Πολιτική

Μαρινάκης για Βερβεσό: Επέλεξε να γίνει μέρος μια προσπάθειας εργαλειοποίησης

Μαρινάκης για Βερβεσό: Επέλεξε να γίνει μέρος μια προσπάθειας εργαλειοποίησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης για Βερβεσό: Επέλεξε να γίνει μέρος μια προσπάθειας εργαλειοποίησης

Για το δυστύχημα στα Τέμπη και την έκθεση πραγματογνώμονα

Επίθεση στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσό εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών και την έκθεση πραγματογνώμονα που είδε το φως της δημοσιότητας.

«Ο Πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Βερβεσός επέλεξε να φύγει από τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας και διατύπωνε απόψεις και θέσεις», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Έχω δει πολλές συνεντεύξεις του κ. Βερβεσού που μιλάει για συγκάλυψη και τα έλαια σιλικόνης και κατηγορεί τον πρωθυπουργό. Μιλάει για μπάζωμα με σκοπό την συγκάλυψη. Επέλεξε να αποκτήσει μια πολιτική στάση και να γίνει μέρος μια προσπάθειας εργαλειοποίησης. Όταν επιλέγεις να διατυπώνεις σοβαρότατες κατηγορίες πόσο σοβαρό είναι να τα λες όλα αυτά ενώ ξέρεις την αλήθεια; Πόσο αξιόπιστος είσαι; Πόσο θέλεις να φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να λάμψει η αλήθεια;»

«Ο κ. Βερβεσός έφυγε από τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας», ανέφερε στο σχόλιό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των συντακτών για τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και τις αιτιάσεις περί απόκρυψης της έκθεσης που κατέρριπτε τις θεωρίες συνωμοσίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Όσο βγαίνουν στοιχεία στο φως τόσο αυξάνεται η αφωνία αυτών που ήθελαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και την άποψη των συγγενών», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων. Ερωτηθείς για τα Τέμπη και τα όσα γίνονται γνωστά δήλωσε: «Τον τελευταίο καιρό ζούμε και πάλι δολοφονία χαρακτήρων και μια απίστευτη προπαγάνδα και χειραγώγηση της κοινής γνώμης».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι ένα κράτος Δικαίου. Υπάρχει διάκριση εξουσιών. Η δικαιοσύνη παίρνει τις δικές της αποφάσεις. Όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο».

Όσον αφορά στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την εκλογή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία θα παρευρεθεί ο Πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αξίωμα του Γραμματέα της ΚΟ ΝΔ είναι ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος θα πάρουν το λόγο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαρινάκης και στις εξηγήσεις που καλείται να δώσει η δημοσιογράφος Σοφία Γιαννακά στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ λέγοντας ότι όλοι θα πρέπει να αντιδράσουμε. «Είναι αδιανόητο να ελέγχεται για την άποψή του κάποιος. Θα αντιδράσουμε σε αυτό. Έχουμε καθήκον ως δημοκρατικοί πολίτες».

Ερωτηθείς ποιος είναι ο στρατηγικός αντίπαλος της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Στρατηγικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας και του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Απαντώντας για τις έρευνες των εταιριών δημοσκοπήσεων που δείχνουν ως πρώτο κόμμα της ΝΔ απάντησε: «Οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια. Όσον αφορά την κα Κωνσταντοπούλου το παρακολουθούμε. Καταλληλότερος να απαντήσει είναι ο κ. Ανδρουλάκης που συνυπέγραψε μαζί της μια πρόταση δυσπιστίας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια ακόμη εντολή να κυβερνήσουμε».

Ο ίδιος δήλωσε ότι πιστεύει στις μονοκομματικές κυβερνήσεις χαρακτηρίζοντας πρόωρη την όποια συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες. «Θέση της κυβέρνησης είναι ότι τον τόπο μπορούν να τον πάνε μπροστά σταθερές, μονοκομματικές κυβερνήσεις».

Τι είπε για τα εξοπλιστικά

«Το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αμυντικών εξοπλισμών σηματοδοτεί, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων και της άμυνας της χώρας στη νέα εποχή, με την ενσωμάτωση νέων αμυντικών τεχνολογιών, τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των επόμενων χρόνων, τη διαρκή υποστήριξη των οπλικών συστημάτων» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι μετά την έγκριση του εξοπλιστικού, ειδικοί Διαρκής Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής αναμένεται να συνεδριάσει για να ενημερωθούν τα κόμματα για την πορεία υλοποίησης προγραμμάτων που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν και εξελίσσονται.

