Κυβέρνηση: Επόμενος στόχος το 30% στις δημοσκοπήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [376462] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων αποκαλύπτουν μια αλλαγή στη στάση των ψηφοφόρων και των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση. Αυτή την τάση παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και είναι ενήμεροι ότι δεν αρκεί, καθώς ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ως στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2027.
Ο δρόμος προς αυτόν τον στόχο είναι μακρύς και δύσκολος, κάτι που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν καλά. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, η πρόσφατη δημοσκόπηση της Marc, που δείχνει τη ΝΔ κοντά στην επίδοση των ευρωεκλογών (28,6%) στην εκτίμηση ψήφου, έχει αναζωογονήσει τις ελπίδες τους.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο οδικός χάρτης που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος την περασμένη Παρασκευή, σε συνδυασμό με το πολιτικό περιβάλλον που δεν εμφανίζει την μονοδιάστατη εικόνα της πόλωσης λόγω της εργαλειοποίησης της τραγωδίας στα Τέμπη, για την οποία κατηγορείται η αντιπολίτευση, δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να βελτιώσει το κλίμα. Παράλληλα, το διεθνές περιβάλλον είναι τεταμένο, καθώς ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με άλλες χώρες συνεχίζεται. Οι προσπάθειες για τον περιορισμό των επιπτώσεων στους πολίτες πρέπει να ενταθούν.
Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να αποδείξει, για άλλη μια φορά, ότι είναι η μόνη ικανή να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση, όπως έχει πράξει στο παρελθόν με την πανδημία, την μεταναστευτική κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από την άλλη, έχουν εισέλθει σε έναν κύκλο εσωστρέφειας, αδυνατώντας να προσφέρουν προτάσεις για μια διέξοδο. Για να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο και να μπορέσει το Μαξίμου να «κάνει ταμείο» στο τέλος της τετραετίας, είναι απαραίτητο να αποφευχθούν οι «παραφωνίες» και τα «στραβοπατήματα».

Ο προγραμματισμός για τη Διεθνή Έκθεση Ελλάδος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αναλάβει ξανά την πρωτοβουλία για την υπόθεση «δρόμος προς την αυτοδυναμία». Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Η μεσαία τάξη, η οποία καθημερινά αντιμετωπίζει πιέσεις και έχει αναλάβει το βάρος των προηγούμενων κρίσεων, βρίσκεται σε στάση αναμονής, περιμένοντας μέτρα που θα προσφέρουν ανακούφιση και προοπτική.
Η ακρίβεια είναι παρούσα, ενώ η μεσαία τάξη αισθάνεται παραγκωνισμένη σε σύγκριση με επαγγελματικές ομάδες που βλέπουν το διαθέσιμο εισόδημά τους να αυξάνεται, έστω και σταδιακά. Για το λόγο αυτό, ο κυβερνητικός προγραμματισμός ενόψει της ΔΕΘ αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα που θα απευθύνονται σε αυτή την κατηγορία, καθώς τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή θα πρέπει να μετατραπούν σε μειώσεις φόρων.
Ο σχεδιασμός για τις φορολογικές παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού, οπότε θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα για τα μόνιμα και πρόσθετα έσοδα. Με βάση τα δεδομένα αυτά, το πακέτο των ελαφρύνσεων θα περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων, όπως αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης, νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και ελαφρύνσεις στους φόρους ακινήτων.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας