την προανακριτική διαδικασία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης αυξάνονται. Οι «γαλάζιοι» χαρακτηρίζουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ως ατεκμηρίωτη και νομικά αβάσιμη, ενώ έχουν ήδη καθορίσει τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση […]

Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών για Μονή Σινά: Δεν υπάρχει περιθώριο να αποκλίνουμε από όσα είπαν Μητσοτάκης και αλ Σίσι

29.05.2025 | 17:57

"Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου εργάστηκαν συστηματικά το τελευταίο διάστημα για την επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει τον ιερό Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της περιοχής", τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών

Πολιτική

Τι σηματοδοτεί η έγκριση του SAFE για την Τουρκία

28.05.2025 | 13:06

Η πόρτα για τα αμυντικά κονδύλια της Ε.Ε. προς την Τουρκία άνοιξε επίσημα

Ελλάδα

Τσιάρας: Αναγκαία η υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

29.05.2025 | 00:10

"Θα διασφαλίσει υψηλό επίπεδο ελέγχου", σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Πολιτική

Μητσοτάκης: Νέο όπλο κατά της ακρίβειας-Εθνική Αρχή θα εποπτεύει την αγορά και την προστασία του καταναλωτή

28.05.2025 | 11:43

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο, καθώς έρχονται βαρύτερες οι ποινές για όσους μπαίνουν παράνομα ή διαμένουν στη χώρα αν έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους. 

Πολιτική

Νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Αλλαγές σε άδειες παραμονής και ποινές

29.05.2025 | 09:00

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπ. Μετανάστευσης

30 επιδόματα και φορολογικά στοιχεία δικαιούχων θα καταγραφούν σε νέο ηλεκτρονικό μητρώο

Ακολουθώντας τις κατευθύνσεις των Βρυξελλών, η κυβέρνηση προχωρά, με το νομοσχέδιο που έδωσε χθες σε διαβούλευση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη σύσταση ενός νέου ηλεκτρονικού μητρώου, όπου θα «φακελωθούν» όλα τα επιδόματα και οι δικαιούχοι τους. 

30 επιδόματα και φορολογικά στοιχεία δικαιούχων θα καταγραφούν σε νέο ηλεκτρονικό μητρώο

Μύκητες εισαγωγής σκοτώνουν τα ελληνικά δάση - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλους τους ορεινούς όγκους στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια εντείνεται στα Τζουμέρκα, στην Κοιλάδα του Αχελώου και τα Αγραφα, χωρίς να αφήνει ανέγγιχτους τον Κιθαιρώνα -σε μικρότερο βαθμό-, τον Ελικώνα, περιοχές της Ηπείρου, αλλά και την Πελοπόννησο.

Μύκητες εισαγωγής σκοτώνουν τα ελληνικά δάση – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο

Τα πάντα για τα σπίτια με λίγα κλικ: Πώς λειτουργεί η stegasi.gov.gr – Περισσότερες από 40 δράσεις ύψους 6,5 δισ.

Σε σύσκεψη στην οποία παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή πύλη stegasi.gov.gr, όπου οι πολίτες μπορούν εύκολα, με λίγα κλικ, να βρουν όλα τα προγράμματα απόκτησης, ανακαίνισης, επισκευής ή αναβάθμισης κατοικίας που ταιριάζουν στο προφίλ τους, όπως και τις επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις ή διευκολύνσεις που παρέχονται σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, προήδρευσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα πάντα για σπίτια με λίγα κλικ: Πώς λειτουργεί η stegasi.gov.gr–Περισσότερες από 40 δράσεις ύψους 6,5 δισ.

Πρόστιμα "μαμούθ" στο νέο ΚΟΚ, τι ισχύει για τα ταξί σε λωρίδες λεωφορείων

Ακόμα και την τελευταία στιγμή, όμως, οι ρυθμίσεις του νέου ΚΟΚ έφεραν αντιδράσεις σε δύο μέτωπα, με φόντο την «έξωση» των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες στις οποίες δεν πρόλαβαν καν να μπουν

Πρόστιμα “μαμούθ” στο νέο ΚΟΚ, τι ισχύει για τα ταξί σε λωρίδες λεωφορείων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαιρετίζει τη ραγδαία ανάπτυξη του πρώτου εργοστασίου φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα

«Χιλιάδες ασθενείς λαμβάνουν τις θεραπείες τους πλέον και έχουν αρχίσει και οι εξαγωγές σε πολλές χώρες»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαιρετίζει τη ραγδαία ανάπτυξη του πρώτου εργοστασίου φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα

Οι επόμενες κινήσεις διαλόγου με την Τουρκία

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τάσος Χατζηβασιλείου θα ταξιδέψουν στην Τουρκία προκειμένου να συμμετάσχουν στον Πολιτικό Διάλογο και στη Θετική Ατζέντα

Οι επόμενες κινήσεις διαλόγου με την Τουρκία

Μαρία Συρεγγέλα: «Πρέπει να ξέρεις ποια στιγμή πρέπει να αποχωρήσεις»

«Είναι μερικές στιγμές που πρέπει να ζυγίσεις τα πράγματα και να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Μια τέτοια είναι και αυτή. Χθες ανακοίνωσα στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτηση μου από τη θέση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής για προσωπικούς λόγους» ανέφερε η υπό παραίτηση Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα

Μαρία Συρεγγέλα: «Πρέπει να ξέρεις ποια στιγμή πρέπει να αποχωρήσεις»

Προανακριτική: Η κυβέρνηση απέναντι στη συμπόρευση των άκρων

Το κοινοβουλευτικό σκηνικό, που διαμορφώθηκε τα τελευταία δύο 24ωρα δεν έχει προηγούμενο, προκαλώντας αναπόφευκτα αναταράξεις στον χώρο της αντιπολίτευσης

Προανακριτική: Η κυβέρνηση απέναντι στη συμπόρευση των άκρων