«Παρουσιάσαμε μία προς μία από τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ του μακροπρόθεσμου προγράμματος αμυντικών εξοπλισμών. Περισσότερα από 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ ήδη υποστηρίζουν την υλοποίηση προμηθειών με βάση τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων. Η ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής θα αφορά στο που έχουν κατευθυνθεί όλα αυτά τα κονδύλια, όπως έχουν διατεθεί και τί γίνονται αυτές οι συμβάσεις», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, με εισηγήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας το επίπεδο ενεργοποίησης του άρθρου διατύπωσης γνώμης της Επιτροπής θα μειωθεί από τα 30 εκατομμύρια ευρώ στα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ άνω του 50% του νέου εξοπλιστικού προγράμματος και συγκεκριμένα 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 18,9 συνολικά μπορεί να υλοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

«Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι η προστιθέμενη αξία για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Με βάση τον σχεδιασμό από τα 68 προγράμματα, τα 14 που να αφορούν μόνο ελληνικές εταιρείες αμυντικού υλικού, οι οποίες έχουν πλήρη δυνατότητα να τα εκπληρώσουν», πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αμυντικών δαπανών πλαισιώνεται και από μία σειρά μέτρων διαφάνειας, τα οποία προτάθηκαν προς την Εθνική αντιπροσωπεία, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά πάνω από την υλοποίηση του, καθώς για οποιονδήποτε διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα με οποιονδήποτε τρόπο θα έχει δημιουργηθεί ένας εξελιγμένος μηχανισμός ελέγχου.

Επιπλέον, όπως είπε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποποιείται του προνομίου διορισμού του επικεφαλής της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, θέση η οποία καταλαμβάνεται ήδη από μόνιμους αξιωματικούς μετά από υπόδειξη του ΓΕΕΘΑ»

Ο κ.. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στη χώρα μας από ξένα πανεπιστήμια λέγοντας ότι παραμένει η πρόθεση για στήριξη στα δημόσια Πανεπιστήμια.

Στο θέμα της υγείας ανακοίνωσε ότι οι ογκολογικοί ασθενείς μπορούν να υποβάλλονται όσο συχνά χρειάζεται σε αιματολογικές εξετάσεις.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στη διάταξη του e-efka για την είσπrαξη των οφειλών που αγγίζουν τα 49 δισ. ευρώ αναφερόμενος στις συμβάσεις με ιδιώτες τονίζοντας ότι η είσπραξη θα γίνεται αποκλειστικά από το ΚΕΑΟ.

O κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο καθεστώς της υποστηριζόμενης λήψης αποφάσεων λέγοντας ότι θεσμοθετείται το μητρώο αρχείου δικαστικής μέριμνας.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Λυγγερίδη και την εμπλοκή του ονόματός του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη που με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών παραπέμπεται σε δίκη μαζί με την ηγεσία της ΠΑΕ, σχολίασε: «Η Ελλάδα είναι ένα κράτος Δικαίου. Υπάρχει διάκριση εξουσιών. Η δικαιοσύνη παίρνει τις δικές της αποφάσεις. Όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο».

Όσον αφορά στους δασμούς Τραμπ ανέφερε ότι ήταν κάτι αναμενόμενο και συνιστούν στροφή στον προστατευτισμό.

Απαντώντας για το μπλόκο στα ομόφυλα ζευγάρια για την τεκνοθεσία από παρένθετες μητέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. «Η παρένθετη κύηση δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε και για τις αυξήσεις που έχουν δοθεί σε δημοσίους υπαλλήλους και σώματα ασφαλείας σημειώνοντας ότι δεν αρκούν και ότι χρειάζεται και περαιτέρω ενίσχυση, αλλά απαιτούνται να εξευρεθούν τα απαραίτητα χρήματα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προτεραιοποίησε ένα κομμάτι πολιτών» πρόσθεσε αναφορικά με τις αυξήσεις από 13 έως 20% που ανακοινώθηκαν προ ημερών για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

30.04.2025 | 14:37

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Επανεξελέγη στην προεδρία ο Μάνφρεντ Βέμπερ

30.04.2025 | 14:36

O οδηγός της νταλίκας με τα λάχανα που ανετράπη στην Αθηνών-Κορίνθου, είχε ντεραπάρει και στον Κηφισό με πορτοκάλια

30.04.2025 | 14:20

Άδωνις Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Υπερδιπλασιάσαμε τις δαπάνες για την υγεία και μιλάτε για κατάρρευση του ΕΣΥ;

30.04.2025 | 14:16

Ν. Κορέα: Περίπου 600 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό της Ρωσίας

30.04.2025 | 14:06

Έρχεται μείωση των τιμών ρεύματος και τον Μάϊο - Στα 89,05 ευρώ/MWh υποχώρησε η μέση τιμή τον Απρίλιο

30.04.2025 | 14:02

Στα χέρια της Κομισιόν βρίσκεται το αίτημα της Ελλάδας να εξαιρεθούν αμυντικές δαπάνες ως το 2028

30.04.2025 | 13:57

Η αξιοποίηση της ρήτρας διαφυγής διαμορφώνει «δημοσιονομικό χώρο» άνω των 2 δισ.

30.04.2025 | 13:51

Άδωνις Γεωργιάδης: Φυγοδικεί ο Πολάκης – 6η αναβολή (!) ζήτησε για τη μήνυση των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ

30.04.2025 | 10:20

Η εξομολόγηση του Μαυρίδη για τον κακοποιητικό πατέρα του: «Με ξενυχτούσε για να αλλάξω τη φωνή μου»

29.04.2025 | 21:06

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου για την εμφάνισή της στον Παπαδάκη: "Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτό"

29.04.2025 | 20:01

Μαυρίδης: «Η μητέρα μου δεν με ήθελε – Ο πατέρας μου προσπάθησε να αυτοκτονήσει στο διπλανό δωμάτιο»

29.04.2025 | 19:27

Γεροντιδάκης: Αυτός είναι ο λόγος που ο Αρναούτογλου δεν τον ρώτησε τίποτα για την προσωπική ζωή

29.04.2025 | 19:11

Μαριάννα Τουμασάτου: "Εγώ έκανα παιδί στα 43 χωρίς εξωσωματική"

29.04.2025 | 16:44

«Δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι αλλά δεν θα είμαι η γυναίκα που τα παράτησε» λέει η Ιωάννα Τούνη για το revenge porn

29.04.2025 | 13:56

Δημητρακόπουλος για Τούνη: «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα ευρώ διατροφή από τον Αλεξάνδρου»

29.04.2025 | 00:57

Άρης Μουγκοπέτρος: "Θα παίξω ξανά κλαρίνο έστω και με ένα χέρι"

30.04.2025 | 14:16

Ν. Κορέα: Περίπου 600 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό της Ρωσίας

30.04.2025 | 13:28

Η Ινδία κλιμακώνει την ένταση με το Πακιστάν – Για πόλεμο κάνει λόγο το Ισλαμαμπάντ

30.04.2025 | 12:27

Μεντβέντεφ: Φινλανδία και Σουηδία να προσέχουν – Απειλές με πυρηνικά

30.04.2025 | 11:53

Ο Σίσι φιλοξενεί τον Μπουρχάν και στοχεύει στην ανοικοδόμηση του Σουδάν

30.04.2025 | 06:20

Μελόνι-Ερντογάν: «Σύμπτωση απόψεων» για τη Μεσόγειο

29.04.2025 | 19:45

Η “ συμμαχία” ΕΕ – Κεντρικής Ασίας δημιουργεί προκλήσεις για την στρατηγική θέση της Τουρκίας

29.04.2025 | 19:32

Ρούμπιο προς Λαφρόφ: «Πρέπει να τελειώσει ο παράλογος πόλεμος στην Ουκρανία»

29.04.2025 | 15:40

Οι Φινλανδοί δεν εμπιστεύονται το ΝΑΤΟ μετά από την εκλογή Τραμπ

MUST READ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

«Κάβα» 1,4 δισ. επιπλέον στο καλάθι της ΔΕΘ για το 2026

30.04.2025 | 11:28

Τι αλλάζει με το νέο annual report που καταθέτει η Αθήνα - Προς πλεόνασμα έκπληξη και το 2025 - Ανατροπές με το νέο όριο δαπανών και τη ρήτρα διαφυγής για τα εξοπλιστικά - Τι αλλάζει στο παζάρι με τις Βρυξέλλες

Πολιτική

Μάχη Κωνσταντοπούλου - ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση - Σταθερά πρώτη η ΝΔ

30.04.2025 | 08:34

Ανοδική τροχιά για τη Νέα Δημοκρατία

Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Όσο η Κυβέρνηση λύνει προβλήματα θα ανεβαίνει δημοσκοπικά η ΝΔ [vid,pics]

30.04.2025 | 11:02

Θα είμαι ευχαριστημένος με μεγαλύτερα δημοσκοπικά ποσοστά

Πολιτική

Ραντεβού στα Τέμπη για κυβέρνηση - αντιπολίτευση

29.04.2025 | 09:44

Η δικογραφία που αφορά τους Καραμανλή και Σπίρτζη και η θέση της κυβέρνησης σχετικά με την Προανακριτική.

Πολιτική

Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ, αφού αξιολογήσει τη δικογραφία, θα πάρει σχετική πρωτοβουλία

29.04.2025 | 17:21

Τι είπε για τη δικογραφία που διαβίβασε στη Βουλή ο εφέτης ανακριτής Λάρισας με σκοπό να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των Καραμανλή και Σπίρτζη

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για εργατική Πρωτομαγιά: Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων

29.04.2025 | 17:13

«H Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Άδωνις Γεωργιάδης: Φυγοδικεί ο Πολάκης – 6η αναβολή (!) ζήτησε για τη μήνυση των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Να μην εξισώνουν θύτη και θύμα όσοι βιάστηκαν να με κατηγορήσουν για το χθεσινό ύφος μου»

Άδωνις Γεωργιάδης: Φυγοδικεί ο Πολάκης – 6η αναβολή (!) ζήτησε για τη μήνυση των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η ΝΔ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας- Έμφαση στην ανταγωνιστικότητα πρέπει να δώσει η ΕΕ

Χθες, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο αυτού, με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU και εκλεγμένο καγκελάριο της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η ΝΔ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας- Έμφαση στην ανταγωνιστικότητα πρέπει να δώσει η ΕΕ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η παραλαβή της δικογραφίας για τα Τέμπη για τυχόν ευθύνες Καραμανλή και Σπίρτζη

Ειδικότερα, τη δικογραφία διαβίβασε στη Βουλή, μέσω Αρείου Πάγου και υπουργείου Δικαιοσύνης, ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, Σωτήρης Μπακαΐμης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «περί ευθύνης υπουργών».

Βουλή: Ανακοινώθηκε η παραλαβή της δικογραφίας για τα Τέμπη για τυχόν ευθύνες Καραμανλή και Σπίρτζη

«Κάβα» 1,4 δισ. επιπλέον στο καλάθι της ΔΕΘ για το 2026

Τι αλλάζει με το νέο annual report που καταθέτει η Αθήνα - Προς πλεόνασμα έκπληξη και το 2025 - Ανατροπές με το νέο όριο δαπανών και τη ρήτρα διαφυγής για τα εξοπλιστικά - Τι αλλάζει στο παζάρι με τις Βρυξέλλες

«Κάβα» 1,4 δισ. επιπλέον στο καλάθι της ΔΕΘ για το 2026

«Κάβα» 1,4 δισ. επιπλέον στο καλάθι της ΔΕΘ για το 2026

Τι αλλάζει με το νέο annual report που καταθέτει η Αθήνα - Προς πλεόνασμα έκπληξη και το 2025 - Ανατροπές με το νέο όριο δαπανών και τη ρήτρα διαφυγής για τα εξοπλιστικά - Τι αλλάζει στο παζάρι με τις Βρυξέλλες

«Κάβα» 1,4 δισ. επιπλέον στο καλάθι της ΔΕΘ για το 2026

Μάχη Κωνσταντοπούλου - ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση - Σταθερά πρώτη η ΝΔ

Ανοδική τροχιά για τη Νέα Δημοκρατία

Μάχη Κωνσταντοπούλου – ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση – Σταθερά πρώτη η ΝΔ

Στέλιος Πέτσας: Όσο η Κυβέρνηση λύνει προβλήματα θα ανεβαίνει δημοσκοπικά η ΝΔ [vid,pics]

Θα είμαι ευχαριστημένος με μεγαλύτερα δημοσκοπικά ποσοστά

Στέλιος Πέτσας: Όσο η Κυβέρνηση λύνει προβλήματα θα ανεβαίνει δημοσκοπικά η ΝΔ [vid,pics]

Ραντεβού στα Τέμπη για κυβέρνηση - αντιπολίτευση

Η δικογραφία που αφορά τους Καραμανλή και Σπίρτζη και η θέση της κυβέρνησης σχετικά με την Προανακριτική.

Ραντεβού στα Τέμπη για κυβέρνηση – αντιπολίτευση